Uitslagen zondag 15 maart (heren)

Vandaag speelden de heren hun zestiende speelronde van het seizoen. Lees hier de uitslagen en korte samenvattingen van het verloop van de wedstrijden.

OZ Kampong heren MdW Brinkman van der Weerden
In de strijd om de koppositie hebben OZ en Kampong de punten moeten delen. (c) Maurice de Wert

Oranje Zwart –Kampong: 3-3

In het duel om de koppositie hebben Oranje Zwart en Kampong vandaag wederom aangetoond flink aan elkaar gewaagd te zijn. In de heenwedstrijd op Kampong speelden de nummers één en twee van de ranglijst al gelijk en ook vandaag werden de punten gedeeld. Oranje Zwart nam via Thomas Briels al na drie minuten de leiding. Twintig minuten later was het Martijn Havenga die, bij afwezigheid van Loïck Luypaert, de derde Utrechtse corner wist te benutten waarna hij Kampong eigenhandig vier minuten voor rust via een strafbal op voorsprong pushte. Lang kon de formatie van Alexander Cox er echter niet van genieten want slechts enkele momenten later was het wederom Briels die de teruggekeerde David Harte te slim af was en daarmee OZ weer op gelijke hoogte bracht. Halverwege de tweede helft kwam Kampong wederom op voorsprong toen Havenga zijn hattrick compleet maakte en zijn ploeg uit een corner naar 2-3 wist te slepen maar het slotakkoord was voor Rob Reckers die er met zijn 3-3 voor zorgde dat de teams toch wederom de punten deelden. Op doelsaldo bezet Kampong echter nog wel de eerste plek, zeven punten voor op de nummer drie, Bloemendaal, die zondag naar Utrecht afreist. Oranje Zwart, dat, zo werd vandaag bekend, na de fusie met EMHC Oranje-Rood zal heten, speelt dan tegen Hurley.

Bloemendaal – Amsterdam: 0-0

Bloemendaal en Amsterdam, de nummers drie en vijf van de ranglijst, lieten vandaag zien elkaar niet teveel te ontlopen. Op ’t Kopje speelden de teams in een doelpuntloos duel gelijk en daardoor is Rotterdam de lachende derde. Het staat in punten nu gelijk met Bloemendaal en vergroot het gat met Amsterdam weer naar twee. Amsterdam ziet door dit gelijke spel HGC langszij gaan en moet voor deze week genoegen nemen met de zesde plek. Komend weekend krijgt Amsterdam Schaerweijde op bezoek en speelt Bloemendaal tegen Kampong.

Schaerweijde – Rotterdam: 1-4

Waar Rotterdam het in de thuiswedstrijd nog flink lastig had met de Zeister formatie, de teams speelden toen gelijk, was er vandaag geen vuiltje aan de lucht voor de ploeg van Reinoud Wolff. In de periode waarin Schaerweijde met een man minder stond zagen de Havenstedelingen Timmo Kranstauber in de 29e minuut de score openen waarna Thijs van Dam en Jeroen Hertzberger met hun doelpunten de ruststand op een comfortabele 0-3 voorsprong zetten. Thijn Knetemann wist vijf minuten voor het verstrijken van de tijd nog iets terug te doen door de 1-3 te maken maar met zijn tweede treffer van de dag gooide Hertzberger een minuutje later de wedstrijd in het slot. Met deze overwinning op zak profiteert Rotterdam van het gelijkspel van Bloemendaal, de ploegen hebben nu evenveel punten. Komend weekend komt HGC, dat slechts een punt minder heeft, op bezoek in Rotterdam en speelt Schaerweijde de lastige uitwedstrijd tegen Amsterdam.

HGC – Push: 3-1

Hoewel HGC het treffen met Push meer als een laatste drempel zag op weg naar het lastige programma tegen de toppers kende de ploeg van Dirk Loots toch een moeilijke beginfase tegen de hekkensluiter. Na een 0-0 ruststand wist Push via Kjeld Ossel in de 37e minuut de leiding te nemen. Pas halverwege de tweede helft lukte het de thuisploeg om via Gonzalo Peillat van de nul af te komen waarna Yorick van der Vis slechts enkele minuten later HGC op voorsprong zette. Tien minuten voor tijd gooide Tom Hiebendaal via een corner de wedstrijd in het slot. HGC wint en kruipt door het gelijkspel van Bloemendaal en Amsterdam naar de vijfde plek. Komend weekend gaan de heren van HGC bij de nummer vier, Rotterdam, op bezoek. Push speelt dan thuis tegen Pinoké.

Pinoké – Den Bosch: 5-1

Waar Den Bosch vorige week nog dichtbij een gelijkspel was tegen HGC, ging de ploeg van Eric Verboom vandaag kansloos onderuit tegen Pinoké. Jonathan Fröschle opende de score voor de Steekneuzen in de 21e minuut waarna Wouter Brasem op slag van rust de 2-0 binnen schoot. In de tweede helft was het wederom een rake corner van Fröschle die de wedstrijd al in de 38e minuut in het slot gooiden waarna Joost Rijksen nog tweemaal doel wist te raken. Tien minuten voor tijd redde Robbert van de Peppel met zijn doelpunt de eer voor de Brabanders maar de overwinning voor Pinoké kwam geen moment in gevaar. Na de overwinning op directe concurrent Schaerweijde verslaat Pinoké nu dus ook Den Bosch en daardoor heeft het de gevarenzone voorlopig achter zich gelaten. De Steekneuzen zijn daarmee koploper van het rechterrijtje, met evenveel punten als de nummer acht, buurman Hurley. Komend weekend treffen de Amsterdammers hekkensluiter Push en speelt Den Bosch de Brabantse derby tegen Tilburg.

Tilburg – Hurley: 2-3

Na het spannende duel tussen Tilburg en Hurley hebben de Amsterdammers uiteindelijk de volle buit mee naar Amstelveen mogen nemen. De thuisploeg kwam via Tim Swaen nog wel op voorsprong maar zag Hurley via Kenny Bain en Janiek Braaksma weer langszij komen. Swaen’s tweede treffer bracht halverwege de tweede helft weer alle spanning terug in de wedstrijd waarna Rogier Rombouts de derde Amsterdamse treffer wist te maken. Tien minuten voor tijd leek Tilburg alsnog een punt uit de strijd te slepen toen Jip Krens op de stip aan mocht leggen. Hij mistte echter doel en waardoor Hurley met de volle buit terug naar huis kon keren. Komend weekend krijgt Hurley Oranje Zwart op bezoek en speelt Tilburg tegen Den Bosch.

Reageer