Topscorer WK volgend seizoen bij HGC

HGC heeft zich versterkt met Gonzalo Peillat, zo meldt de NOS. De Argentijn scoorde het afgelopen WK tien keer en had daarmee en groot aandeel in de bronzen medaille van Los Leones. Hij tekende een contract van een jaar. 

Australië Argentinië heren WK RU

Twee weken geleden was de 21-jarige Peillat nog onbekend bij de internationale hockeyvolgers. “En nu ben ik WK-topscorer, heb ik een voor Argentinië historische bronzen medaille gewonnen en ga ik voor HGC spelen. Ik ben ontzettend blij”, vertelt hij aan de NOS. “Het wordt mijn eerste avontuur in Europa, dat was al een paar jaar mijn droom. Ik ben heel blij dat die droom nu uitkomt.”

Comments (26)

 1. vracht lading aan buitenlanders komt er weer aan na het WK… HGC heeft toch al een corner met egerton, snap hier niet veel van…

 2. ja hoor, en zo kutklooien we vrolijk verder in NL

 3. Als we buitenlanders blijven halen voor de sc in onze competitie (oa ook Reid Ross naar A’dam), komt het vast goed met de opvolging van Mink ………..

 4. Graag meer buitenlandse toppers in de Nederlandse competitie! En Nederlands talent graag een jaar in een buitenlandse competitie,bij voorkeur Austalie of NZ, goed voor hun ontwikkeling en mentale hardheid.

 5. Bond grijp in!
  Dadelijk begint de heren hoofdklassecompetitie en dan komen wij tot de conclusie dat 80% of meer van de clubs een buitenlander hebben aangetrokken voor de strafcorner.
  Dit gaat echt fout.
  Toon Siepman leidt bijna alle slepers op voor het buitenland!
  Waarom is de KNHB zo traag, zo bekrompen.
  Laat Siepman een Nederlandse trainingsgroep opleiden!
  Nee, mijnheer Litjens vindt dit de verantwoordelijkheid van de clubs! Helaas mijnheer Litjens, de clubs halen buitenlanders.
  Hoe dom kunnen wij zijn, in het buitenland liggen ze dubbel van het lachen.
  En dit is maar een facet van het probleem!

 6. helaas bepaald de geiligheid van de bestuurders en de suikerooms het nivo van de competitie en ned X1.
  korte termijn zonder geduld.sinds 2000 miljoenen aan buitenlanders uitgegeven. die landen zijn er beter van geworden. wij met lege handen.

 7. Peillat heeft gewoon een goeie sc maar ciriello en govers die hebben heier een goeie sc geleerd en vernederen ons dat kan niet

 8. Bovengenoemde argumenten worden een mooie uitdaging voor de nieuwe Bondsdirecteur en de nieuwe Bondsvoorzitter !!
  Veel succes EN wijsheid Heren.

 9. @diederik, die zijn van Amsterdam en die kopen net Justin RR voor de corner. inderdaad veel wijsheid

 10. @schaar ik ben er zeker van dat beide Heren nu bezig zijn met de voorbereidingen voor hun benoeming en geen deel uitmaken van het beleid van Amsterdam Dit soort zaken worden door de Tophockeypersoon van het Bestuur en de Coach genomen.

 11. Bond, zorg dat je de jonge spelers met stafcornerpotentie bij elkaar haalt en opleidt! En dan niet zo eens een keertje een traininkje maar plan + uitvoering (die uitvoering kan dan vervolgens best voor een deel op de club). Goed voor de onderlinge concurrentie en dus voor het algehele niveau. Kunnen de clubs hun geld voortaan ook beter besteden.

 12. hordenloper

  @Bommel, meneer Siepman leidt een ieder op die hem betaald, daar zal de bond niet zoveel aan kunnen veranderen.

 13. Wat een geld voor een 21 jarig cornertalent uit Argentinie. Maar ja, in tegenstelling tot Mink vd W en Justin R.R maakt hij ze wel onder druk op een belangrijk toernooi…

  En op HGC hebben ze natuurlijk niet echt een jeugd waar ze wat uit kunnen laten doorstromen.

 14. Ik ben voor meer Nederlands talent in de ovk, bond
  Haha

 15. @hordenloper, misschien moet je jezelf afvragen hoe het komt dat Toon Siepman gevraagd wordt voor deze specialistische klusjes. En verder waarom houdt de KNHB de boot af m.b.t. specialistische trainingsgroepen. Waar zijn ze bang voor?
  Alle voorzitters van de hoofdklasse ploegen zullen bij elkaar moeten gaan zitten om HET probleem van het Nederlandse hockey op te gaan lossen. Zij moeten hun invloed aanwenden bij de KNHB om te zaken die al jaren lang spelen nu eens eindelijk op te lossen.
  Doen ze niets dan is het over 2 jaar bij de OS helemaal geen medaille meer.

