Uitslagen zondag 14 september (heren)

Vandaag werd bij de heren de tweede speelronde van het seizoen gespeeld. Lees hier de uitslagen en korte samenvattingen van het verloop van de wedstrijden.

hertzberger_ir_0-2
Rotterdam won het duel tegen Hurley met 1-6, onder andere door een hattrick van Jeroen Hertzberger.

Hurley – Rotterdam: 1-6

Na de nederlaag van vorige week was Rotterdam vandaag duidelijk uit op revanche en daar werd Hurley het slachtoffer van. Al voordat er tien minuten gespeeld waren keken de Amsterdammers, door treffers van Jeroen Hertzberger en Seve van Ass, tegen een 0-2 achterstand aan. Bij de ploeg van Reinot Wolff liep het allemaal een stuk beter dan de week ervoor en nog voor rust werd de voorsprong via wederom Hertzberger en Jochem Bakker uitgebreid naar 0-4. Ook in het tweede bedrijf konden de wanhopige Hurleyanen wederom geen vuist maken en sloeg de frustratie bij de ploeg van Peter Jonker duidelijk toe. De Rotterdammers hadden daar weinig boodschap aan en gingen rustig door waar ze gebleven waren. Aanvoerder Hertzberger besloot deze zondag met een hattrick en ook Björn Kellerman pikte een doelpuntje mee. Janiek Braaksma redde de eer voor de thuisploeg door met zijn doelpunt tien minuten voor tijd de hatelijke nul van het scorebord te halen.

Oranje-Zwart – Push: 8-1

In de strijd tussen de broertjes Van der Weerden heeft de oudste vandaag zoals verwacht aan het langste eind getrokken. In het duel tegen de ploeg van broertje Quint, Push, opende Mink de score al na tien minuten middels, hoe kan het ook anders, een rake corner. Acht minuten later werd deze voorsprong verdubbeld door Thomas Briels die op aangeven van Niek van der Schoot bij de tweede paal de bal kon binnen tikken. Waar de spreekwoordelijke schade met een 2-0 ruststand nog meeviel voor promovendus Push ging het in de tweede helft hard. Via wederom Van der Weerden sr. en een knappe backhand van Bob de Voogd werd de voorsprong vergroot naar 4-0. Pepijn Bod wist namens Push vervolgens nog een klein tikje terug te geven om vervolgens omver gelopen te worden door het machtige OZ. Achtereenvolgens Gabriel Dabanch, Joep de Mol, Briels en Van der Weerden sr. zetten de eindstand op 8-1

Bloemendaal – Den Bosch: 2-1

Tom Boon heeft zijn plek bij de heren van Bloemendaal helemaal gevonden, zo blijkt deze seizoensstart. Waar de Belg vorige week al twee keer het goal wist te vinden was het ook vandaag weer twee maal raak. Met één velddoelpunt en een rake corner zette hij zijn ploeg na twintig minuten spelen op een comfortabele 2-0 voorsprong. In de slotfase van de eerste helft lieten de Bosschenaren aan de andere kant zien ook over een prima corner te beschikken door via Jonas Gomoll de ruststand op 2-1 te zetten. Wat betreft de corners was het na deze helft echter uit met de pret. Boon kwam in het tweede bedrijf nog dichtbij een hattrick maar vond telkens keeper Piet Noordam, en één maal de paal op zijn weg. Ook Den Bosch mocht nog een aantal keer aanleggen maar zonder succes. Het bleef bij 2-1 en zo heeft Bloemendaal net als Kampong en OZ nu zes punten uit twee wedstrijden. Komend weekend zal er echter al verandering komen in deze kopgroep. De ploeg van Russell Garcia speelt namelijk vrijdag het duel tegen Kampong dat eigenlijk op 12 oktober gespeeld zou worden maar in verband met de EHL verschoven is. Zondag mag het vervolgens bij Push op bezoek.

