Uitslagen hoofdklasse 30 maart (heren)

Vanmiddag werd ook bij de heren de laatste, en allesbepalende, speelronde gespeeld waarin Bloemendaal het laatste play-off ticket pakte, Den Bosch play-outs gaat spelen en voor Laren het doek viel. Lees hier de uitslagen en korte samenvattingen van het verloop van de wedstrijden. 

Laren Kampong MdW (8)
Voor de heren van Laren viel vandaag het doek. Credit: Maurice de Wert

 

Hurley – Oranje Zwart: 1-2

Hurley was zich sinds vrijdag veilig van play-outs en kon vandaag dus vrijuit het succesvolle seizoen uit hockeyen. Dat het spelen zonder druk de ploeg uit het Amsterdamse Bos wel lag bleek uit de goede pot die het neerzette tegen koploper Oranje Zwart. Waar de gasten juist op zoek dachten te gaan naar doelpunten om het saldo op te krikken en zo zeker te zijn van de eerste plek bleek het al een hele klus om überhaupt de drie punten naar huis te hockeyen. Hurley komt na 25 minuten spelen op 1-0 via clubtopscorer Kenny Bain. In de tweede helft krijgt Oranje Zwart de kans weer op gelijke hoogte te komen middels een strafbal maar deze wordt gemist door aanvoerder Robert van der Horst en dus houden de Amsterdammers hun voorsprong. In de 53e minuut is het dan eindelijk raak voor de Eindhovenaren. Mink van der Weerden sleept zijn team naar 1-1 en een minuut voor tijd vervolgens ook naar 1-2. Ondanks deze overwinning daalt de ploeg toch af naar de tweede plek. In gewonnen wedstrijden staat het gelijk aan de nieuwe koploper Kampong maar doordat de Utrechters een iets beter doelsaldo hebben gaan zij als de nummer één de play-offs in.

Amsterdam – Rotterdam: 2-0

Na de verloren wedstrijd tegen Pinoké vorige week zagen de Amsterdammers een play-off ticket al bijna uit hun handen glippen. Het enige dat de ploeg van Taco van den Honert nog kon doen was zes punten pakken in dit weekend en hopen dat de concurrentie het zou laten liggen. De zes punten zijn binnen maar alsnog staat Amsterdam met lege handen. Tegen Rotterdam, dat vrijdag het competitie-toetje veilig stelde, won de thuisploeg met 2-0 maar omdat ook Bloemendaal dit weekend geen steek liet vallen eindigen de Amsterdammers op de vijfde plek, twee punten verwijderd van de top vier. Rotterdam behoudt ondanks deze nederlaag de derde plek en treedt in de halve finale van de play-offs aan tegen Oranje Zwart dat vandaag de koppositie op doelsaldo uit handen gaf.

Kampong – Laren: 5-1

Laren zag Tilburg afgelopen vrijdag plek elf weer innemen en dus stond de ploeg van Bert Bunnik vandaag voor de lastige taak om tegen de nummer twee, Kampong, nog een puntje te pakken om zo directe degradatie op de valreep te kunnen ontlopen. De Gooise heren kende een goed begin in deze missie. Al na vijf minuten nemen ze via een doelpunt van Remco Bleeker de leiding. Een kwartier later zien ze de voorsprong echter weer teniet gaan wanneer Roderick Weusthof en Bruno van der Bosch Kampong op 2-1 zetten. In de tweede helft tekent Weusthof met een strafbal voor de 3-1 en lijkt de wedstrijd gespeeld. Constantijn Jonker zet acht minuten voor tijd dan nog de 4-1 en vervolgens ook de 5-1 op het scorebord en daarmee valt het doek voor Laren. Zij spelen volgend jaar in de overgangsklasse. Kampong neemt met deze overwinning op doelsaldo de eerste plek over van Oranje Zwart, heeft hiermee het EHL-ticket voor volgend jaar binnen en speelt zaterdag in de halve finale van de play-offs tegen Bloemendaal

Den Bosch – Pinoké: 2-3

De spannendste wedstrijd van de dag was waarschijnlijk die tussen Den Bosch en Pinoké. Beide teams hoopten play-outs te ontlopen en daarin had Den Bosch de beste uitgangspositie. De ploeg van Sjoerd Marijne stond voorafgaand aan de wedstrijd een punt boven Pinoké en zou dus aan een gelijkspel genoeg hebben voor behoud. De Steekneuzen nemen echter na een kwartier de leiding via Joost van de Vijfeijken. Zeven minuten later komt Den Bosch weer terug wanneer captain Austin Smith uit een strafcorner raak sleept en zo gingen de teams een spannende tweede helft in. Daarin is het wederom Pinoké dat de leiding neemt. Dit keer is het Roderik Musters die het doel raakt. Wanneer Justin-Reid Ross vervolgens de 1-3 binnen sleept lijken de gasten goed op weg naar lijfbehoud. Austin Smith steekt daar echter een stokje voor, met nog acht minuten te spelen sleept hij zijn team weer naar 2-3. In de slotminuten krijgt coach Sjoerd Marijne dan nog geel waardoor Den Bosch met 10 man de wedstrijd uit moet spelen. In een hectische slotfase krijgt Den Bosch middels drie corners nog kansen op de gelijkmaker maar weet deze niet te benutten. Pinoké heeft op het nippertje de play-out plek over kunnen geven aan Den Bosch voor wie het seizoen dus nog enkele weken langer zal duren.

