Uitslagen zondag 16 november (heren)

Vandaag werd bij de heren de twaalfde speelronde van het seizoen gespeeld. Lees hier de uitslagen en korte samenvattingen van het verloop van de een-na-laatste wedstrijden voor de winterstop.

Kampong Rotterdam heren MdW Luijkx

Kampong – Rotterdam: 1-2

Door alle regen vond de topper tussen Kampong en Rotterdam vandaag plaats op het tweede veld van Kampong. De nummer drie van de ranglijst, Rotterdam, was na de verloren wedstrijd van vorige week tegen Amsterdam duidelijk uit op revanche. De ploeg van Reinoud Wolff schoot de startblokken uit, zette hoge druk op de thuisploeg en zag de alerte Bjorn Kellerman na een rebound van een schot van Jeroen Hertzberger de score openen. Na al het harder werken in de eerste helft oogde Rotterdam na rust wat vermoeider waardoor Kampong de heft in handen nam en in deze fase ook op gelijke hoogte wist te komen. Na een mooie voorzet van Philip Meulenbroek baande Constantijn Jonker zich een weg door de Rotterdamse verdediging om vervolgens met zijn backhand de gelijkmaker binnen te flatsen. Beide ploegen gingen vervolgens op zoek naar de winnende treffer, het spel golfde op en neer maar uiteindelijk trok Rotterdam aan het langste eind. Op voorzet van Hertzberger, die bij een vrije slag van kopcirkel volgens de thuisploeg geen vijf meter had gelopen, tikte Timmo Kranstauber de 1-2 binnen. In de slotminuut had Kampong via enkele strafcorners nog kansen op de gelijkmaker maar deze werden goed gekeerd door de sterk-keepende Pirmin Blaak die daarmee de drie punten voor zijn team binnen haalde. Met deze nederlaag moet Kampong nu de koppositie uit handen geven. Komend weekend staat er weer een topper op het programma voor de ploeg van Alexander Cox, dan treft het Amsterdam. Rotterdam behoudt de vierde plek en speelt zondag tegen Hurley.

Oranje Zwart – Den Bosch: 4-2

Oranje Zwart had het vandaag, in de Brabantse derby tegen Den Bosch, knap lastig met de nummer acht van de ranglijst. De ploeg van Eric Verboom legde een goede wedstrijd op de mat en kwam halverwege de eerste helft via een rake corner van Jonas Gomoll op voorsprong. Oranje Zwart had in deze helft genoeg kansen om zelf ook te scoren maar liet onder meer een groot aantal corners onbenut. Vlak na rust wist Bob de Voogd echter de ban te breken voor de thuisploeg door uit een rommelige situatie de 1-1 binnen te tikken waarna Gabriel Dabanch na een mooie pass van Rizwan Muhammad de Eindhovenaren aan de leiding bracht. Austin Smith bracht twaalf minuten voor tijd de spanning weer terug in de wedstrijd door de gelijkmaker binnen te slepen maar zag Mink van der Weerden de thuisploeg vervolgens middels een strafbal weer op voorsprong zette. Als Den Bosch vervolgens in de slotminuten keeper Piet Noordam eruit haalt om toch op zoek te gaan naar de gelijkmaker profiteert van der Weerden en beslist hij met zijn tweede van de dag de eindstand op 4-2. Met deze overwinning op zak en de nederlaag van Kampong is OZ nu koploper. Zondag kan het zich in de wedstrijd tegen Push kronen tot Herbstmeister. Den Bosch krijgt dan Bloemendaal op bezoek.

Schaerweijde – HGC: 1-2

De heren van Schaerweijde hebben vandaag in de slotminuten een overwinning op HGC uit handen moeten geven. De ploeg van Dave Smolenaars nam via een rake corner van Paul MacKinnon in de eerste helft de leiding en hield deze 1-0 voorsprong lange tijd in stand. In de slotminuten bleek de gastploeg echter over de langste adem te beschikken. Gonzalo Peillat zette HGC weer op gelijke hoogte waarna Phil Burrows de winnende 1-2 binnen schoot. Schaerweijde blijft hierdoor steken op de negende plek en speelt komend weekend het belangrijke duel tegen directe concurrent Pinoké. HGC houdt het gat met de top vier op vier punten en krijgt zondag Tilburg op bezoek.

Bloemendaal – Pinoke: 2-1

Een rake strafbal van Tom Boon in de slotminuten heeft Bloemendaal vandaag behoed van puntverlies tegen de nummer tien, Pinoké. De Mussen hadden het lastiger dan verwacht met de Steekneuzen maar namen in deze thuiswedstrijd nog wel de leiding. Wederom was het Tom Boon, dit weekend voor een recordbedrag geveild in de HIL, die een treffer maakte voor Bloemendaal. Joost Rijksen stelde echter niet snel daarna weer orde op zaken door nog voor rust de gelijkmaker binnen te schieten en lang leek deze treffer Pinoké een punt te gaan bezorgen. De Belgische international stak daar echter een stokje voor door twee minuten voor tijd via een strafbal de winnende 2-1 binnen te pushen. Bloemendaal behoudt hierdoor de derde plek en sluit de eerste competitiehelft zondag af bij Den Bosch. Pinoké krijgt dan thuis bezoek van directe concurrent Schaerweijde.