 16. hordenloper

  @bommel, het is niet zo lastig waarom hij gevraagd word hij is een specialist in de corner en hij verhuurt zichzelf aan iedereen die dat wil, op die manier verdient hij veel meer geld dan zich vast te pinnen aan 1 bond.

  Voorzitters van de diverse hoofdklasseclubs hebben maar 1 belang dat is hun eigen club, dat blijkt alleen al uit het feit dat er geen gentleman agreement gesoten kunnen worden omtrent de hoeveelheid buitenlanders.

  Het is ook wat makkelijk om nu te roepen dat als er niet gedaan word dat er over 2 jaar geen medialle in Rio is, dat is een mooie oneliner maar is nergens op gebasseerd omdat we niet in de toekomst kunnen kijken.

 17. Ben erg benieuwd naar ideeën voor wettelijk onderbouwde regelwijzigingen die het mogelijk maken om het aantal jonge Nederlandse spelers in de hoofdklasse te laten toenemen.

 18. @hordenloper je slaat de plank volledig mis m.b.t. Toon Siepman. De man zou niets liever willen dan werken met Nederlandse talenten en meehelpen om het Nederlandse hockey naar een hoger plan te brengen.
  Maar waarschijnlijk zijn er personen binnen de KNHB die hem en andere personen niet zien zitten.

  Hordenloper, waarschijnlijk heb jij ook je ogen niet in je zak, jij ziet ook al jaren wat er gebeurd binnen het Nederlandse hockey, als er niet rigoureus wordt ingegrepen binnen het proces dan gaat het fout met de OS 2016

 19. hordenloper

  @bommel, de enige die hier de plank mislaat ben jij, de man verhuurt zichzelf aan alles en iedereen die betaald dat levert hem veel meer op dan zich te binden aan 1 bond, heeft dus niks maar dan ook niks met de bond te maken.

  We zijn onder Paul van Ass de laatste jaren dichter bij de top gekomen, een 2e plek in Londen en nu in Denhaag, de realiteit is alleen dat Australie nog beter is.

 20. gezeur hier

  wat zit iedereen toch te zeuren over dat buitenlanders in de Hoofdklasse spelen, dat gebeurt toch al jaren en daar is niets mis mee.

  om van hockey een grotere sport te maken is het juist heel goed dat veel internationale spelers hier hun ervaring op doen, zodat ze dat mee naar huis kunnen nemen om hun nationale team sterker te maken.

  hockey moet geen schaatsen worden waar alleen maar NL altijd en eeuwig wint

  dus ipv dat gejammer kunnen we beter toejuichen dat de buitenlanders hier willen spelen, wat voor de mondialisering goed is en dus voor de status behoud op de OS

 21. amsterdam

  @gezeur hier. Dus jij vind het niet erg dat we in een WK finale weggevaagd worden door een ploeg die voor 80% in hoofdklasse heeft gespeeld en daar hun ervaring heeft opgedaan. Club belang gaat dus voor lands belang.

 22. gezeur hier

  @amsterdammer wees blij dat door de ervaring die buitenlanders in de hoofdklasse opdoen, internationaal hockey sterker en mondialer kan worden.

  hockey moet geen hollandse folklore worden, zoals schaatsen is he. ‘

  dus nee ik vind het niet erg dat er buitenlanders in de hoofdklasse spelen, dat maakt onze competitie ook tot de sterkte van de wereld.

  En ook onze hollandse jongens die leren er van, door elke week tegen de sterkste internationals van de wereld te spelen.

  Ipv te jammeren dat ze geen kans krijgen, met die sterke buitenlanders in de hoofdklasse kunnen onze jongens beter deze kans benutten om sterker, beter, harder, sneller te worden

  Helaas zit zeuren ons in het bloed en dat zie je terug bij onze jongens, die verliezen puur op mentaliteit

 23. wateengeld

  een corner voor 30000 is veel te veel @amsterdam

 24. Positief toch dat er een land extra bij is gekomen bij zowel mannen als vrouwen? Die Aussies waren 4 jaar geleden ook al eerste toen hadden ze nog niet allemaal in Nl gespeeld, HGC heeft een corner nodig (Egerton stopt) en Peillat heeft niet de minste. Natuurlijk wil je eerste worden op een WK want dat is wat iedereen zegt, maar zullen we eerst zorgen dat hockey op de wereldkaart en de OS blijft?

 25. geld is het doel

  Misschien een hockey Holland League maken? dan behoudt je de Nederlandse competitie met alleen Nederlanders. en dan 1 maand 1 competitie met alle buitenlanders..?

  Als de Hoofdklasse namelijk naar 16 ploegen gaat volgend jaar betekend dat alleen nog maar meer buitenlanders

 26. Leuk idee zo’n Nederlandse competitie. Laten we hem Talentencup noemen…

Reageer