Uitslagen play-offs zondag 6 april (heren)

Ook bij de heren zitten de halve finales erop en zijn de finalisten bekend. Lees hier wat er vandaag gebeurde in de play-offs.

Bloemendaal MdW (53)
De heren van Bloemendaal vieren het behalen van de finale. Credit: Maurice de Wert

Kampong – Bloemendaal: 1-1

Na het matte spel van gister schiet Kampong vanmiddag thuis uit de startblokken. Al na vier minuten spelen tipt Constantijn Jonker, op voorzet van Robbert Kemperman, de Utrechters naar een 1-0 voorsprong. Ondanks deze minimale voorsprong zijn de ploegen in deze helft zeer aan elkaar gewaagd. Waar Jonker de kans krijgt om, wederom op aangeven van Kemperman, de voorsprong te vergroten mag ook Ronald Brouwer vrij uithalen op doel. Beide missen en zo gaan de teams met de 1-0 stand de kleedkamers in. Na de rust schiet Bloemendaal, dat weet het in ieder geval één keer moet scoren, de startblokken uit. Binnen een minuut zet Roel Bovendeert de Mussen weer op gelijke hoogte. Kampong recht de rug en krijgt via onder andere Sander de Wijn en Roderick Weusthof kansen op de 2-1. Aan de andere kant mag Tom Boon aanleggen voor een corner maar keeper David Harte heeft weinig moeite met zijn geslagen corner. Met nog 2,5 minuut te gaan krijgt Bloemendaal dan wederom een strafcorner maar ook dit keer ligt keeper Harte in de weg en zo houden de teams het tot het eind spannend. Kampong weet echter niet meer tot scoren te komen waardoor voor hen het doek valt. Bloemendaal haalt na een indrukwekkende tweede seizoenshelft de finale. Kleine pleister op de wonden voor Kampong is dat het door de eerste plek in de reguliere competitie volgend jaar wederom Europees hockey zal spelen.

Oranje Zwart – Rotterdam: 3-3

Rotterdam stond vandaag voor de zware opdracht om Oranje Zwart in Eindhoven met grote cijfers te verslaan. Alleen op die manier zou de ploeg van Reinout Wolff nog zicht houden op de finale. Aanvallen is het devies en dat doen de gasten dan ook vanaf minuut één. Al vroeg in de wedstrijd krijgt Seve van Ass een grote kans die hij net mist en ook de Rotterdamse aanval die hierop volgt wordt maar net overgeschoten. Vervolgens krijgt zowel Björn Kellerman als Jelle Galema de kans de openingstreffer te maken maar uiteindelijk is het Robert van der Horst die met een prachtige treffer, en zijn eerste van het seizoen, de Eindhovenaren naar 1-0 schiet. Ondertussen moet OZ’er Niek van der Schot het veld verlaten met een hoofdwond. Door een losse tand keert hij ook niet meer terug in het veld. Waar door een foute stop de eerste corner voor Rotterdam vlak voor rust geen geen gevaar oplevert, doet de tweede corner dat wel. Uit de rebound scoort Björn Kellerman de verdiende 1-1. Twee minuten voor rust wordt de spanning weer helemaal terug in de wedstrijd gebracht wanneer Bas Campbell, na mooi voorwerk van Seve van Ass en Jefffrey Thys, zijn team op 1-2 schiet. In de tweede helft gaan de gasten door waar ze gebleven waren. Dit resulteert in enkele corners die geen van allen worden benut. Hoewel OZ Jelle Galema ziet vertrekken met geel weet ook de thuisploeg de corners niet te verzilveren. Wanneer er nog tien minuten te spelen zijn mag Mink van der Weerden aanleggen voor een strafbal om de wedstrijd te beslissen. Zijn inzet belandt echter op de lat waardoor Rotterdam nog even hoop houdt. Wanneer Gabriël Dabanch echter enkele minuten later wel de 2-2 binnen schiet lijkt de wedstrijd gespeeld maar binnen enkele minuten ligt ook aan de andere kant de bal weer in het doel. Dit keer is het Jeroen Hertzberger die uit een strafcorner Rotterdam weer op voorsprong schiet. Wat hij kan, kan ik ook zal Van de Weerden hebben gedacht. Hij legt een minuut later namelijk de 3-3 binnen en daar weten de Rotterdammers niet meer van terug te komen. Omdat OZ gister won mogen zij volgend weekend tegen Bloemendaal gaan strijden om het landskampioenschap. Omdat Kampong met de eerste plek in de reguliere competitie al het EHL ticket binnen haalde zit voor Rotterdam het hoofdklasse seizoen erop.

Comments (20)

 1. Fantastisch resultaat van Bloemendaal! Wordt een spannende finale – het zijn duidelijk overall de 2 beste teams van dit seizoen.

 2. Dit wordt een prachtige finale!! Liever Bloemendaal dan Kampong tegen. Kampong met type spelers als Bouwens en de Ridder die fysiek als houthakkers hockeyen levert altijd blessures op. Bloemendaal zal het moeilijk krijgen in Eindhoven!!

 3. Matige prestatie dit kampong, het stelt me uitermate teleur

 4. @gras: Een onvervalst staaltje scorebordjournalistiek! Petje af!

 5. Klaas-Jan

  Het zou een schande zijn als vd Heuvel weer geen kampioen wordt met deze ploeg.

