Uitslagen hoofdklasse vrijdag 28 maart (heren)

Vanavond werd bij de heren de een-na-laatste speelronde gespeeld. Een enerverende avond waarin Rotterdam het derde play-off ticket pakte, Schaerweijde en Hurley veilig zijn van play-outs en Tilburg de rode lantaarn weer over geeft aan Laren. Lees hier de uitslagen en korte samenvattingen van het verloop van de wedstrijden. 

Pinoké - Kampong MdW  Jonker Mars
Jonker probeert keeper Diederik Mars te omzeilen. Credit: Maurice de Wert

Laren – Amsterdam: 1-5

Voor Laren had het dubbelweekend niet slechter kunnen beginnen. Niet alleen verloor de voormalig nummer elf met grote cijfers van Amsterdam, het zag directe concurrent Tilburg wel een punt pakken en daardoor komt rechtstreekse degradatie akelig dichtbij voor de ploeg van Bert Bunnik. Tegen Amsterdam stond bij rust nog wel de brilstand op het scorebord. Dit ondanks zeven onbenutte corners voor Amsterdam. In de 38e minuut opende Valentin Verga dan eindelijke de score. Hiermee lijken de Hoofdstedelingen eindelijk het licht te zien en is het hek van de dam. De corner loopt in dit tweede bedrijf wel en via Roc Oliva (2x) en Mirco Pruyser lopen de gasten in korte tijd uit naar 0-4. Laren doet dan nog iets terug via Johrus Gommers maar het kwaad is al geschied. Pruyser maakt nog de 1-5 en daarmee weet de thuisploeg dat het ontlopen van directe degradatie heel lastig gaat worden. Amsterdam heeft gedaan wat het moest doen maar door de winst van Bloemendaal op HGC lijken de play-offs erg ver weg.

Oranje Zwart – Schaerweijde: 7-4 

Om de koppositie weer over te pakken van Kampong moest Oranje Zwart vanavond proberen met grote cijfers van Schaerweijde te winnen. De heren uit Zeist wilden juist de schade beperken en hoopten op een stuntje om zo afstand te nemen van de tiende plek. Wanneer de thuisploeg na 40 minuten al met 4-0 voor staat door goals van Dabanch, Muhammad, van der Weerden en van der Schoot lijkt er vandaag weinig te halen voor Schaerweijde. De gasten laten vervolgens zien over grote veerkracht te beschikken. Binnen een tijdsbestek van acht minuten brengen Melchior Looijen (2x) en Caspar Dobbelaar hun ploeg terug naar 4-3 en daarmee is de spanning voor heel even terug in de wedstrijd. Wanneer Oranje Zwart echter van de schrik bekomen is zetten ze nog even aan en brengen Gabriël Dabanch en Mink van der Weerden (2x) de voorsprong naar 7-3. Philip Engelkens raakt voor Schaerweijde nog een keer het net maar de wedstrijd is dan al gespeeld. Met deze uiteindelijk toch nog ruime overwinning neemt OZ de koppositie weer over van Kampong. Enkele minuten na de wedstrijd was het ook feest bij Schaerweijde. Doordat zowel Pinoké als Den Bosch punten lieten liggen en die ploegen zondag tegen elkaar spelen is Schaerweijde nu zeker van nog een seizoen in de hoofdklasse.

Rotterdam – Hurley: 3-2

Rotterdam heeft vanavond in de slotminuut het derde play-off ticket weten te pakken. Makkelijk ging dat echter niet in de wedstrijd tegen de nummer zeven, Hurley. Via Oliver Polkamp neemt de thuisploeg halverwege de eerste helft de leiding maar deze wordt nog voor rust teniet gedaan wanneer Victor Plat Hurley weer op gelijke hoogte brengt. Ook in de tweede helft zijn de teams aan elkaar gewaagd maar komt Rotterdam wederom op voorsprong. Dit keer is het Jeroen Hertzberger die via een strafbal de 2-1 binnen pusht. De Amstelveense ploeg heeft dan maar twee minuten nodig om zich weer terug te vechten in de wedstrijd. Maarten Nyst zorgt via een strafcorner voor de gelijkmaker. Lang lijken de ploegen af te stevenen op een gelijkspel maar in de slotminuut maakt de vertrekkende Joost van den Berg zichzelf onsterfelijk. Hij schiet dan de overwinning en een plek in de play-offs binnen voor zijn team. Ondanks het verlies had ook Hurley wat te vieren. De kleine kans die het nog had op play-outs was door de resultaten van de concurrentie weggevaagd en is de promovendus van dit jaar ook volgend jaar in de hoofdklasse te bewonderen.

