Tijdens het EK ook EK G-Hockey - Hoofdklasse Hockey Nederland

Tijdens het EK ook EK G-Hockey

Tijdens het EK in België gaat ook het “Euro ParaHockey Tournament” van start. Op woensdag 21 augustus – vijfde dag van het EK– zullen zes nationale G-hockeyteams in actie komen op het complex van het EK. Drie Nederlandse, een Italiaans, een Spaans en een Belgisch team doen mee aan het G-toernooi dat zich afspeelt  op de nabijgelegen hockeyclub van Edegem.

“De doelstelling van dit Euro ParaHockey Tournament 2013 is het brede publiek te sensibiliseren, het G-hockey te promoten en de hockeyclubs aan te moedigen om te starten met een G-werking. We willen de noemer ‘Hockey Together’ hiermee benadrukken,” luidt het in een persbericht van de Koninklijke Belgische Hockeybond.

Ook de Europese Hockeyfederatie is enthousiast. “De EHF bedankt de Koninklijke Belgische Hockeybond en al haar partners die mee steun geven aan dit evenement. De ontwikkeling van de G-hockeysport is een belangrijk doel van de EHF. In dat opzicht zijn we zeer blij met de organisatie van een officieel G-hockeytoernooi op dit EK voor landenteams. We wensen eveneens de twee betrokken clubs – HC Victory en HC Braxgata – en Bea Uvin, G-hockeyleidinggevende persoon van de KBHB, te bedanken voor de goede samenwerking en het harde werk. We hopen dat alle spelers en betrokkenen een zeer mooi toernooi zullen beleven in Antwerpen.”

Hockeynews.be

Reageer