Thompson: ‘De timing van Amsterdam was precies goed’

Afgelopen zondag werd bekend dat Hurley verdedigster Kimberly Thompson volgend seizoen aan de andere kant van de sloot zal spelen. Thompson, die vijf jaar geleden van Laren naar Hurley verkaste, maakt de overstap naar Amsterdam en gaat zo haar ambities achterna. Enkele maanden geleden werd de verdedigster benaderd door de buurtclub uit het Amsterdamse Bos en dat belletje kwam precies op het juiste moment.

Thompson Hurley RU
(c) Roel Ubels

“Ik dacht zelf ook al na over een eventuele overstap naar een play-off ploeg. Ik had vijf jaar bij Hurley gespeeld en door de seizoenen heen zijn er steeds meer meisjes met wie ik daar begon vertrokken. Ik ben net 25 en was dit jaar één van de oudste in het team. Het is gewoon een club waar ze graag talenten laten doorkomen alleen ik heb nog wel de ambitie om play-offs te spelen en daardoor was de timing van Amsterdam nu precies goed. Vorig jaar was het bijvoorbeeld nog te vroeg gekomen.”

Ondanks haar ambities wilde Thompson de knoop pas definitief doorhakken wanneer ze wist wie de coach bij Amsterdam zou worden. “Toen zij mij belden was dat nog niet duidelijk,” legt ze uit, “maar uiteindelijk werd het Rick (Mathijssen, coach van Hurley, red.). Toen ik dat hoorde heb ik besloten te gaan. Sommige mensen zeiden wel van ‘is dat nou handig, dan heb je weer dezelfde coach’ maar ik heb een goede band met hem en ik denk ook dat hij bij een compleet ander team ook anders zal zijn dan bij Hurley. Het is voor hem ook een stap omhoog.”

Afgelopen zomer trainde Thompson onder leiding van Max Caldas met het Oranje B team. Hoopt ze met deze overstap eventueel ook de stap naar het A team te zetten? “Nee, ik ben daar eigenlijk niet zo mee bezig maar ik denk wel dat door het op hoger niveau te trainen met internationals ikzelf ook nog een extra stapje kan zetten. Ik wil vooral lekker hockeyen en als er dan alsnog wat uitkomt zou het natuurlijk supertof zijn.”

Met de dames van Hurley heeft ze nog één wedstrijd te spelen; zondag reizen de hoofdstedelingen af naar Den Bosch voor het treffen met de koploper. Een duel om des keizers baard aangezien beide ploegen al uitgespeeld zijn. Den Bosch plaatste zich al enkele weken geleden voor het competitietoetje en kan inmiddels ook de eerste plek niet meer uit handen geven. Hurley staat zevende en zal ongeacht het resultaat van zondag ook op die plek eindigen. Voorafgaand aan het seizoen had de ploeg van Rick Mathijssen echter gehoopt op meer. “We kunnen best zeggen dat het een beetje een teleurstellend jaar is geweest,” beaamt Thompson. “Tegen topteams speelden we prima maar we hebben het laten liggen tegen middenmotors en lager geplaatste teams. Waardoor dat kwam? Ja, ik denk wat onervarenheid en we kregen natuurlijk best weer wat andere speelsters dus dat was inpassen en aan elkaar wennen. Misschien zijn we er iets te makkelijk vanuit gegaan dat dat meteen wel goed zou gaan. Ondanks die teleurstellingen hebben we echter geen één keer problemen in de ploeg gehad en dat typeert ons team wel.”

Na aankomende zondag verruilt Thompson haar blauw-witte Hurley shirt dus in voor het wit-paars van Amsterdam. Hoewel ze met plezier terugkijkt op haar vijf jaar bij Hurley heeft ze ook al heel veel zin in haar nieuwe avontuur. “Ik vind het best spannend maar het past gewoon bij alles wat ik nu wel en daardoor heb ik er vooral heel veel zin in.”

Comments (5)

  1. Bankzitten bij Adam?

  2. Mooie stap, heel veel succes.

  3. Zeer sterke verdedigster, gaat het daar goed doen.

  4. en de volgende die overstapt, top4 zuigt vrolijk de rest verder leeg

  5. En de middenmoot gaat B buitenlanders halen en toppers van de onderkant hoofdklasse en top ovg klasse. Is dat nieuw voor je? Gebeurd toch altijd en overal in iedereen sport..

Reageer