Uitslagen vrijdag 7 november (heren)

Vanavond werd bij de heren de tiende speelronde van het seizoen gespeeld. Lees hier de uitslagen en korte samenvattingen van het verloop van de wedstrijden.

Pinoké Hurley heren Bain Bomans PS

Den Bosch – Kampong: 0-3

Koploper Kampong won vanavond met 0-3 van Den Bosch maar de ploeg van de geschorste coach Alexander Cox had het vooral in de eerste helft niet makkelijk. Na een aftastend begin van beide kanten deed de thuisploeg namelijk niet onder voor de Utrechtse formatie. De Bosschenaren kregen kansen maar lieten een corner onbenut en zagen Jimmy Doomernik na een mooie individuele actie oog in oog met keeper David Harte ver over schieten. De openingstreffer viel vervolgens na 25 minuten aan de kant van Kampong toen Constantijn Jonker na een onderschepping de bal op kopcirkel snel nam, naar binnen sneed en deze met zijn backhand hard het dak in knalde. In de tweede helft werd de voorsprong na negen minuten verdubbelt door een rake corner van Loïck Luypaert. Ook hierna bleef Den Bosch aanvallen om maar die aansluitingstreffer te vinden alleen was het wederom Kampong dat scoorde.  Toen een schat van Rutger Marres ver naast het doel leek te gaan belandde deze via het lichaam van de scheidsrechter toch terug in het spel waardoor Joost van de Vijfeijken vrij kon uithalen. Zijn treffer gooide de wedstrijd in het slot. Kampong wint met een zakelijke 0-3 en krijgt zondag hekkensluiter Pusg op bezoek. Den Bosch wacht dan de belangrijke wedstrijd tegen directe concurrent Hurley.

HGC – Oranje Zwart: 0-1

Na de goede seizoenstart van HGC heeft de ploeg van Dirk Loots vanavond wederom een topper verloren. Gedeeld koploper Oranje Zwart had vrijdagavond een klein veldoverwicht maar wist dit lange tijd niet in doelpunten om te zetten. De heren van HGC kregen op hun beurt ook genoeg kansen de score te openen, voornamelijk via strafcorners, maar lieten dit na. Uiteindelijk mocht Rob Reckers zich kronen tot Matchwinner. Met zijn doelpunt in de 45e minuut schoot hij de drie punten voor OZ binnen en daardoor houdt de ploeg het aantal punten gelijk aan dat van koploper Kampong. Komende zondag krijgt de ploeg van Michel van de Heuvel Pinoké op bezoek. HGC, dat nu Amsterdam langszij ziet gaan, treft dan Bloemendaal.

Schaerweijde – Bloemendaal: 1-6

Met Rotterdam, Amsterdam en HGC op de hielen moest de nummer drie van de ranglijst, Bloemendaal vanavond van Schaerweijde winnen om de plek in de top vier te behouden. Met dit streven in het achterhoofd startte de ploeg van Russel Garcia sterk aan de wedstrijd in de Zeister Kuil. Al na enkele minuten nam het via Tim Jenniskens en Simon Gougnard een 0-2 voorsprong. Eli Matheson zorgde nog voordat er tien minuten gespeeld waren weer voor wat aansluiting voor de thuisploeg maar zag Tom Boon de marge binnen de kortste keren weer naar twee vergroten via een rake corner. Toen hij dit dertien minuten voor tijd nog eens gladjes overdeed was de wedstrijd wel beslist. Gougnard en Diede van Puffelen tilde de eindstand uiteindelijk naar 1-6. Een goede generale voor aankomende zondag wanneer Bloemendaal tegen HGC de eerste topper van het seizoen hoopt te winnen. Schaerweijde gaat dan op bezoek bij Tilburg.

Push – Amsterdam: 0-6

De wedstrijd in Breda tussen hekkensluiter Push en de nummer zes Amsterdam bracht vrijdagavond veel doelpunten maar weinig spanning. De ploeg van Alyson Annan liep via doelpunten van Floris Evers, Justin Reid-Ross (2x) en Santi Freixa al voor rust uit naar een comfortabele 0-4 voorsprong waardoor de buit na 35 minuten wel binnen was. Met het oog op de zware wedstrijd tegen Rotterdam van aankomende zondag namen de gasten in de tweede helft wat gas terug. Jan-Willem Buissant en Nicki Leijs breidde de score nog uit naar 0-6 waarmee het ‘scoringsprobleem’ waar de ploeg uit hoofdstad eerder mee zou kampen nu wel van de baan lijkt te zijn. De weg naar boven is ingezet want door deze drie punten staan de Amsterdammers nu vijfde, slechts twee punten verwijderd van de vierde plek. Zondag staat zoals gezegd de topper tegen Rotterdam op het programma. Push mag dan op bezoek bij koploper Kampong.

Pinoké – Hurley: 3-3

De Amsterdamse derby tussen de nummers negen en tien zou had op papier een spannende moeten worden maar leek dit in de eerste helft heel anders te verlopen. Hurley startte sterk en nam via een rake corner van Janiek Braaksma na tien minuten de leiding waarna Kenny Bain en Christiaan Collot d’Escury de ruststand voor de gasten op een comfortabele 0-3 voorsprong zetten. Hiermee leek Hurley het in de tweede helft dus enkel uit te hoeven spelen ware het niet dat Pinoké liet zien over flink wat veerkracht te beschikken. De ploeg van Hans Streeder kwam sterk uit de kleedkamer en vond via een rake corner van Jonathan Fröschle al snel weer wat aansluiting. Jannis van Hattum bracht de hoop bij de thuisploeg  en het thuispubliek vervolgens weer terug door de 2-3 binnen te schieten waarna Andreu Enrich de inhaalrace met zijn gelijkmaker tot een succes maakte. Met nog een kwartier te spelen gingen beide ploegen vervolgens op zoek naar de winnende treffer maar deze kwam er niet. Een punt dus voor beide team en daar schieten ze weinig mee op. Zondag wacht echter weer een kans op drie punten. Voor Pinoké staat dan de zware wedstrijd tegen Oranje Zwart op het programma en Hurley krijgt Den Bosch op bezoek.

Rotterdam – Tilburg: 3-0

Rotterdam heeft vandaag gedaan wat het moest doen. In voorbereiding op de topper tegen Amsterdam won het zakelijk, met 3-0 van de nummer elf, Tilburg. Timmo Kranstauber opende met een rake corner vlak voor rust de score. Vroeg in de tweede helft verdubbelde hij de voorsprong eigenhandig door een rebound van een korte hoekslag het dak in de schieten. Seve van Ass gooide vervolgens, eveneens via een strafcorner, de wedstrijd in het slot. Rotterdam behoudt de derde plek en mag zondag op bezoek bij Amsterdam. Tilburg krijgt dan Schaerweijde op bezoek.

Reageer