Top OVK Heren stand en uitslagen

Wie zijn er op weg om volgend jaar in de Hoofdklasse te schitteren? Elke dinsdag een korte update van de gebeurtenissen in de top van de Overgangsklasse.

De heren uit de Overgangsklasse speelden vorige week hun eerste speelronde van 2014. De stand van zaken bij de mannen na afgelopen weekend:

Credit: René Broekman

De mannen van SCHC zijn nog steeds koploper in poule A. Credit: René Broekman

Op de valreep gingen de mannen van SCHC de winterstop in als koploper van poule A en door de 3-6 overwinning van zondag op Hudito blijven zij dit in ieder geval nog een week. De runner-up, Leiden houdt de achterstand op twee punten door met 1-3 te winnen van Breda. Eén punt daarachter staat dan nog Push dat door de 4-2 winst op de voormalige nummer drie, Qui Vive, een plek is geklommen. Aankomende week krijgt Stichtsche Breda op bezoek en speelt Leiden tegen de nummer vijf, Huizen.

In poule B gaat Hdm verder waar het gebleven was, met winnen. Afgelopen zondag was het Nijmegen dat met 1-4 aan de kant werd gezet. In de achtervolging zijn nog altijd Voordaan, (op vier punten) HIC en HBS (op vijf punten) die ook alle drie weer punten wisten te pakken. Dit maakt het ongekend spannend in de kop van deze poule waar de middenmoot op grote achterstand staat van de top vier. De kans is groot dat dit na aankomend weekend nog steeds het geval is. Dan krijgt Hdm namelijk Rood-Wit op bezoek, speelt Voordaan tegen KZ, reist Alkmaar af naar Amstelveen voor de wedstrijd tegen HIC en treedt HBS aan tegen Zwart-Wit

De uitslagen van de veertiende speelronde en stand in de Overgangsklasse tot nu toe:

Uitslagen en standen OVK Heren

OVK A ronde 14

Overgangsklasse A

GS PT GW GL VL DS
Breda – Leiden
1-3
SCHC
14
30
9
3
2
+18
Hudito – SCHC
3-6
Leiden
14
28
9
1
4
+15
Huizen – Oss
3-0
Push
14
27
8
3
3
+14
Push – Qui Vive
4-2
Qui Vive
14
24
8
0
6
+6
Victoria – Amersfoort
1-4
Huizen
14
23
7
2
5
+7
Zwolle – Almere
1-5
Breda
14
23
7
2
5
+7
Victoria
14
22
7
1
6
+7
Oss
14
20
6
2
6
-8
Almere
14
14
4
2
8
-1
Amersfoort
14
14
4
2
8
-5
Hudito
14
10
3
1
10
-19
Zwolle
14
7
2
1
11
-41

 

OVK B ronde 14

Overgangsklasse B

GS PT GW GL VL DS
Alkmaar – Union
2-1
Hdm
14
38
12
2
0
+26
KZ- HIC
0-3
Voordaan
14
34
11
1
2
+42
Nijmegen – Hdm
1-4
HBS
14
33
11
0
3
+29
Rood-Wit – Voordaan
2-4
HIC
14
33
10
3
1
+22
Were Di – HBS
1-2
Cartouche
14
23
6
5
3
+10
Zwart-Wit – Cartouche
2-4
Union
14
15
5
0
9
-18
Nijmegen
14
15
4
3
7
-12
Were Di
14
12
3
3
8
-29
Alkmaar
14
11
3
2
9
-6
Rood-Wit
14
10
2
4
8
-19
Zwart-Wit
14
8
2
2
10
-22
KZ
14
6
1
3
10
-32

 

 

Reacties

Je eigen afbeelding bij je commentaar? Ga naar: nl.gravatar.com

John

Gelukkig nieuwjaar allen. Aan mij de eer om in 2014 het spits af te bijten.

