Uitslagen Hoofdklasse Heren 6 oktober - Hoofdklasse Hockey Nederland

Uitslagen Hoofdklasse Heren 6 oktober

Credit: Maurice de Wert
Credit: Maurice de Wert

Rotterdam-Bloemendaal: 5-1

Rotterdam-Bloemendaal; twee ploegen die aan elkaar gewaagd leken. In de eerste helft leek deze verwachting uit te komen. Bloemendaal opende de score via Tom Boon al in de 7e minuut, waar Rotterdam drie minuten later alweer met een antwoord kwam via Björn Kellerman, 1-1. De tweede helft was het score verloop echter eenzijdig. Timmo Kransbauer scoorde binnen 3 minuten de 2-1 en de 3-1. Daarna maakte wederom Kellerman (4-1) en Hidde Turkstra (5-1) het feestje voor de Rotterdammers compleet

Den Bosch – Schaerweijde:  5-0

De ruststand bij het duel tussen Den Bosch en Schaeweijde was 1-0 voor de Boschenaren. De tweede helft bracht een stuk meer doelpunten. Twee doelpunten van Austin Smith en één van Matthijs Brouwer brachten Den Bosch binnen vier minuten op een 4-0 voorsprong. Hierna was de wedstrijd wel gespeeld en de 5-0 van Bram van Groesen in de laatste minuut was enkel nog een kers op de taart. Door dit verlies ziet Schaerweijde zowel Den Bosch als het winnende Pinoké ze passeren in de ranglijst en zijn de Zeistenaren zelf gezakt naar  een tiende plek.

Kampong-Hurley: 6-2

In Utrecht werd duidelijk dat Hurley nog echt te klein is voor de top ploegen. Na de 7-1 nederlaag vorige week tegen Amsterdam verloor het nu met 6-2 van Kampong. Roderick Weusthof was weer eens op dreef, hij scoorde maar liefst vier keer. De Utrechtse ploeg wrikt zich hierdoor in punten los van Bloemendaal en Hurley en staat op een vierde plek.

Amsterdam – Oranje Zwart: 3-5

Om de titel ‘man of the match’ viel na de wedstrijd tussen Amsterdam en Oranje Zwart niet te twisten. Mink van der Weerden pushte zijn team met 5 doelpunten, 4 strafcorners en 1 strafbal, naar de overwinning. Naast de winst zal Oranje Zwart ook blij zijn geweest met de terugkeer van Bob de Voogd, hij maakte na enkele maanden blessureleed eindelijk zijn eerste speelminuten van het seizoen. Amsterdam verlaat door dit verlies de koppositie en daalt naar de derde plek.

Laren – HGC: 1-4

Vrijdag werd bekend dat Luke Doerner in november de Larensche gelederen komt versterken. Dat dit geen overbodige luxe zal zijn bleek vandaag wederom in de thuiswedstrijd tegen HGC. Rik van Kan bracht HGC al vroeg op voorsprong, waarna Phil Burrows de 2-0 binnen tipte. Op slag van rust leek Rogier Trip zijn team met 3-0 de rust in te schieten maar deze goal werd afgekeurd. In de tweede helft was het alsnog raak, HGC breidde de voorsprong uit via Dick Möhlmann en Koen Bakhuis. De benutte strafbal van Hidde Kruize in de 68e minuut kwam voor Laren te laat en was enkel voor de statistieken. HGC is nu koploper, Laren staat nog steeds laatste en moet zijn eerste punten nog gaan pakken.

Pinoké – Tilburg: 5-1

Pinoké deed vandaag goede zaken. Door de 5-1 winst tegen Tilburg hebben de Amsterdamse mannen aansluiting gevonden bij de middenmoot en kunnen ze voorzichtig weer omhoog kijken. Olmer Meijer opende de score middels een rake strafcorner in de 19e minuut, gelijk ook zijn eerste goal van het seizoen. Daarna waren het Justin Reid-Ross, Joost van de Vijfeijken (2x) en Wouter Rens die de stand op 5-0 brachten. In de laatste minuut redde Jip Krens de eer van de Tilburgers maar dit was niet genoeg om eindelijk winstpunten mee terug te nemen naar het zuiden.

Reageer