Top OVK mannen: uitslagen en stand | Hoofdklasse Hockey Nederland

Top OVK mannen: uitslagen en stand

Wie zijn er op weg om volgend jaar in de Hoofdklasse te schitteren? Elke dinsdag een korte update van de gebeurtenissen in de top van de Overgangsklasse.

Credit: René Broekman
SCHC won zondag van Victoria. Credit: René Broekman

De heren uit de Overgangsklasse speelden vorige week hun zevende speelronde. De stand van zaken bij de mannen na afgelopen weekend:

In Poule A heeft koploper Leiden nog steeds geen nederlaag geleden. Zij wonnen met maar liefst 8-1 van Zwolle. Ook de nummers 2 en 3 pakten punten waardoor het verschil met Qui Vive één punt en met Oss twee punten is. Leiden heeft echter wel een wedstrijd minder gespeeld. Zij spelen zondag tegen de nummer 8, Almere.

Langzamerhand scheidt het kaf zich van het koren in Poule B. Waar er lang meerdere koplopers waren zijn HBS en HDM nu de duidelijke nummer 1. Beide teams verloren nog geen punt dit seizoen. HDM kreeg zondag Voordaan op bezoek, wij voorspelden een zware wedstrijd maar niets was minder waar. De mannen uit Den Haag walsten met 5-1 over hun tegenstander heen. HBS had het op papier wat makkelijker. Zij speelden tegen de hekkensluiter, KZ, en wonnen met 5-2. Of HBS een terechte koploper is zal de komende week duidelijk worden wanneer zij spelen tegen HIC, Voordaan en HDM. HDM gaat zondag op bezoek bij Alkmaar.

De uitslagen van de zevende speelronde en stand in de Overgangsklasse tot nu toe:

Uitslagen OVK A ronde 7

Overgangsklasse A

GS PT GW GL VL DS
Breda – Push
3-2
Leiden
6
16
5
1
0
+16
Huizen- Hudito
6-3
Qui Vive
7
15
5
0
2
+6
Leiden – Zwolle
8-1
Oss
7
14
4
2
1
+5
Oss – Almere
2-1
Huizen
6
11
3
2
1
+4
Qui Vive – Amersfoort
5-2
SCHC
7
11
3
2
2
+1
SCHC – Victoria
4-2
Victoria
6
9
3
0
3
+1
Amersfoort
6
8
2
2
2
-1
Almere
7
7
2
1
4
+1
Zwolle
7
6
2
0
5
-18
Push
7
6
1
3
3
-1
Breda
6
5
1
2
3
-4
Hudito
6
1
0
1
5
-10

 

Uitslagen OVK B ronde 7

Overgangsklasse B

GS PT GW GL VL DS
HBS- KZ
5-2
HBS
7
21
7
0
0
+21
HDM- Voordaan
5-1
HDM
7
21
7
0
0
+17
Cartouche – HIC
1-1
Voordaan
7
16
5
1
1
+27
Union – Rood-Wit
4-0
HIC
7
14
4
2
1
+13
Were Di – Nijmegen
3-3
Union
7
12
4
0
3
+4
Zwart-Wit – Alkmaar
1-3
Cartouche
7
10
2
4
1
+2
Were Di
6
5
1
2
3
-6
Alkmaar
7
5
1
2
4
-17
Rood-Wit
7
4
1
1
5
-7
Zwart-Wit
6
3
1
0
5
-16
Nijmegen
7
2
0
2
5
-16
KZ
7
2
0
2
5
-22

 

 

Comments (15)

 1. Alternatieven

  Komaan KZ’ers! Zijn jullie al wakker?! Laten we het KZ forum weer openen. Ik mis de geweldige reacties.

 2. Ik geef een aanzetje:
  – Nou, als KZ niet snel meer goals dan de tegenstander scoort dan …
  – Fusie met HGC
  – Familiepolitiek bij selectieteams

 3. Het is geen schande te verliezen van HBS. Ze staan eerste en spelen goed. Heb je iets aan te merken op de wedstrijden van KZ tegen Cartouche, Zwart Wit of Nijmegen dan geef ik je groot gelijk. Maar tegen HBS is het m.i. minder belangrijk.

  KZ is erg zwak dit jaar maar aan het einde van het seizoen zullen pas met zekerheid kunnen zeggen of ze in het landelijk thuishoren. Lijkt me overigens heel treurig wanneer KZ gaat degraderen, maar denk dat ze dat zelf ook wel doorhebben.

 4. Alternatieven

  Yes!!! We hebben een winnaar!

  KZ gaat zeker degraderen.

