Tilburg blijft in de hoofdklasse

Waar Tilburg woensdag shoot-outs nodig had om de overwinning binnen te halen had de ploeg van Roger van Gent vanmiddag aan de reguliere 70 minuten genoeg om handhaving veilig te spelen.

_dsc1910_2889

Tilburg wist in deze thuiswedstrijd na tien minuten de leiding te nemen via een knap backhandschot van Jules Verbeek die daarmee brak de wedstrijd open brak. Net als woensdag was het een gelijk opgaande strijd en dat zette Sven Galjaardt namens Hdm halverwege de eerste helft ook op het scorebord. Met een 1-1 stand gingen de teams rusten waarna ze ook in de tweede helft aan elkaar gewaagd bleken. Tot tien minuten voor tijd zag het ernaar uit dat ook dit duel eventueel via extra en wie weet, shoot-outs, beslist zou moeten gaan worden.  Alistair McLennan wist daar echter een stokje voor te steken. Met een mooie tip-inn scoorde hij de 2-1 waarna de thuisploeg de overwinning niet meer uit handen gaf.

Vertrekkend coach Roger van Gent houdt zijn team in de hoofdklasse. Hij geeft nu het stokje over aan Pim Wijzenbeek. Hdm speelt volgend jaar wederom in de overgangsklasse.

Comments (5)

 1. kamponger

  Zuur, ik had Hdm graag gezien in de HK, maar blijkbaar is Tilburg beter op het moment. proficiat

 2. Hoezo zuur? Hoe meer brabantse clubs op t hoogste niveau hoe beter!

 3. Pim Wijzenbeek, hoe kun je het team waar je zo mee begaan bent zo verraden? Vorig jaar degradeerde SCHC onder leiding van Pim door Tilburg en nu gaat Pimmetje coachen bij Tilburg…

 4. Alternatieven

  Prima keuze voor Hc Tilburg en beste optie! Dat SCHC zich in de steek gelaten voelt, is begrijpelijk. Maar voor Tilburg de beste kandidaat. Neemt ook prima assistent mee, dus volgend jaar staat er een goede begeleiding en vooral een andere dan dit jaar en dat is wellicht nog wel het belangrijkste.

 5. @Alternatieven. Ga er maar vanuit dat niemand bij SCHC zich in de steek gelaten voelt door het feit dat deze twee heren naar Tilibrug gaan. Ze mogen ze allebei hebben hoor.
  Er komen met Manenschijn en Westerhouf mensen met SCHC hart terug. In Bilthoven gaat de vlag uit!

Reageer