 6. Nou, nou……. schande?? Het ligt dicht bij elkaar en Michel kent de Bloemendalers door en door dus we zullen zien.

 7. En weer verwijderd de redactie een item. Zo wordt het heel bedenkelijk op deze site. Opvallend is dat de naam Kampong hier een grote rol in speelt. Onderwerpen van deze club worden na 6 of zeven reacties gesloten, of zelfs zoals nu geheel verwijderd terwijl over Laren iedereen zijn gal mag spuwen. Natuurlijk valt het iedereen op dat er veel mensen zijn die geen blauw Kampong hart hebben en dat graag en in soms rake bewoordingen op deze site kwijt willen. De redactie zou zich af moeten vragen hoe dat komt, of is het inderdaad waar dat bestuurlijk Kampong op hoog niveau zich tot deze redactie heeft gewend. Of deze redactie plaatst alles, doet Prive ook, of sluiten ook bij Laren ineens een item. Dit is geen objectieve berichtgeving maar riekt naar vriendjespolitiek. Een heel kwalijke zaak die ook Kampong geen goed doet want zo wakkert deze redactie het negatieve imago van de Domstad club alleen maar aan.

  • Redactie Hoofdklassehockey.nl

   @hockey: Wij zouden graag zien dat reacties betrekking hebben op het artikel. Nu reageren jullie, het kleine groepje dat constant comments over Kampong moet plaatsen, op alles waar Kampong staat, zonder enige onderbouwing. En elke keer met dezelfde reacties. Niet echt een toegevoegde waarde lijkt ons. Heeft niets te maken met vriendjespolitiek. Als je hier verder meer over wil weten kun je ons altijd mailen (redactie@hoofdklassehockey.nl). Dan verklaren wij het graag voor je nader.

 8. hahaha wat een grap, kijk even de reacties op Laren na, die zijn lekker onderbouwd of voegen iets toe.

  Meten met 2 maten dat is het.

 9. Inderdaad! ! Heb net nog even het item Laren door genomen maar dat liegt er niet om. Nee redactie, weet van heel dichtbij , familie uit Utrecht, die met Kampongbestuurders het en en ander hebben mee gemaakt dat zij niet meer op deze site kunnen reageren omdat hun email geblokkeerd wordt. Dus inderdaad vriendjespolitiek.

  • Redactie Hoofdklassehockey.nl

   @hockey. Onzin, wij hebben niemand geblokkeerd en nogmaals, je kunt ons altijd mailen. Kunnen we nu weer terug naar het onderwerp? De play-offs. Dank.

 10. Wedstrijd in Bloemendaal gezien. Bloemendaal toch wat leper blijkbaar. Knap van Boon om er op hét moment toch 2 te maken. Kan me voorstellen dat het voor de Kampongers tegenvalt. Mooie selectie en mooi seizoen en dan op dit moment net niet. Jammer.

 11. Busvervoer

  Ben bij Kampong-BL geweest. Lekker dichtbij. Als de boys van Kampong met 3 ballen hadden gespeeld, de 2de helft, hadden ze nog niet gewonnen. Vond de verdediging van Bl erg goed staan, vooral de 2de helft. Boon stond in de 2de helft gewoon achteruit de bal uit te nemen. Heel slim van Bl. Terechte winnaars. S

 12. Je reactie aangaande censuur Kampong klopt.

  In het verleden reageerde trainers uit de jeugd ook hier, maar het bestuur heeft hen medegedeeld dat men met de redactie van HH contact heeft.

  • Redactie Hoofdklassehockey.nl

   @@hockey: Of er in het verleden contact is geweest weten wij niet maar dit seizoen is daar zeker geen sprake van geweest.

 13. De reguliere competitie bestaat uit 22 wedstrijden en daar werd Kampong 1ste !!
  De play-off’s bestaat uit 2 wedstrijden die B’daal in haar voordeel besliste met 3-2 ! Nu lees ik dat daardoor B’daal plotseling een beter team is dan Kampong !!
  Dit blijkt echter niet uit de competitie, meer de vorm van de dag over 2 wedstrijden en in dit geval was dat volgens de cijfers dus B’daal !!

 14. @redactie HH

  Dank voor snelle reactie.

  Waarom laten jullie de voorzitter en bestuurslid Kampong niet eens reageren op de kritiek van geld verkwisting en duistere lijntjes rondom de velden en clubhuis.

  Materiaal genoeg; bronnen hier/ AD etc.

 15. @hockey Grappige opmerking over harde spelers van Kampong en dat voor een fan van een team dat Balkestein, van der Schoot en die Rizwan opstelt. Beetje subjectief?

 16. @diederik, maar worden de prijzen verdeeld in de competitie of in de playoffs? Bloemendaal was over 2 wedstrijden dus inderdaad het betere team.

 17. Oz van harte. Rotterdam wonden likken. Uitstekende teamprestatie neergezet. Complimenten voor Wolf dat hij dit uit dit team weet te halen. Mooi om te zien hoe Kellerman zich ontwikkelt. Rotterdam zou voor komend seizoen wel goed nog een speler van de buitencatagorie kunnen gebruiken. Worden Edwards en Wilson nog teruggehaald, of krijgen we Furste eindelijk om de Nederlandse velden te zien?

  Oz is mijn favoriet voor komend weekend, die zijn het aan zichzelf verplicht zich nu te belonen met een kampioenschap.

Reageer