Turkstra: 'Als je niet van het rechterrijtje wint, hoor je ook niet in de playoffs thuis' - Hoofdklasse Hockey Nederland

Turkstra: ‘Als je niet van het rechterrijtje wint, hoor je ook niet in de playoffs thuis’

De heren van Rotterdam draaien een zeer solide seizoen. De ploeg van Reinoud Wolff staat al geruime tijd in de top vier en steeg na het gelijkspel tegen HGC van afgelopen weekend naar de derde plek. Hoewel de strijd om het competitietoetje nog lang niet gestreden is staan de Rotterdammers er door hun gunstige programma van komende weken goed voor. Verdediger Hidde Turkstra is tot dusverre dan ook tevreden over het verloop van het seizoen.Hidde Turkstra

“Gezien de blessures van Oliver Polkamp en Govert Soeters denk ik dat wij het goed doen,” legt de international uit. “Als je ziet dat we dan op een derde plek staan en de nodige punten hebben gepakt staan wij er volgens mij prima voor, zeker ook met het  programma van de komende speelrondes. We hebben het in eigen hand.”

Bij aanvang van het seizoen vertelde zijn teamgenoot Oliver Polkamp dat Rotterdam een goede maar krappe selectie zou hebben waardoor fit blijven zeer belangrijk was. Tevergeefs, want onder andere Polkamp is inmiddels al lange tijd uit de running. Al het blessureleed maakt Turkstra extra trots op wat zijn team tot nu toe neerzette. “Ik moet vooral ook complimenten geven aan de jongens die eerst minder speelden en het nu goed oppakken. Zo is Bas Appels laatst al in de basis gestart, hij doet het erg goed, en maken ook jongen als Jochem Bakker en Thijs van Dam hun minuten. Dat is heel leuk voor hen en ook goed voor ons.”

Hoewel Rotterdam het met een derde plek dus prima doet is het verschil met de top twee inmiddels opgelopen naar negen punten en dat geeft volgens Turkstra ook wel aan wat de krachtsverhoudingen zijn. “Kampong en OZ steken er nu wel echt bovenuit en zijn op dit moment de twee sterkste ploegen in de hoofdklasse,” legt de international uit. “Toch ben ik benieuwd hoe zich dat in de play-offs gaat ontwikkelen. Vorig seizoen verraste Bloemendaal bijvoorbeeld door Kampong te verslaan en ook dit jaar kan het denk ik weer alle kanten op. Je strijdt er een heel seizoen voor dus niemand gaat de play-offs niet in om alleen ‘mee te doen’, misschien zouden wij wel kunnen verrassen.”

Of Rotterdam ook daadwerkelijk aan het competitie-toetje mee gaat doen zal de komende weken moeten blijken. Het programma heeft de ploeg van Reinoud Wolff in ieder geval mee want alleen in de laatste speelronde treft het nog een ploeg uit het linker-rijtje (Amsterdam). Dat maakt dat Turkstra wel vertrouwen heeft in een goede afloop. “We hebben ten opzichte van de concurrentie weinig onderlinge duels en als je play-offs wil spelen ben je het aan je stand verplicht om van de lager geklasseerde teams te winnen. Het is heel simpel, als je die niet wint hoor je er niet thuis en zo wel dan sta je in de play-offs. Ja,” verzucht hij, “de tickets gaan weer verdeeld worden dus het worden leuke weken.”

Reageer