KZ heeft weer verloren. Met 3-0, van HIC. Dat mag eigenlijk geen verassing heten. Heb het niet gezien dus ik kan er verder weinig over zeggen. Maar die verliest speelt zelden goed.

Ik hoop dat HDM kampioen wordt en dat Leiden nog heel lang mee blijft doen voor promotie naar de hoofdklasse. Omdat ze zo lekker nuchter zijn en constant goed presteren. Geen poespas (zoals bij KZ). Dat geldt ook voor Cartouche, maar die hoeven volgend jaar pas te pieken.

Neutraal

De tweede helft van de competitie is weer begonnen en zoals verwacht weinig nieuws, HDM blijft het gewoon goed doen, Cartouche blijft “Best of the Rest”, en Kz blijft verliezzen. Hadden jullie iets anders verwacht ? Ik moet persoonlijk ook altijd lachen als ik van teams/clubs hoor dat ze in de winterstop “stappen” gemaakt hebben, en zo’n geweldig trainingskamp hebben gehad, dat hebben ze tegenwoordig allemaal, en blijft het over het algemeen hetzelfde. Ik gun HDM van harte een kampioenschap en eventuele promotie ( als ze uberhaupt zelf zin hebben om in de hoofdklasse te gaan spelen, dat vergt zoals een ieder weet nml nogal wat ) Cartouche hoeft volgend jaar pas te pieken ( @John : waarom eigenlijk dan pas ?) en Kz gaat roemloos ten onder, en zullen we zien wat de schade is. Het grote verschil tussen HDM en KZ zit hem volgens mij ( naast veel voor de hand liggende andere factoren die hier al vaker besproken zijn ) is de jeugdopleiding, kijk maar eens naar de selectie teams van HDM en KZ en vergelijk waar ze spelen, het kan bijna niet duidelijker in beeld gebracht worden. Het zal best dat HDM ook regelmatig spelers bij de jeugd van buitenaf haalt, maar ze hebben ze in ieder geval wat te bieden, en dat kan Kz helaas niet zeggen. Geen beleid, geen kwaliteit, geen jeugd voor de toekomst en geen geld. Vrees dat alleen een fusie een optie is om de toekomst nog een beetje vrolijk te kunnen bekijken, alhoewel ik verwacht dat de top van Kz ( lees in ieder geval H1 ) gewoon in de breedte tak van HGC geschoven zal worden, er is werkelijk geen enkele speler van Kz die ook maar in de buurt komt voor een plek bij de eerste 16 van HGC. Voor HGC is het een welkome aanvulling van het ledenaantal, en zeker voor de dames senioren, daar hebben ze volgens mij nog maar 1 team. Voorspelling voor het einde van het seizoen in Poule B : HDM kampioen, KZ er uit .

Flauwe grap

Ho, HGC heeft nog 3 damesteams:
– dames veteranen A
– dames veteranen B
– dames veteranen door de weeks.

Diederic

@Neutraal, bij KZ maak ik voor de nr 14 een uitzondering. En wellicht ook voor de lange man met de naam Spek. De rest moet inderdaad van ver tot heel ver komen.

John

Als 2 van de 3 clubs in een straal van pakweg 10 km zich staande kunnen houden en succesvol zijn met of een team in de hoofdklasse of jeugdopleiding, dan faalt nr. 3.

Bij KZ moet de gifbeker blijkbaar helemaal leeg. De bodem ligt waarschijnlijk in de eerste klasse. Helaas.

Kijk even naar Laren en wat daar momenteel gebeurd. Dat is vergelijkbaar met waar KZ een paar jaar geleden was. Een eenmalige contributieverhoging om de top te kunnen financieren. Je zou kunnen zeggen; Larense bestuursleden, leer ervan. Of we kunnen Laren over drie jaar gaan afzeiken.

Misschien toch even een kijkje nemen op het kennisplatform van de KNHB. Een uitstekend initiatief overigens, en niet alleen nuttig voor kleinere clubs!

