Top OVK Heren stand en uitslagen

Credit: René Broekman

Wie zijn er op weg om volgend jaar in de Hoofdklasse te schitteren? Elke dinsdag een korte update van de gebeurtenissen in de top van de Overgangsklasse.

De heren uit de Overgangsklasse speelden vorige week hun vijftiende speelronde. De stand van zaken bij de mannen na afgelopen weekend:

Credit: René Broekman

SCHC moet deze week de koppositie afstaan aan Push. Credit: René Broekman

In poule A bleek Push zondag de lachende derde. Voormalig koploper SCHC verslikte zich, ondanks een 3-0 voorsprong, in Breda. Thuis verloor de ploeg van vertrekkend coach Pim Wijzenbeek met 3-4. De nummer twee van vorige week, Leiden, had de koppositie over kunnen nemen maar kwam in Huizen niet verder dan een gelijkspel. Push zorgde er met een 5-1 overwinning op Oss er wel in de volle mep te pakken en hierdoor is de ploeg uit Breda nu koploper. Stichtsche staat nu tweede met een gelijk aantal punten en Leiden pakt op één punt afstand van de koploper de derde plek. Aankomend weekend staat de kraker tussen Push en Leiden op het programma, SCHC gaat dan op bezoek bij Huizen.

In poule B deze week geen verrassingen in de kop. Het hele linkerrijtje won zondag van het rechterrijtje en dus blijven de verschillen bovenin gelijk. Volgende week zal dit het allerminst het geval zijn en zullen er zal er waarschijnlijk één team voorlopig af moeten haken in de strijd om promotieplekken. De huidige nummer vier, HIC, krijgt dan namelijk de nummer twee, Voordaan op bezoek. De ploegen zijn maar een punt van elkaar verwijderd. HBS, die nu nog tussen deze twee ploegen in staat kan dan de lachende derde worden en de tweede plek pakken. Dan moeten zij allereerst zelf weten te winnen van Nijmegen. Koploper Hdm heeft zondag op papier de minst moeilijke wedstrijd. De Haagse formatie gaat op bezoek bij hekkensluiter KZ.

De uitslagen van de vijftiende speelronde en stand in de Overgangsklasse tot nu toe:

Uitslagen en standen OVK Heren

OVK A ronde 15

Overgangsklasse A

GS PT GW GL VL DS
Almere – Hudito
3-2
Push
15
30
9
3
3
+18
Amersfoort- Zwolle
1-0
SCHC
15
30
9
3
3
+17
Leiden – Huizen
3-3
Leiden
15
29
9
2
4
+15
Oss – Push
1-5
Breda
15
26
8
2
5
+8
Qui Vive – Victoria
2-3
Victoria
15
25
8
1
6
+8
SCHC – Breda
3-4
Qui Vive
15
24
8
0
7
+5
Huizen
15
24
7
3
5
+7
Oss
15
20
6
2
7
-12
Almere
15
17
5
2
8
 0
Amersfoort
15
17
5
2
8
-4
Hudito
15
10
3
1
11
-20
Zwolle
15
7
2
1
12
-42

 

OVK B ronde 15

Overgangsklasse B

GS PT GW GL VL DS
Cartouche – Nijmegen
3-1
Hdm
15
41
13
2
0
+27
HBS – Zwart-Wit
4-3
Voordaan
15
37
12
1
2
+46
Hdm – Rood-Wit
5-4
HBS
15
36
12
0
3
+30
HIC – Alkmaar
3-2
HIC
15
36
11
3
1
+23
Union – Were Di
1-0
Cartouche
15
26
7
5
3
+12
Voordaan – KZ
5-1
Union
15
18
6
0
9
-17
Nijmegen
15
15
4
3
8
-14
Were Di
15
12
3
3
9
-30
Alkmaar
15
11
3
2
10
-7
Rood-Wit
15
10
2
4
9
-20
Zwart-Wit
15
8
2
2
11
-23
KZ
15
6
1
3
11
-36

 

 

Reacties

Je eigen afbeelding bij je commentaar? Ga naar: nl.gravatar.com

Witte zakdoek

Complimenenten voor HDM, niet goed spelen en toch winnen is ook een kwaliteit. Ben benieuwd of ze uiteindelijk wat in de hoofdklasse te zoeken hebben met het huidige spelers materiaal, maar tijd zal het leren. Rood Wit maakte er in ieder geval een aantrekkelijke wedstrijd van ,die geven zich dus nog niet gewonnen. Hoe anders is het bij Kz, waar het eigenlijk met de week slechter gaat, roemloze aftocht naar de 1ste klasse komt met de dag dichterbij, zou het bestuur nog ingrijpen of laten ze dit zonder slag of stoot gebeuren ? De positie van fusie partner gaat er in ieder geval steeds minder rooskleurig uitzien.

speler

Geleuter over KZ iedere week, kijk eens naar poule A: wat een spanning!!! nummers 1 t/m 7 op 6 punten van elkaar. En zondag twee zeer interesante wedstrijden, Push-Leiden en Huizen-SCHC. Ben benieuwd!