 5. Op verzoek van @Alternatieven dan 😉 De (eventueel) te halen punten zullen over het algemeen niet behaald gaan worden tegen de koplopers, uitzonderingen daargelaten. Het verschil tussen de eerste zes en de laatste zes ) letterlijk het linker- en rechter rijtje , zal steeds groter gaan worden, en dus lijkt het logisch dat KZ de focus legt op de mede degradatie kandidaten en daar de punten zal willen proberen te halen. De wedstrijd tegen HBS gaf een redelijk juist beeld van de huidige situatie. Koploper die niet in paniek raakt bij een 0-2 achterstand, en met een groot overwicht de wedstrijd naar zich toe trekt. Keeper niet helemaal vrijuit bij een aantal corners, en halverwege de tweede helft een groot aantal Kz spelers er conditioneel helemaal doorheen. Toch een compliment voor de speelwijze, daar zullen ze tegen de andere kleine ploegen wel punten mee gaan halen. Jammer om wel te moeten constateren dat Kz inderdaad tot de kleine ploegen in de OVK behoort, maar dat wisten we inmiddels al. En toch, en toch, Kz blijft er in, je bent niet voor niets een optimist. Het gaat Kalfsterman lukken om er uiteindelijk een team van te maken, wordt wel tijd om de kleine jongens te vervangen door de kerels, om te overleven heb je meer nodig dan ( met alle respect ) een handje vol jongens van 18.

 6. Polderpower

  Qui Vive kampioen!

 7. Qui Vive kampioen? Zeg nooit nooit maar ik denk het niet. Ik denk dat SCHC toch nog de titel gaat grijpen in A!

 8. Eens met Optimist, het gaat al wat beter. 2-0 voor komen is ok. Het niet vast kunnen houden typeert de jeugdige onervarenheid en het gebrek aan kracht. KZ bestaat inderdaad echt uit jongetjes…. HBS is degelijk, zeer degelijk en als hun corner loopt dan blijven ze bovenin meedraaien, maar echt een topploeg is het niet.

  Ik zet mijn geld op HDM. Sterke ploeg met een hoger plafond dan HBS. We mekkeren over KZ en het verleden, maar laten we
  niet vergeten dat HDM ook een aardig verleden heeft in de hoofdklasse. Zeven een landstitels (wel 6 van voor de oorlog) en een met een prachtig verhaal. Want wie had ooit gedacht dat die schoffies in 1992 het grote Bloemendaal opzij zouden zetten?

 9. @polderpower

  tja er valt geen pijl op te trekken in poule A, maar denk geen Qui Vive, corner en keeper niet goed genoeg. Leiden heeft nog amper ploegen uit het linkerrijtje gehad, dus die zullen gaan zakken komende weken, al spelen zij wel een spel wat lastig is voor veel tegenstanders, net als het spel van Huizen..wie dan wel? geen idee!!

 10. HBS heeft het tot nu toe goed gedaan. In tegenstelling tot voorgaande seizoenen hebben ze ook uit gewonnen. Tegen HIC maken ze zondag misschien nog wel een kans maar daarna tegen Voordaan en HDM zal het heel erg moeilijk gaan worden. Als HDM thuis van HBS wint zijn ze voor mij ook de belangrijkste kanshebber voor de titel in B met Voordaan als tweede.

  Oh en resultaten behaald in het verleden zijn nog géén garantie voor de toekomst!

 11. HBS is thuis al jarenlang bijna niet te verslaan. Voordaan verliest uit met 5-1 van HDM, dus die wedstrijd zal HBS nog wel winnen. De echte testen voor HBS zijn de uitwedstrijden bij HIC en HDM. Ben benieuwd!

 12. Het bestuur van HBS wilt niet dat H1 gaat promoveren.
  Het bestuur heeft het sponsorgeld wat H1 had opgehaald, geïnvesteerd in de breedte teams.

 13. Het is toch prima dat HBS bovenin meedraait. Ik zie ze eerlijk gezegd ook niet promoveren. Maar ja, nu ik dit schrijf had ik ook niet verwacht dat De Terriers ooit in de hoofdklasse zouden spelen. De wonderen zijn de wereld nog niet uit. Zeg nooit nooit maar het lijkt me wat voorbarig om te zeggen dat HBS gaat promoveren. Als Tabe nou mee zou doen kon ik het me nog wel voorstellen, maar ja die speelt lekker in het tweede.

 14. @Gijs, goed dat je op de hoogte bent. Het was je zeker ook al opgevallen dat HBS al weken met 10 man speelt om maar niet te promoveren.
  Voornaamste kanshebbers voor de titel zijn in mijn ogen HDM en Voordaan. Breedste ploegen, beste spel en grootste ambitie. HIC blijkt wisselvallig en HBS moet eigenlijk nog getest worden.
  Degradatie zal, als ze niks veranderen, voor KZ moeilijk te ontlopen zijn. Heb ze nu 3 keer zien spelen, en die gasten spelenniet om te winnen. Beetje verdedigen en ballen weggooien in de hoop dat er een snelle spits iets mee kan. Ondertussen halverwege de wedstrijd al berusten in het lot dat er weer geen punten meegaan.

 15. Hup Hudito

Reageer