HGC – Bloemendaal: 2-3

Na een goed seizoen is vanavond het play-off doek gevallen voor HGC. In een spannende wedstrijd tegen Bloemendaal ging de score lange tijd gelijk op. Hoewel de gasten via Ronald Brouwer in de eerste helft de leiding wisten te nemen bracht Simon Egerton de thuisploeg vlak na rust weer terug in de wedstrijd. De slotminuten bleken echter bepalend in dit duel. Via Roel Bovendeert en wederom Egerton is de stand vijf minuten voor rust 2-2 waarna Ronald Brouwer Bloemendaal in de 67e minuut naar 2-3 en wie weet, de play-offs schiet. Om het competitietoetje te bereiken moet de ploeg van Russel Garcia zondag  in de laatste reguliere wedstrijd winnen van Tilburg. HGC sluit dan tegen Schaerweijde het seizoen af.

Tilburg – Den Bosch: 2-2

Zal Tilburg zich in dit laatste weekend van die laatste plek af kunnen spelen was de vraag. Al na één wedstrijd is het antwoord ja! Thuis wist het Den Bosch op een gelijkspel te houden en met dit punt geeft de ploeg van Roger van Gent de rode lantaarn weer terug aan Laren. De wedstrijd in Tilburg kende wel een wat rommelig begin. Terwijl de spelers zich klaarmaakten voor de line-up vielen de lampen op veld 1 uit en bleken de stoppen te zijn gesprongen. Daarom werd besloten af te wijken naar veld 3 en konden beide teams zich een kwartier later alsnog opstellen. De thuisploeg komt na tien minuten spelen op voorsprong. Den Bosch heeft echter ook nog genoeg om voor te vechten, wilde van die tiende plek af, en zet volle druk. Hoewel de ploeg van Sjoerd Marijne veelal de betere ploeg is houdt Tilburg knap stand. Vlak na rust komen de gasten dan wel op gelijke hoogte. Robbert van de Peppel maakt de 1-1. Tegen alle verhoudingen in neemt de thuisploeg drie minuten later alsnog weer de leiding via wederom Jip Krens. Tien minuten voor tijd zet captain Austin Smith de score uiteindelijk weer gelijk maar verder komen de Bosschenaren niet. Zondag zullen Den Bosch en Pinoké in een rechtstreeks duel gaan uitmaken wie er play-outs zal moeten spelen. Tilburg is als gezegd van de laatste plek af en met nog één wedstrijd voor de boeg lijkt het team rechtstreekse degradatie te gaan ontlopen.

Pinoké – Kampong: 2-3

Kampong moest vanavond de koppositie weer terug geven aan Oranje Zwart. In Amstelveen wonnen de Utrechters weliswaar wel van Pinoké maar met het minimale verschil van één doelpunt. OZ won met grotere cijfers en pakt dus de koppositie. Desalniettemin is het verschil in doelsaldo minimaal en dus zal aankomende zondag allesbepalend zijn in de race om de eerste plek. Pinoké kwam goed mee vanavond tegen Kampong dat via Constantijn Jonker nog wel de score wist te openen. Justin-Reid Ross en Joost van de Vijfeijken brachten vervolgens de thuisploeg weer op voorsprong maar in de tweede helft kwamen de gasten alsnog langs de Steekneuzen. Erik Bouwens en Roderick Weushof zetten de eindstand op 2-3. Pinoké staat nu tiende en zal zondag van Den Bosch moeten winnen om play-outs te ontlopen.

 

Comments (4)

  1. Beste hoofdklassehockey maar als pinoke tegen den Bosch gelijk speelt dan is Schaerweijde toch niet veilig?

    • Redactie Hoofdklassehockey.nl

      @kasper: Bij een gelijk aantal punten is het hoogst aantal gewonnen wedstrijden bepalend. Schaerweijde heeft één wedstrijd meer gewonnen dan Pinoké en Den Bosch. Daarom zijn zij ook bij een gelijkspel veilig.

  2. @kasper, jawel

  3. Geweldige wedstrijd van Bloemendaal in Wassenaar. Vooral het laatste kwartier was bloedstollend. Ook een groot compliment voor HGC dat na de 2-2 (5 minuten voor tijd) bleef aanvallen. Promotie voor het hockey gisterenavond op `de Roggewoning`. Bloemendaal leverde vooral als team een wereldprestatie. Om er toch een speler uit te halen: Pelle Vos. Speelde gisteren veruit z´n beste wedstrijd voor Bloemendaal H1 ooit. Wat een progressie heeft die jongen geboekt ten opzichte van andere jaren (dit geldt trouwens voor meer jeugdspelers). Bloemendaal is weer een serieuze kandidaat voor de titel.

Reageer