Diederic

@Witte zakdoek, KZ gaat volgend jaar vanuit de 1ste klasse verder. Weet men intussen zelf ook wel. Ontslag coach zie ik niet (alsnog) gebeuren. Men lijkt op dit punt realistisch aan de Klatteweg. Maar een fusie? Dat moet dan wel door de leden goedgekeurd. Zie ik niet snel gebeuren.

tictac

Joh KZ ziet toch ook echt wel dat dit niet aan de coach ligt. Volgend jaar lekker in de 1e klasse op een gezonde manier opbouwen.

Witte zakdoek

@Diederic Voor mij persoonlijk hoeft de coach ook niet weg, ( alhoewel hij de heren toch niet echt aan het hockeyen heeft gekregen, het lijkt wel alsof het er niet beter op is geworden na de winterstop ) wat je waarschijnlijk wel zult zien is dat aan het eind van het seizoen de “talenten” ( zo die er zijn bij H1 ) zullen vertrekken om hun heil ergens anders te gaan zoeken, en kijkende naar de resultaten van de jeugd moet je er van uitgaan dat het nog lang gaat duren voordat de wederopbouw van Kz gestalte krijgt, ze lopen inmiddels jaren achter. De aanwas zal beperkt zijn, en daar zullen weinig tot geen spelers tussen zitten die meer te bieden hebben dan wat er nu speelt. En wat gaat de coach dan zelf doen, is ook een interessante vraag, zelf op stappen kan nml ook. Een eventuele fusie moet inderdaad door de leden goedgekeurd worden, geloof niet dat er op dit moment überhaupt veel leden zijn die nog enige interesse hebben in Kz in de huidige vorm, misschien is het wel een optie om de komende paar jaar te proberen een financieel gezonde club neer te zetten die zich richt op de breedte sport zoals bijvoorbeeld Gooische heeft gedaan, in tegenstelling tot Laren en kijk wat daar allemaal speelt.
En @speler, je hebt helemaal gelijk, de strijd in poule A is prachtig, blijft spannend, zou mooi zijn als dat tot aan de laatste wedstrijd zo blijft.

John

Niks geleuter, het is een forum.

KZ dus. Kijk, als je echt niet van plan om te degraderen dan moet je ook tegen de koploper kunnen stunten, en winnen. Dat maakt het verschil tussen een kans maken of een kansloze missie. Het heeft er alle schijn van dat het het laatste gaat worden.

Even over de coach, die ik best hoog heb zitten. Hij heeft zijn ploeg overschat. Bij Voordaan paste hij moeiteloos een aantal jongens in die van een lager niveau kwamen. Maar dat was een rijdende trein en KZ is als een treintje in Madurodam. Wonden likken en nieuwe uitdaging zoeken.

O ja, want dat gaat natuurlijk komen. Welk pikkie van KZ gaat de club verlaten omdat ‘hij op OVK niveau wil spelen’. De gifbeker is nog lang niet leeg.

Witte zakdoek

@John,eigenlijk heb je gelijk, het is een forum, er zijn geen verplichtingen dat er over alle clubs evenveel gesproken moet worden. Kz dus. Weet niet of iedereen de coach even hoog heeft zitten, bij Voordaan gedegradeerd en nu op het punt om datzelfde te doen, zou dat een “first” zijn op hockeygebied, 2 x achter elkaar degraderen met 2 verschillende clubs? Hij kan zijn ploeg misschien overschat hebben, deze heeft hij toch voornamelijk zelf samengesteld, los van de beschikbare spelers die er bij Kz waren, heeft hij zelf een aantal van buitenaf gehaald, en is daar dus zelf verantwoordelijk voor. Vraag me serieus af of hij zelf wel wil blijven volgend jaar, het is inmiddels toch wel een beetje aangeschoten wild aan het worden, en laten we realistisch bliven, uiteindelijk is de coach altijd verantwoordelijk , in goede en slechte tijden. Dat het bestuur wat de coach aanstelt vaak buiten schot blijft als de resultaten uitblijven is een bekend verhaal, en niet alleen bij Kz.
Welke spelers er vertrekken als er volgend seizoen? Beter is de vraag, waar zouden ze naar toe moeten ? Vind er weinig tussen zitten die bij een andere club iets zoude kunnen bijdragen nml.

John

Pim Wijzenbeek is eerst met Eindhoven en daarna met SCHC gedegradeerd, als ik me niet vergis.

Boeit ook niet. Peter is een prima coach. Hij is met Voordaan ook gepromoveerd. Ik zie hem niet zo snel opstappen want zo zit hij niet elkaar. Bovendien is hij ook hoofd jeugdopleiding (sinds twee jaar zeg ik er maar even bij). Ontslag betekend twee vacatures en wie, in godsnaam wie wil daar nog werken? Zelfs Maarten van Heeswijk durft er zijn vingers niet aan te branden. Dat zegt wel wat, echte clubliefde, in voor en tegenspoed!

