Uitslagen zondag 12 oktober (heren)

Vandaag werd bij de heren de zesde speelronde van het seizoen gespeeld. Lees hier de uitslagen en korte samenvattingen van het verloop van de wedstrijden. 

Thijn Knetemann
De heren van Schaerweijde hadden vandaag weer alle reden tot juichen.

Schaerweijde – Amsterdam: 3-2

Het feest kan niet op in de Zeister Kuil. De ploeg van Dave Smolenaars blijkt vooral in de thuiswedstrijden zeer lastig te verslaan, zo ondervond Amsterdam vandaag. De formatie van Alyson Annan lijkt de vorm dit seizoen nog niet te hebben gevonden maar begon voortvarend aan het duel in Zeist en nam na 25 minuten de leiding via de teruggekeerde Billy Bakker. Lang mocht de vreugde echter niet duren want nog voor rust beperkte oud-Amsterdam speler Leon Hemminga de schade voor de thuisploeg door de gelijkmaker binnen te schieten. Vroeg in de tweede helft liep Schaerweijde vervolgens via een rake corner van Paul McKinnon en een rake strafbal van, eveneens oud-Amsterdam speler, Casper Horn uit naar 3-1. Door de 3-2 van Klaas Vermeulen bleef het tot in de slotminuut spannend maar uiteindelijk kon het thuispubliek opgelucht ademhalen want de drie punten bleven in de Kuil. Net als de Amsterdamse vrouwen zullen ook de Amsterdamse heren de komende weken uit een ander vaatje moeten gaan tappen. De ploeg is inmiddels afgezakt naar de negende plek en krijgt komend weekend HGC op bezoek. Schaerweijde mag tot nu toe toch wel de verrassing van dit seizoen genoemd worden en deelt inmiddels de vierde plek met Bloemendaal.

HGC – Rotterdam: 1-0

In de topper van het weekend, tussen HGC en Rotterdam, bleek het doelpunt van Dick Möhlmann in de 54e minuut genoeg voor wederom een overwinning voor de HGC’ers. De ploeg van Dirk Loots behoudt hiermee de ongeslagen status en staat nu in punten gelijk met koploper Kampong. Komend weekend zou het de eerste plek over kunnen nemen wanneer het de huidige koploper treft voor een directe confrontatie in Utrecht. Bij Rotterdam ziet het er allemaal minder rooskleurig uit. Met acht punten uit zes wedstrijden staat de ploeg van Reinoud Wolff inmiddels op de zesde plek en dus zullen er de komende weken punten gepakt moeten worden om de top vier niet uit het oog te verliezen.

Pinoké – Push: 6-2

Pinoké lijkt de afgelopen weken de weg naar boven ingeslagen te zijn. Na de overwinning op Tilburg, speelde het gelijk tegen Den Bosch en ook vandaag werden er weer belangrijke punten gepakt. Promovendus Push kwam in Amsterdam lange tijd goed mee met de Steekneuzen maar zag de thuisploeg via Wouter Brasem en Dennis Warmerdam een 2-0 voorsprong pakken. Ard Seelen beperkte vervolgens de schade voor de formatie uit Breda door de ruststand naar 2-1 te brengen. In de tweede helft lieten de Amsterdammers door een rake treffer van de teruggekeerde captain Balder Bomans uit naar 3-1 waarna Push zich in de slotminuten echt gewonnen moest geven. In een tijdsbestek van tien minuten breidden Joost Rijksen, Lukas Sutorius  en Jannis van Hattum de voorsprong uit naar een riante 6-1 waardoor de treffer van Casper van Wandelen in de slotminuut weinig aan de overwinning kon veranderen. Pinoké stijgt met deze overwinning naar de zevende plek en speelt komend weekend de zware pot tegen Rotterdam. Push krijgt dan Den Bosch voor een Brabants onderonsje.

Tilburg – Den Bosch: 2-4

Tilburg lijkt de goede seizoenstart de laatste weken geen vervolg te kunnen geven. Na de verloren wedstrijden tegen directe concurrenten Pinoké en Hurley ging ook Den Bosch er vandaag met de volle buit vandoor. Nadat de thuisploeg in deze Brabantse derby via Arjen Lodewijks nog een voorsprong had weten te pakken, zag het Den Bosch in een tijdsbestek van zeven minuten weer langszij komen. Treffers van Milan van Baal en Jonas Gomoll zorgden voor een 1-2 stand bij rust waarna Sebastien Dockier deze in de tweede helft eigenhandig uitbreidde naar 1-4.  Jan Maarten Tacke zorgde in de slotminuten voor de 2-4 maar met nog maar drie minuten te spelen kwam deze te laat om de overwinning voor Den Bosch nog in gevaar te brengen. De ploeg van Eric Verboom klimt hiermee naar plek acht en kan volgende week tegen Push wederom om de punten spelen. Tilburg, inmiddels 11e, wacht een zwaar weekend want het mag dan op bezoek bij Oranje Zwart.

Oranje Zwart – Hurley: 3-2

Na de zege van vorig week op Tilburg kwam Hurley vandaag in Eindhoven goed mee met de sterke thuisploeg en nam het zelfs al na enkele minuten spelen de leiding. Uit een strafcorner was het Kenny Bain die de 0-1 op het scorebord wist te zetten waarna de Amsterdammers deze tot de rust in stand wisten te houden. Nadat OZ in de eerste helft al enkele kansen op de aansluitingstreffer onbenut had gelaten lukte het Mink van der Weerden twee minuten na de thee wel de gelijkmaker binnen te slepen. De cornerspecialist nam zijn ploeg vervolgens op sleeptouw en zorgde middels een velddoelpunt en een tweede rake corner voor een 3-1 voorsprong waar Hurley niet meer van terug wist te komen. De treffer van Victor Plat in de slotminuut was er daardoor enkel één voor de statistieken. Desalniettemin een prima prestatie van de Amsterdammers die volgende week tegen Bloemendaal spelen. OZ krijgt dan Tilburg op bezoek.

 

*Bloemendaal  en Kampong kwamen vandaag niet in actie in de hoofdklasse in verband met de EHL verplichtingen van laatstgenoemde club. Hierom werd dit duel enkele weken geleden al gespeeld. Kampong won toen op Bloemendaal met 0-2. 

Comments (4)

  1. Amsterdam, het is echt om te huilen… 🙂

  2. En wat fijn; weer een samenvatting van FM ivm overwinning Sweijde……

  3. wooh wat een topwedstrijd van SW, tegen een tegenstander met heel veel kwaliteit. Alleen erg jammer dat Verga weer zijn slechte eigenschappen laat zien. Wat een vertoning voor een speler met zoveel kwaliteiten. Mijnheer Verga laat je stick spreken ipv je mond en handen en dan speelt Amsterdam gewoon weer play off ipv play outs! Sw weer een topprestatie!!!!

  4. Het is toch niet nodig om als topspeler je zo te laten provoceren als het minder loopt met het team.

Reageer