Kampong – Amsterdam: 2-1

In een heerlijk zonnetje kon het massaal toegestroomde publiek in Utrecht vandaag genieten van de topper tussen Kampong en Amsterdam. Ondanks dat Amsterdam in de eerste helft het betere van het spel had was het de thuisploeg die de leiding nam. Thierry Brinkman opende in de 25e minuut de score door een schot op doel van Quirijn Caspers uit de lucht binnen te tikken waarna Constantijn Jonker ook de 2-0 binnen wist te knallen. De nieuwe corner-specialist van Amsterdam, Justin Reid-Ross zorgde er vervolgens nog voor rust voor dat de schade voor zijn ploeg beperkt bleef door de 2-1 binnen te slepen. Doordat beide teams in de spannende tweede helft niet meer tot scoren kwamen bleven de drie punten in Utrecht. Met de overwinningen op Rotterdam en Amsterdam op zak zal het vertrouwen van mannen van Kampong groot zijn in aanloop naar de wedstrijd tegen Bloemendaal die in verband met de EHL aanstaande vrijdag al zal worden gespeeld.

Tilburg – HGC: 2-2

De heren van Tilburg hebben laten zien dat het 0-0 gelijkspel tegen Amsterdam vorige week geen eenmalig succesje was. Ook vandaag maakte de ploeg van nieuwe coach Pim Wijzenbeek het één van de beoogde play-off kanshebbers flink lastig. HGC kwam in Tilburg na negen nog wel op voorsprong via Tom Hiebendaal maar zag deze nog voor rust teniet worden gedaan door een rake corner van Tim Swaen. In de tweede helft bleef het lang spannend en leek Swaen de held van de dag te worden toen hij vijf minuten voor tijd, wederom via een corner de 2-1 binnen sleepte. Waar het publiek op Tilburg al stiekem droomde van drie punten moest het genoegen nemen met één doordat HGC in de slotminuut via Roc Oliva toch nog op gelijke hoogte kwam en de teams, net als vorig seizoen, de punten deelden. Desalniettemin zal Tilburg tevreden terug kijken op de resultaten van de afgelopen twee weken. Komend weekend wacht weer een topploeg, dan gaat het namelijk op bezoek bij Kampong. HGC reist zondag af naar Pinoké.

Schaerweijde – Pinoké: 5-4

Na de 2-0 nederlaag tegen HGC van vorige week leek Schaerweijde vandaag lange tijd op weg naar een monsterzege op Pinoké. Thijn Knetemann leidde het ‘doelpuntenkwartiertje’ van Schaerweijde in door vlak voor rust twee maal raak te slepen. Vroeg in het tweede bedrijf liepen de Zeistenaren vervolgens via Casper Horn, Casper Rietveld en Philip Engelkens, met tussendoor een tegentreffer van Lex Hoogeveen, uit naar 5-1. Hoewel de wedstrijd op dat moment wel gespeeld leek lieten de Steekneuzen zien het nog niet opgegeven te hebben. Via Dennis Warmerdam en cornerkanon Jonathan Fröschle (2x) kwamen de veerkrachtige Amsterdammers nog terug naar 5-4, net een doelpunt te kort om nog iets aan de overwinning van Schaerweijde te veranderen. Door deze nederlaag staat Pinoké nu puntloos onderaan de ranglijst.

 

Comments (4)

  1. Weet niet wie het verslag van Kampong-Amsterdam heeft geschreven maar ik denk dat diegene er niet bij was. Amsterdam was zeker de eerste helft veel beter en had ook in de tweede helft veel meer bal bezit. Onterechte overwinning van Kampong.

  2. Thijn Knetemann*

  3. @AP; HKH lijkt de verslagen op basis van het scoreverloop te schrijven. Allemaal algemeen geneuzel, niet relevant.

  4. Ik zie het probleem niet AP, er staat toch dat A’dam het betere van het spel heeft. Ik was er bij, klopte wel. A’dam had mooi snel veldspel maar dit leidde maar tot enkele kansen voor A’dam en Kampong counterde. Tweede helft was beetje hetzelfde al had Kampong wat meer druk. A’dam kwam opnieuw niet tot heel veel kansen.

Reageer