Misschien Erwin Maarhuis, komt ook uit Alphen.

@ KZ forum

Aan de grote wijze smurfen,

Ik probeer iedere keer niet te reageren als ik deze verhalen lees, maar wat is dat moeilijk zeg (vandaag kan ik mij even niet inhouden). De mensen die wekelijks op dit forum over KZ willen praten, leven die voor dat ene moment dat KZ het even laat afweten? Is deze wekelijkse sessie een opgekropte jaloezie uit de tijd dat KZ wel absolute top was en jullie daar geen deelgenoot van waren? Of komt het door de zogenoemde ”arrogantie” uit die tijd? Het is werkelijk te zielig voor woorden om iedere week te beginnen over KZ en wat voor een drama het daar is. Mensen doen nu hun stinkende best (bestuur, technische commissies, coach + begeleiding H1 en D1) er dit jaar toch wat van te maken, nadat het voor dood was achtergelaten. Lekker makkelijk om dan de mensen te schoppen die het oppakken en er wat van willen maken. De coach en begeleiding doen het prima, dat is het probleem helemaal niet. Het is een (te)jong team wat van gigantisch ver moet komen, maar bij vlagen wordt er hartstikke leuk hockey gespeeld. Een wedstrijd wordt beslist in 5 minuten en dat is te wijten aan de onervarenheid.

Ook mooi om te zien dat jullie denken alles te weten over de situatie binnen KZ. Of je loopt er regelmatig rond en maakt eens een praatje met iemand die je informatie geeft over KZ en jij als paparazzi van de privé maakt er je eigen interessante verhaal van, of je schrijft wekelijks op dit forum om is even lekker interessant te zijn en te doen alsof je verstand hebt van hockey. ”Kom kinderen, naar het complex, papa gaat eens even stevig een wedstrijd hockey analyseren”, want papa heeft zelf zo hoog gehockeyd (uh nee).

As zondag een leuke derby en net zoals iedere andere wedstrijd moet KZ aan de bak, want ze hebben te weinig ptn. Voor de helderziende onder ons; de punten gaan gepakt worden aangezien ze nog tegen de onderkant van de poule moeten spelen, dus probeer alsjeblieft niet op de feiten vooruit te lopen ongelofelijk stelletje bekrompen personen.

@ KZ forum

Ohja, Maarten van Heeswijk is weggegaan omdat hij zijn vingers er niet aan wil branden? Je hebt echt geen idee waar je over praat…. Dit was inderdaad de reden niet, maargoed jij hebt natuurlijk je bronnen binnen KZ die jou dit hebben verteld (oh nee dit heb je zelf verzonnen, omdat het leuk bij het verhaal past).

John

Dank voor deze constructieve bijdrage.

Volgens mij is het centrale thema deze week dat het een forum is. En dat iedereen mag kalken wat hij/zij wil. Als het je niet aanstaat, lees het dan lekker niet. En reageer ook niet.

En ja, dat KZ weinig populair is daar kan ik weinig aan veranderen.

Doei

@John

Inderdaad, het is een forum, geen kopieermachine. Iedere week als ik dit onderwerp aanklik zie ik de berichten over KZ weer voorbij komen. Als je alle berichten van de laatste maanden naast elkaar gaat leggen zul je zien dat de berichten iedere keer dezelfde strekking hebben: KZ degraderen, aan zichzelf te danken, coach/bestuur eruit, leegloop van spelers, geen of slecht jeugdbeleid, wel of geen fusie, vergelijking met andere Haagse clubs, reageerders weten het zo goed, etc. etc. etc. Kortom, nooit iets nieuws, KZ gaat degraderen, dat is duidelijk, jullie punt is gemaakt. Nu weer terug naar waar het om gaat, de top van de OVK. Doei

bas

@john, dus omdat het een forum is mag iedereen maar de grootst mogelijk onzin roepen of het nou dit onderwerp is of een ander?

Gerard

Wat denken jullie van HIC, kandidaat voor de play-offs?

Erik

Nee, HDM en Voordaan zijn de kandidaten in B (en SCHC en Push in A)

@Erik

SCHC in A ben ik benieuwd naar..Push wordt kampioen, maar plek 2 is in mijn ogen nog helemaal open..

alternatieven

Het klopt dat het een forum is, maar de titel van deze topic is: “Top Overgangsklasse” en niet “Tob Overgangsklasse”. Dus sodemieter lekker een eind op met je KZ praat en heb het over ploegen die er wel toedoen en die in ieder geval boven de middenmoot uitsteken. Het zou Hoofdklassehockey.nl sieren als hier de wekelijkse discussie vanaf het eerste bericht afgesloten

Je kunt niet meer reageren op dit bericht.