Tilburg verliest eerste play-out duel

De heren van Tilburg zijn er niet in geslaagd hun eerste play-off duel te winnen. SCHC sloeg de eerste slag in eigen huis door na een 3-3 stand in reguliere tijd middels shoot-outs de overwinning te pakken.

SCHC heren play-outs MjvG
(c) Mar Jan van Galen

De ploeg van voormalig Stichtsche coach Pim Wijzenbeek kende een goede start maar keek na een kwartier minuten toch tegen een achterstand aan door een rake corner van Thomas Vis. Diezelfde Vis zorgde er voor dat de Bilthovenaren in de tweede helft uitliepen naar een 2-0 voorsprong maar twee rake strafballen van Jip Krens trokken de stand daarna weer gelijk. Arjen Lodewijks leek vervolgens enkele minuten voor tijd matchwinner te worden toen hij de gasten voor het eerste aan de leiding bracht. Een laat goal van  Floris Bakker voorkwam echter een overwinning voor Tilburg want met zijn goal in de slotminuut zette hij de eindstand op 3-3. Verlenging bracht vervolgens ook geen uitsluitsel en dus werd het duel middels shoot-outs beslist. Hierin ging het lange tijd op maar een uiteindelijke misser van Tim Swaen kostte Tilburg de kop.

Zaterdag 30 mei spelen de teams de tweede wedstrijd op Tilburg. Bij winst voor de thuisploeg zal het allesbeslissende derde duel zondag 31 mei plaatsvinden op SCHC.

Comments (3)

 1. Hoofdklasser fan

  Hierin? Laatste woord? Moet daar niet nog wat achteraan komen?
  Leuk dat namen worden veranderd. Floris vis dan is bakker zijn voornaam zeker Thomas?
  Of is het toch Thomas vis en Floris Bakker?
  SCHC was beter en heeft het slim uitgespeeld.
  Als je met 10 man tegen een hoofdklasse ploeg speelt mag je verwachten dat een ploeg uit de hoofdklasse dit kan winnen.
  Knap gedaan SCHC !!

 2. Inderdaad SCHC grotendeels beter, onbegrijpelijk hoeveel (opzettelijke) overtredingen Tilburg nodig had, zeker in de eerste helft. In de laatste 20 minuten van de tweede helft en in de verlenging leek SCHC het qua conditie niet bij te kunnen benen en maakten ze een aantal domme overtredingen (eerste strafbal, rode kaart). Knap blijven vechten na de 2-3 kort voor tijd. In de verlenging konden ze alleen nog maar alles wegscoopen maar heeft Tilburg ook maar 1-2 echte kansen gecreëerd.

  Als SCHC het wat slimmer uitspeelt denk ik dat ze zeker een goede kans hebben om één van de volgende wedstrijden te winnen.

 3. Om nou te zeggen dat SCHC beter was gaat mij iets te ver. Tilburg speelde zeer zwak, maar heeft, zeker in de tweede helft, de meeste en grootste kansen gehad. Verder moet Tilburg het gewoon uitspelen als je drie minuten voor tijd op 2-3 voor komt. Ook in de shoot outs ruim voor gestaan. Het spel van Tilburg zal beter moeten om te handhaven, maar Tilburg kan ook veel en veel beter, dus nog alles mogelijk.

Reageer