Tenslotte. Ik twijfel er niet aan dat de huidige bestuursleden van KZ alles doen om de club er weer bovenop te helpen. De kritiek dient zich te richten op de besturen in de periode 2006-2010, zij die er een potje van hebben gemaakt.

Het grappige is, dat staat nog steeds langs de lijn om hun kroost aan te moedigen alsof er niets aan de hand is. Vergeven en vergeten? Tja, het zijn vrijwilligers. KZ heeft vooral een hoog niveau in tolerantie.

Neutraal

@Diederic Ik begreep dat die lange man afgelopen zondag geel kreeg en er kort daarna 2 doelpunten tegen vielen. In de paar keer dat ik Kz heb zien spelen dit seizoen leek hij me wel een van de betere spelers ( of minder slechter zo je wilt ) maar is het (nog) niet de man die als één van de natuurlijke leiders op het veld staat, te veel ondoordachte acties, te veel fysiek, te weinig technisch vermogen, spel is voornamelijk gebaseerd op kracht. Van nr 14 is me eerlijk gezegd niet eens opgevallen dat hij meedeed en dat zegt voor mij genoeg. Probleem is ook wel dat sommige met name jongere spelers denken “er al te zijn” op het moment dat ze voor het eerste uit mogen komen, en dat is uiteraard niet zo. Ik zeg er voor de duidelijkheid bij, zonder dat ze er zelf waarschijnlijk iets aan kunnen doen komt dit nivo voor het grootste gedeelte van de selectie 1 of 2 jaar te vroeg. Beter was geweest als ze vanaf A1 ( die idealiter dan wel in een hogere competitie had moeten spelen ) een periode in het 2de hadden kunnen groeien, om vervolgens de stap te kunnen maken naar het 1ste. Die tijd is ze door de vele vertrokken spelers dus niet gegund, daar kan verder op dit moment niemand iets aan doen. Feit is wel, en die mening deel ik met @John, dat voorgaande besturen een wanprestatie geleverd hebben, en de puin nu geruimd mag worden. Zolang de factor ouders die met invloed op het beleid van de club hun kinderen naar voren schuiven om in selectie teams te laten spelen die er kwalitatief niet in thuis horen ( ik weet, dit is niet alleen een Kz fenomeen want je ziet het overal, verschil bij Kz is dat het op dit moment wel erg slecht gaat ) nog een rol speelt bij deze club zal het in de komende jaren niet beter worden. Misschien moet de gifbeker inderdaad helemaal leeg, en is het volgend jaar in de 1ste klasse uithuilen en opnieuw beginnen. Aan de andere kant, zolang er nog mogelijkheden zijn moet je er voor blijven knokken, al dan niet met de huidige coach. Want nu we het toch over Laren hebben, zijn die niet ( nadat ze hun oude coach ontslagen hebben ) in ieder geval van de laatste plaats af gekomen ? Een eenmalige contributie verhoging bij Kz, ik hoor de achterban alweer brommen. Eerst maar eens resultaten op het veld boeken, en dat gaat zonder drastische veranderingen niet gebeuren vrees ik.

latoya

Even heel cynisch, maar waarom zou je de dames en heren van het eerste team betalen? Wat doen zij dan voor de club? Oke oke, sommige spelers worden betaald om de club te versterken en zodoende ook een aanzien aan de club te geven. Helaas gaan clubs de mis in dat ze moeten betalen om kwaliteit te vragen. Laten we dat eens omdraaien. Kwaliteit moet je laten zien en die kan je vervolgens belonen (mits je dat vermogen niet hebt). Exorbitante bedragen kunnen de meeste clubs niet aanbieden en probeer vooralsnog “gewoon” eerst quite te spelen en zodoende je begroting op orde te houden. Blijf uit de rode cijfers en zorg voor een positieve vibe. Dan blijf je in de competitie vaak weg van de rode lantaarn.

Je kunt niet meer reageren op dit bericht.