Uitslagen zondag 2 november (heren)

Vandaag werd bij de heren de negende speelronde van het seizoen gespeeld en troffen de ploegen uit het linkerrijtje de teams uit het rechterrijtje. Lees hier de uitslagen en korte samenvattingen van het verloop van de wedstrijden.

Hurley HGC heren (c)  Peter Schaik (13)
Kenny Bain passeert Floris van der Linden. (c) Peter Schaik

Hurley – HGC: 2-1

In de reeks toppers die HGC de afgelopen weken op het programma had staan zou Hurley op papier een welkome afwisseling zijn. Op papier, want de ploeg van Dirk Loots had het vandaag knap lastig in het Amsterdamse Bos. Waar HGC via een rake corner van Gonzalo Peillat al vroeg de leiding nam zag het de thuisploeg, via Kenny Bain, binnen de kortste keer weer op gelijk hoogte komen. Hierna zetten de gasten de aanval in en dat resulteerde, vooral in de tweede helft, in een groot aantal kansen en onbenutte corners. En zoals het spreekwoord luidt; als ‘ie aan de ene kant niet valt.. juist, dat valt ie aan de andere kant. Een minuut voor tijd mocht Stijn Jolie op de stip aanleggen voor een strafbal en daarmee pushte hij ook gelijk de drie punten binnen voor zijn ploeg.  Een zure nederlaag dus voor HGC dat nu uit de top vier gevallen is en komend weekend zowel Oranje Zwart als Bloemendaal treft. Hurley begint het dubbelweekend met de derby tegen Pinoke en krijgt zondag Den Bosch op bezoek.

Bloemendaal – Tilburg: 3-0

Het duurde lang voordat de score in het duel tussen Bloemendaal en Tilburg geopend werd. Pas een kwartier voor tijd lukte het Tom Boon om via een corner de thuisploeg op voorsprong te zetten waarna hij vijf minuten later dit truukje nogmaals herhaalde waardoor Tilburg binnen een kort tijdsbestek opeens tegen een 2-0 achterstand aan keek. De andere Belg in de ploeg van Russel Garcia gooide het duel vervolgens in het slot. Simon Gougnard tekende voor de 3-0 en met dit Belgische slotkwartiertje pakt Bloemendaal ‘gewoon’ de volle buit. Met de nederlaag van HGC neemt het ook weer plaats in de top vier. Komende vrijdagavond gaan de Mussen op bezoek bij Schaerweijde waarna zondag de topper tegen HGC op het programma staat. Tilburg speelt zondag ook tegen Schaerwijde en treft vrijdag Rotterdam.

Kampong – Pinoke: 5-1

Het duel tussen Kampong en Pinoké werd vandaag gespeeld zonder beide hoofdcoaches. Zowel Alexander Cox als Hans Streeder was geschorst voor het duel en mochten dus geen plaats nemen in de dug-out. Vanaf een afstandje zag Cox echter dat ook assistent Geert-Jan Derikx de Utrechtse formatie naar een overwinning kon leiden. De thuisploeg begon voorzichtig en ging, middels een rake corner van Loick Luypaert, met een minimale 1-0 voorsprong de rust in. In de tweede helft bleek de ban met een vroeg doelpunt van Constantijn Jonker echter gebroken en liep Kampong binnen de kortste keren, via Joost van de Vijfeijken en de tweede treffer van Jonker, uit naar een comfortabele 4-0 voorsprong. Luypaert maakte tien minuten later ook zijn tweede van de dag waarna Jonathan Fröschle in de slotperiode van de wedstrijd de Amsterdamse eer redde door een corner binnen te slepen. Kampong behoudt met deze overwinning de koppositie, met OZ nog altijd in het kielzog en begint vrijdag het dubbelweekend met de wedstrijd tegen Den Bosch waarna het zondag Push treft. Pinoké speelt eerst de derby tegen Hurley en mag zondag bij OZ op bezoek.

Amsterdam – Den Bosch: 6-2

Bij Den Bosch was vandaag aanvoerder Austin Smith weer terug in de gelederen. Een heugelijke dag dus voor de Zuid-Afrikaan die door een blessure tot noch toe geen competitiewedstrijd meespeelde. Het kon zijn ploeg echter niet behoeden van een grote nederlaag tegen Amsterdam. Het team van Alyson Annan kende een stroeve seizoenstart maar lijkt de afgelopen weken het tij te keren. Na overwinningen op HGC en Pinoké werd er vandaag met grote overmacht van Den Bosch gewonnen. Via Justin Reid-Ross, Mirco Pruyser en Santi Freixa ging de Amsterdamse formatie met een comfortabele 3-0 stand de rust in waarna ook Nicki Leijs, wederom Ross en Niek Collot d’Escury een duit in het zakje deden en de voorsprong naar 6-0 uitbreidden. Hierna wist Den Bosch nog een klein tikje terug te geven door via Sebastien Dockier en Bas Scheer terug te komen maar verder dan 6-2 kwam de ploeg van Eric Verboom niet. Een goede overwinning dus voor Amsterdam dat komende vrijdag op bezoek mag bij hekkensluiter Push. Den Bosch krijgt dan koploper Kampong op bezoek.

OZ – Schaerweijde: 4-1

Oranje Zwart en Schaerweijde legde in Eindhoven een vermakelijk duel op de mat waarin de thuisploeg. via een treffer in de kruising van Thomas Briels, halverwege de eerste helft op voorsprong kwam. De Eindhovenaren hadden een kleine overmacht maar het lukte ze niet de score nog voor rust verder uit te breiden. Wederom Briels was het die ook vroeg in de tweede helft het doel wist te raken en nadat Schaerweijde in korte tijd eenmaal groen en eenmaal geel voorgeschoteld kreeg kon OZ profiteren. Met de 3-0 van Bob de Voogd en de 4-0 van Sander Baart werd de wedstrijd in het slot gegooid en de drie punten naar huis gespeeld. Het slotakkoord was echter voor Leon Hemminga die met zijn treffer de eer van de Zeister formatie redde. Schaerweijde staat komende vrijdag wederom een zwaar duel te wachten, het speelt tegen Bloemendaal. OZ reist dan af naar Wassenaar voor de wedstrijd tegen HGC.

Rotterdam-Push: 7-0

Het duurde even voordat Rotterdam vandaag op gang kwam maar uiteindelijk had de ploeg van Reinoud Wolff weinig moeite met de hekkensluiter, met een zevenklapper tot gevolg. Halverwege de eerste helft brachten doelpunten van Timmo Kranstauber en Bjorn Kellerman de Rotterdammers aan de leiding waarna Jeroen Hertzberger in de 46e minuut de 3-0 binnen schoot. Vervolgens was het hek van de dam want met rake corners van Seve van Ass en Hidde Turkstra en velddoelpunten van Kellerman en Paul Melkert stond er na 70 minuten een overtuigende 7-0 overwinning op het bord. Aanstaande vrijdag start Rotterdam het dubbelweekend tegen Tilburg waarna zondag het duel met Amsterdam wacht. Push treft Amsterdam vrijdag al en speelt zondag tegen Kampong.

Reageer