Bloemendaal – Tilburg: 5-1

Bloemendaal nam afgelopen vrijdag al de grootste horde richting het play-off ticket en vandaag waren de heren duidelijk niet van plan deze in gevaar te laten komen tegen de nummer elf, Tilburg. Via Rogier Hofman, Ronald Brouwer en Pelle Vos loopt de thuisploeg al vroeg in de wedstrijd uit naar een comfortabele 3-0 voorsprong. Door een treffer van Jip Krens vindt Tilburg nog enigszins aansluiting maar dit weten de gasten niet door te zetten in de tweede helft. Bloemendaal voelt dat het competitie-toetjes binnen is en sluit de laatste reguliere wedstrijd van het seizoen uiteindelijk af met een 5-1 overwinning. Doordat Laren verliest van Kampong heeft Tilburg het play-out ticket binnen en dus nog hoop op nog een jaartje hoofdklasse. Bloemendaal begint de play-offs aanstaande zaterdag thuis tegen Kampong.

Schaerweijde – HGC: 2-5

Ondanks de teleurstelling van het missen van de play-offs heeft HGC het seizoen toch in stijl weten af te sluiten. Tegen Schaerweijde, dat sinds vrijdag zeker was van behoud, won het vandaag met 2-5. Al bij rust nam de ploeg uit Wassenaar een 0-2 voorsprong via Simon Egerton en Rik van Kan. Vlak na rust kwam Schaerweijde nog terug door een rake strafbal van Taeke Taekema maar wanneer Dick Möhlmann en wederom Egerton de gasten op 1-4 zetten was de wedstrijd gespeeld. Philip Engelkens doet op mooie wijze nog iets terug namens de thuisploeg maar uiteindelijk zet Tristan Algera de eindstand op 2-5. Voor beide ploegen zit een geslaagd seizoen erop. Zij mogen gaan genieten van de zomerstop.

 

Comments (14)

 1. Bloemendaal meer dan terecht in play-offs! Wat mij betreft maken alle 4 teams kans op de landstitel.

  De boys van Amsterdam stellen opnieuw teleur, ben benieuwd of vd Honert hier consequenties aan verbindt. Zelfde geldt overigens voor Marijne.

 2. “Zelfde geldt voor Marijne”?!?!?!
  Ploeg in opbouw, gemiddelde leeftijd is nog geen 22. Erin blijven zou erg knap zijn en die kans is er nog steeds.

 3. Hurley-OZ 1-2. Wat een drama of……….geslepen om zo Kampong en Bloemendaal te ontlopen???

 4. Meen je dat gras? of ben je soms dronken? genoeg spelers met ervaring als vd peppel, smith,vila, doomernik,brouwer. gewoon een grote aanfluiting.

 5. Steekneus

  Zeer matig seizoen van Pinoke, maar knap en verdiend uiteindelijk toch nog 7e geworden! Knappe overwinning op Amsterdam en Den Bosch in een rechtstreeks duel aan de kant gezet.
  Nu Bonnet tijdperk voorbij, tijd voor Streeder, ben benieuwd wat dit gaat brengen!

 6. Ik had hiervoor een bericht gepost dat Marijne in zijn carriere nog nooit een prijs heeft gewonnen (feit) en regelmatig teleursteld met de ploegen die hij coacht.

  Bij Den Bosch heeft hij de helft voor zijn team voor zijn eigen Jong Oranje geselecteerd – hoe kan dit?

 7. Volgens mij klopt het gewoon wat je zegt…
  Vind het persoonlijk ook erg knap dat je met halve JOH selectie toch de play-outs weet te behalen…

 8. @gras, ja een eigen mening word op deze site niet gewaardeerd.

  Maar je hebt volkomen gelijk.

 9. @redactie kunnen jullie AJB stoppen met het richteloos verwijderen van comments? Dit is belachelijk!

 10. De redactie van deze site is niet objectief. Het ene item xluiten ze al na 6 berichten en andere berichten mogen eindeloos doorgaan. Als je als club klaagt wordt direct het bericht voor verder commentaar gesloten. Ze maken veel fouten in namen en uitslagen, de live uitslagen lopen altijd achter en toch blijven we deze site bezoeken. Dus……??

 11. Klaas-Jan

  Die keeper van Laren is de nagel aan je doodskist. 3 degradaties is een unicum denk ik.

 12. Deze keeper is 4 x gedegradeerd. En nog minimaal 1x in de zaal.

 13. We lezen net dat Diederik Mars stopt. Misschien volgende club?!

 14. Had hij niet zijn schouder gebroken in het begin van dit seizoen en stond die king een tijd onder de lat ?

Reageer