Thys: 'Laren zette een sterke pressing neer en wilde niet verder hockeyen' | Hoofdklasse Hockey Nederland

Thys: ‘Laren zette een sterke pressing neer en wilde niet verder hockeyen’

Ondanks de solide 4-1 overwinning op Laren noemde Rotterdam-aanvaller Jeffrey Thys de wedstrijd in het AD/Rotterdams Dagblad een ‘slecht duel’. Veel werd echter goed gemaakt in de derde helft, Thys organiseerde namelijk een Belgische Thé Dansant op de club.

De Belg baalde dat Laren in zijn ogen enkel hockeyde om zo min mogelijk tegendoelpunten te krijgen. “Ze zetten een tactisch sterke pressing neer en wilden niet verder hockeyen. Daar kwamen wij niet uit.” Na de wedstrijd volgde echter de TD die Thys georganiseerd had. Een echt Belgisch feest met friet, stoofvlees en Belgische bieren.

Met coach Reinoud Wolff ging het dagblad in op de nieuwe regel van de FIH waarin bij international toernooi niet 2×35 maar 4×15 minuten zal worden gespeeld. “Als je over achttien spelers beschikt, is een uurtje hockeyen op zondag erg kort,” aldus de coach die vindt dat je dan aan 16 spelers genoeg zou hebben. “Het scheelt een hoop atleten die naar de Olympische Spelen worden gestuurd. Daarmee wordt dus veel geld bespaard. Om de sport olympisch te houden, is het dus een goede stap.”

 

Reageer