Uitslagen vrijdag 19 april (heren)

Vrijdagavond speelden de hoofdklasse-heren hun twintigste speelronde van het seizoen. Lees hier de uitslagen en korte samenvattingen van het verloop van de wedstrijden.

Hurley HGC heren (c)  Peter Schaik Oliva
Hurley hield HGC op een gelijkspel. (c) Peter Schalk

HGC – Hurley: 2-2

Net als in de heenwedstrijd in november is HGC er niet in geslaagd Hurley te verslaan en dat heeft grote gevolgen voor de ploeg van Dirk Loots die met nog slechts twee duels te spelen de play-off plek uit het oog lijken te verliezen daar het verschil met de nummers vier en vijf nu naar drie punten is opgelopen. Gonzalo Peillat sleepte de gasten tot twee keer toe op voorsprong maar treffers van Christiaan Stroboer en Kenny Bain zorgden ervoor de formatie uit Wassenaar de punten moest delen. Hurley, dat vorige week nog een duel speelde om plek tien, stijgt met dit punt op zak een plek en staat nu achtste.

Schaerweijde – Oranje Zwart: 2-3

Oranje Zwart trad vrijdagavond in Zeist aan zonder de geblesseerde Elliot van Strydonck (kuit) en ook Rizwan Muhammed stond door een val op zijn hoofd tijdens de training niet op het veld. De huidige koploper startte voortvarend en nam via Jelle Galema al snel de leiding. De thuisploeg, die in de laatste drie duels hoopt de tiende plek te kunnen verlaten, was echter niet van plan zich zo makkelijk gewonnen te geven en kwam door een treffer van Casper Rietveld enkele minuten later weer op gelijke hoogte. Halverwege de tweede helft nam de ploeg van Dave Smolenaars zelfs een voorsprong via Casper Horn maar deze werd door Thomas Briels slechts seconden later weer ongedaan gemaakt. Mink van der Weerden kroonde zich tot man of the match door tien minuten voor tijd en winnende treffer voor OZ binnen te slepen. Hierdoor behouden de Eindhovenaren hun koppositie en lijkt de tiende plek voor Schaerweijde bezegeld.

Pinoké – Kampong: 0-3

Waar Kampong zondag nog naliet een ‘sterretje’ achter de naam te krijgen zijn de heren van coach Alexander Cox er vrijdagavond na een 0-3 overwinning op Pinoké wel in geslaagd om als tweede ploeg een play-off ticket te pakken. Loick Luypaert opende in de negende minuut de score in het Amsterdamse Bos waarna Martijn Havenga, eveneens via een strafcorner, en Robbert Kemperman de marge in de tweede helft naar drie vergrootten. Zondag speelt de formatie uit Utrecht in zijn laatste reguliere thuiswedstrijd tegen Den Bosch. Pinoké speelt dan de Amsterdamse derby tegen Hurley.

Den Bosch – Amsterdam: 1-7

De problemen die Amsterdam eerder in het seizoen ondervond in de afronding zijn voorgoed verleden tijd. Na de elf goals van vorig weekend, scoorden de mannen van Alyson Annan in de wedstrijd van vrijdagavond tegen Den Bosch zeven keer. De ploeg van Eric Verboom deed lange tijd echter niet onder voor de gasten maar Amsterdam bleek in dit duel dodelijk effectief. Vooral de inbreng van Mirco Pruyser en Billy Bakker was beduidend groot. Beide spitsen schreven een hattrick op hun naam en daarmee is Amsterdam weer een stapje dichterbij een play-off plek.

Push – Rotterdam: 0-7

De monsterscore van deze avond kwam uit Breda waar Rotterdam Push door een 0-7 overwinning het laatste zetje terug naar de overgangsklasse gaf. De ploeg van Reinoud Wolff knikkerde zelf vorige week uit de top vier maar is vastberaden terug te keren. Vanavond werd er in ieder geval aan het doelsaldo gewerkt. Jeroen Hertzberger (2x), Bjorn Kellerman, Hugo Inglis, Thijs van Dam, Timmo Kranstauber en Seve van Ass wisten doel te raken maar qua positionering schieten de Rotterdammers hier niets mee op. Ze blijven op de vijfde plek hangen met evenveel punten als de nummer vier, Bloemendaal.

Tilburg – Bloemendaal: 0-2

Bloemendaal heeft een play-off ticket in eigen hand maar dan moest het vanavond in ieder geval winnen van Tilburg en dat ging minder makkelijk dan misschien verwacht werd. Pas in de 44e minuut schoot Tom Boon de Mussen aan de leiding tegen het prima tegengas gevende Tilburg waarna de Belg, die volgend jaar de hoofdklasse verlaat, tien minuten voor tijd de wedstrijd via een strafcorner in het slot gooide. Zondag speelt Bloemendaal thuis tegen Schaerweijde, Tilburg krijgt dan Rotterdam op bezoek.

Reageer