Tilburg – Amsterdam: 2-3

De heren van Amsterdam hadden het vandaag, ondanks de goede reeks die de ploeg van Alyson Annan de afgelopen weken neerzette, knap lastig met het stugge Tilburg. De thuisploeg nam halverwege de eerste helft de leiding via Tim Swaen en hield deze voorsprong tot de rust vast. Waar Amsterdam veel moeite had met de Tilburgse verdediging en keeper Camille van Emstede, lukte het Mirco Pruyser toch om vroeg in de tweede helft de gasten op gelijke hoogte te brengen. Santi Freixa en Justin Reid-Ross breidden deze vervolgens uit naar een comfortabele 1-3 voorsprong maar Tilburg gaf zich nog niet gewonnen en kwam  via Michiel de Leeuw nog terug naar 2-3. Coach Pim Wijzenbeek besloot vervolgens keeper Van Emstede te wisselen voor een veldspeler maar dit gaf niet het gewenste resultaat. Amsterdam wint en krijgt volgende week in de laatste speelronde van dit jaar runner-up Kampong op bezoek. Tilburg hoopt dan uit bij HGC eventueel wel voor een stunt te kunnen zorgen.

Hurley – Push: 3-0

Hurley deed vandaag wat het moest doen maar hield het lang spannend in het duel tegen de hekkensluiter. Uit speelde het in de eerste wedstrijd van het seizoen gelijk tegen Push en ook vandaag duurde het even voordat de buit binnen was. Kenny Bain opende in het Amsterdamse Bos vlak na rust de score maar het lukte Hurley pas in de slotminuten de overwinning veilig te spelen. Zeven minuten voor tijd verdubbelde Victor Plat de voorsprong waarna Maarten Nyst vier minuten later de buit definitief binnen haalde. Hiermee stijgt de ploeg van Peter Jonker naar de zevende plek. Komend weekend gaat het op bezoek bij Rotterdam voor de laatste wedstrijd van 2014. Push treft dan thuis de nieuwe koploper, Oranje Zwart.

Comments (11)

 1. Het heeft de uitslag niet direct beïnvloed maar wat waren de scheidsrechters bij Schaerweijde-HGC slecht, jammer dat dat kan in de hoofdklasse!

 2. Michiel de Leeuw scoorde de 2-3 bij Tilburg-AHBC

 3. Ok dank voor je reactie Michiel.

 4. Raar dat nergens iets gezegd wordt over de financiële situatie van Kampong. Eerst spelers lokken met geld, dan de kraan dicht draaien met als argument dat spelers extra kunnen verdienen bij prestaties als EHL en Play Offs. Dat was toch al de reden dat al die toppers moesten komen???

 5. @hans Blijkbaar is het op meer plekken in het land fout gegaan met de scheidsrechters!
  Uit het Haarlems dagblad: ” De zege op de ploeg uit Amstelveen was nog gestolen ook, moest Bloemendaal-spits Tom Boon na afloop erkennen. De strafbal die aan de thuisploeg werd toegekend was onterecht volgens hem. ,,Misschien was het een corner. Scheidsrechters maken ook fouten”, aldus de Belg.”

 6. @Sep, ook over de schorsing van Cox vermeldde deze site niets. Nadat er vorig jaar menigmaal zware kritiek op Kampong werd geleverd, terecht of onterecht heeft deze site, misschien door benaderd te zijn geweest door Kampongbestuur een positie ingenomen. Dus pro Kampong en niet objectief.

 7. Ook merkwaardig dat er met geen woord gerept wordt over het gedwongen vertrek van M. van Nierop ?? Als een olifant door de porseleine kast en naar niemand of iets luisterend gaat hij toch niet vrijuit in de huidige ontstane situatie lijkt mij ?Wel bijzonder dat Dames/Heren 1 geheel vrijblijvend willen meedenken aan deze situatie !Een woord van dank aan hen is hier zeker op zijn plaats !!

 8. Scheidsen bij Schaerweijde-HGC waren idd matig. Gelukkig (voor HGC-ers) bliezen ze “einde wedstrijd” op het moment dat Schaerweijde de bal zo in lege doel kon schuiven en werd het afhouden door HGC bij tweede goal niet bestraft. Wedstrijd was overigens niet alleen matig van scheidsrechters. Ook beide ploegen speelden zeker niet hun beste wedstrijd. Schaerweijde wel een ploeg met veel echte hockeyers er in. Geen “weg-is-weg” ballen, maar steeds hockeyende oplossing. HGC moet verbeteren om voor top 4 in aanmerking te komen, maar dat gaat vast lukken!

 9. Tja en als er een bestuurslid na veel malheur binnen de vereniging weg wordt gestuurd, lees je er hier ook niets over, integendeel, die wordt nog met alle ‘egards’ uitgewuifd. Dubbele moraal?????

 10. En waarom nog nooit nieuws over Matthew Swann, toch een van de smaakmakers van de hoofdklasse. Heeft tegen Amsterdam z´n laatste wedstrijd voor Bloemendaal gespeeld, en hoe lang is dat al wel niet geleden.

 11. @kenner jij slaat de spijker op de kop ! Bizar dat dit allemaal kan gebeuren ?

Reageer