Thomas Briels keert terug naar roots

Belgisch hockey-international Thomas Briels (27) vertrekt na dit seizoen bij Oranje Zwart, zo maakt het Eindhovens Dagblad vandaag bekend. Na zeven jaar in Eindhoven keert hij terug naar KHC Dragons in Brasschaat waar hij ooit begon met hockeyen.

Oranje Zwart OZ - Surbiton EHL MdW Briels 4
(c) Maurice de Wert

Briels nam het besluit na de gewonnen halve finale tegen Bloemendaal in de EHL. ” Ik lag in bed en mijn gevoel zei: wat is er nou mooier dan op je hoogtepunt zo’n periode af te sluiten?” Dat hij de dag daarna de EHL ook nog won, maakte het succesverhaal van de Vlaming compleet. “Ik heb met OZ nu alles gewonnen wat je kunt winnen, vorig jaar de landstitel en nu de EHL.”

Briels kwam op 20-jarige leeftijd bij OZ binnen en groeide uit tot een van de spelbepalers binnen de ploeg. Zijn vertrek is een aderlating voor de Eindhovense club; met 14 veldgoals is Briels de meest productieve OZ-aanvaller tot nu toe dit seizoen. Het feit dat het Belgisch nationaal team meer gaat trainen in de opmaat naar de Olympische Spelen volgend jaar, waardoor hij minder met OZ zou kunnen trainen, heeft zijn beslissing niet beïnvloed, verzekerde Briels in het Dagblad. “Ik heb er altijd van gedroomd om terug te keren bij Dragons. Ik wil mijn familie en vrienden daar laten zien wat ik allemaal kan. Daar heb ik naar uitgekeken. Ik heb wel eerder met Dragons gesproken, maar ik had toen nooit het gevoel dat ik klaar was bij OZ. Nu voelt het wel goed. Ik wist dat ik ooit de pagina moest omdraaien.”

Reageer