Uitslagen zondag 1 maart (heren)

Vandaag werd de hoofdklasse weer hervat en speelden de heren hun veertiende speelronde van het seizoen. Lees hier de uitslagen en korte samenvattingen van het verloop van de wedstrijden.

Tilburg Kampong Jonker (MdW)
(c) Maurice de Wert

Schaerweijde – Den Bosch: 2-3

In Zeist stond de kraker tussen middenmotors Schaerweijde en Den Bosch op het programma. De ploeg van Eric Verboom stond voorafgaand aan het duel met twee punten voor op de Zeister formatie en dus gingen de teams vandaag de strijd om de achtste plek met elkaar aan om zover mogelijk uit die gevarenzone te blijven. Schaerweijde kende in dit streven een goede start en nam via Ties Ceulemans al vroeg de leiding. Hoewel Den Bosch een klein veldoverwicht had lukte het de Bossche heren niet om dit ook in doelpunten om te zetten. Enkele strafcorners werden gemist maar aan de andere kant was er vervolgens wel succes. Coen Merkx schoot Schaerweijde nog voor rust naar 2-0. In het tweede bedrijf zette Den Bosch het gas er nog eens op en dat resulteerde in de langverwachte aansluitingstreffer van Milan van Baal waarmee de ban gebroken werd. Vijf minuten later ging er eindelijk een corner in via Bram van der Groesen en moesten beide teams op zoek naar de winnende treffer. Die viel uiteindelijk twee minuten voor tijd aan Bossche kant. Doelpuntenmaker? De vorige week teruggekeerde Australische international Kieran Govers die in zijn rentree op de Nederlandse velden dus gelijk van zich heeft laten spreken. Den Bosch kruipt naar de zevende plek en neemt voorlopig wat afstand van de onderste regionen.

Hurley – Amsterdam: 0-3

Wat de dames eerder vandaag niet lukte, lukte de Amsterdamse heren wel. De ploeg van Alyson won de derby tegen de buurmannen van Hurley met 0-3. Sander ’t Hart opende al vroeg in de wedstrijd de score waarna Justin Reid-Ross nog voor rust de voorsprong wist te verdubbelen. Lang wisten de Amsterdamse heren de wedstrijd niet in het slot te gooien maar toen Mirco Pruyser in de slotminuten de 0-3 binnen schoot was het duel gespeeld. Amsterdam wint en staat in punten nu gelijk met de nummer vier, Rotterdam, dat verloor van OZ.

Bloemendaal – Push: 6-0

Bloemendaal had vandaag zoals verwacht weinig moeite met de hekkensluiter van de ranglijst, Push. De nummer drie van de ranglijst startte voortvarend en stond bij rust al op een comfortabele 3-0 voorsprong door doelpunten van Roel Bovendeert, Daniël Aarts en Tom Boon. In het tweede bedrijf liepen de Mussen via Simon Gougnard en nog eens twee treffers van Boon uit naar de uiteindelijke 6-0 overwinning. Daarbij heeft het nu een gat geslagen met de nummer vier, Rotterdam, waar de ploeg van coach Russel Garcia volgende week tegen speelt. Push krijgt dan Schaerweijde op bezoek.

HGC – Pinoké: 2-0

Door een zakelijke 2-0 overwinning op Pinoké behoudt HGC de aansluiting bij de top vier van de ranglijst. De ploeg van vertrekkend coach Dirk Loots won de wedstrijd in eigen huis door doelpunten van Wiegert Schut en Floris van der Linden en heeft nu slechts een punt minder dan de nummers vier en vijf. Pinoké bevindt zich nog steeds in de gevarenzone en speelt komend weekend de belangrijke wedstrijd tegen Tilburg waarin het zal moeten winnen om zich niet dieper in de nesten te werken.

Oranje Zwart – Rotterdam: 4-2

Oranje Zwart heeft laten zien niet voor niets als koploper de winter in gegaan te zijn. In het eerste duel en topper van 2015 was de ploeg van Michel van der Heuvel vandaag met 4-2 te sterk voor Rotterdam. Jelle Galema opende al na enkele seconden spelen de score waarna Mink van der Weerden halverwege het eerste bedrijf via een corner de voorsprong verdubbelde. Hoewel Rotterdam na rust goed uit de startblokken vloog en via Bas Campbell wat aansluiting wist te vinden kon de ploeg van Reinoud Wolff niet voorkomen dat de Eindhovenaren via een strafbal van Van der Weerden en een mooi lobje van Niek van der Schoot toch weer uitliepen naar 4-1. De 4-2 van Jeroen Hertzberger bracht halverwege de tweede helft nog iets van spanning terug maar deze treffer kwam te laat om de overwinning voor OZ in gevaar te brengen.

Tilburg – Kampong: 2-3

Het treffen tussen de nummer elf en nummer twee van de ranglijst bleek een stuk spannender dan men van tevoren misschien had verwacht. De thuisploeg schoot uit de startblokken en kwam al na enkele minuten spelen op voorsprong via een doelpunt van Jip Krens maar zag deze vijf minuten voor rust weer teniet gedaan worden toen ook Constantijn Jonker met scherp wist te schieten. Jan Maarten Tacke bracht het enthousiast thuispubliek echter weer vreugde door Tilburg op slag van rust alsnog naar 2-1 te schieten. Lang leken de Brabanders vervolgens op weg naar een stunt. De voorsprong bleef tot enkele minuten voor tijd in stand maar door een late treffer van Philip Meulenbroek en een zinderende slotfase waarin Kampong zes corners kreeg en de laatste via Loick Luypaert raakte gingen de drie punten alsnog naar Utrecht. Ondanks een teleurstellend resultaat moet Tilburg hier toch vertrouwen uit putten voor het belangrijke treffen van volgende week tegen Pinoké.

Reageer