Uitslagen zondag 21 september (heren)

Vandaag werd bij de heren de derde speelronde van het seizoen gespeeld. Lees hier de uitslagen en korte samenvattingen van het verloop van de wedstrijden.

Amsterdam Hurley RV heren Tigges Kavanagh
De Amsterdamse heren vieren de winnende treffer van Reid-Ross. (c) Rob Visser

Kampong – Tilburg: 7-0

De heren van Kampong speelden vandaag voor het eerst niet tegen een ploeg uit de bovenste regionen. Na de gewonnen duels tegen Amsterdam, Rotterdam en Bloemendaal kwam vandaag Tilburg op bezoek in Utrecht. De ploeg van Pim Wijzenbeek hield in de eerste twee speelrondes zowel Amsterdam als HGC op een gelijkspel maar was vandaag minder gelukkig want het had in dit duel weinig te vertellen. Nadat Kampong in de eerste helft via Constantijn Jonker en Robbert Kemperman een 2-0 voorsprong nam ging het in de tweede helft hard. Jonker maakte in het tweede bedrijf zijn hattrick compleet, Kemperman maakte zijn tweede van de dag en ook Martijn Havenga en Quirijn Caspers troffen doel. Eindstand: 7-0. Met zes punten en de eerste speelminuten van Loïck Luypaert kan de ploeg van Alexander Cox terug kijken op een zeer succesvol weekend.

Pinoké – HGC: 1-3

Gonzalo Peillat was vandaag de gevierde man bij HGC. De cornerschutter zette de ploeg uit Wassenaar binnen twintig minuten op 0-2. Een achterstand waar Pinoké niet meer van terug wist te komen. Dennis Warmerdam schoot de thuisploeg vlak na rust met een knappe backhand nog wel naar 1-2 maar als HGC enkele minuten na deze treffer een corner toegewezen krijgt slaat de Argentijn wederom toe. Met een hattrick van Peillat wint HGC, zoals voorspeld, met 1-3 en daarmee nestelt het zich in de bovenste regionen van de ranglijst.

Den Bosch – Schaerweijde: 3-1

De heren van Den Bosch zijn van de nul af. Op eigen veld won de ploeg van Eric Verboom vandaag met 3-1 van Schaerweijde. Vlak voor rust beloonde Julien van Nieuwenhuijzen het goede spel van zijn team met een doelpunt. Na de thee werd deze verdubbeld door Jonas Gomoll die via een strafcorner de 2-0 binnen sleepte. Aan de andere kant was Thijn Knetemann vervolgens in zijn eerste poging van kopcirkel ook succesvol. Zijn 2-1 bracht Schaerweijde en daarmee de spanning terug in de wedstrijd.  Lang had de wedstrijd vervolgens beide kanten op kunnen gaan maar nadat Den Bosch een kwartier voor tijd een strafbal onbenut liet gooide Gomoll met zijn tweede van de dag alsnog de wedstrijd in het slot. Met deze overwinning zijn de eerste punten voor de heren van Den Bosch een feit. 

Amsterdam – Hurley: 3-2

In het Wagener Stadion vond na de derby tussen de dames van Amsterdam en Hurley ook die tussen de heren teams plaats.  De gasten kenden een sterke eerste helft maar ondanks vele corners lukt het de blauw-witten niet de score te openen. Aan de andere kant had Amsterdam meer geluk. Justin Reid Ross zette zijn team na tien minuten op 1-0 en dat was ook gelijk de ruststand. In het tweede bedrijf lukte het Marin Genestet namens Hurley eindelijk het doel te raken, al konden de gasten niet lang van deze 1-1 genieten. Reid-Ross was ‘on fire’ en sleepte Amsterdam wederom op voorsprong waarna Hurley veerkracht toonde en via Janiek Braaksma wederom op gelijke hoogte kwam. Lang stevenden de ploegen vervolgens af op een gelijkspel maar daar stak Man of the Match Reid-Ross in de slotminuut een stokje voor. Met zijn derde van de dag haalde hij de volle buit binnen voor de Amsterdammers.

Push – Bloemendaal: 1-3

De heren van Bloemendaal hebben na de nederlaag tegen Kampong van afgelopen vrijdag het weekend toch met drie punten af kunnen sluiten. Tegen promovendus Push wonnen de Mussen met 1-3. Rogier Hofman opende in de eerste helft de score maar zag Push in de tweede helft via Rogier Bantje op gelijke hoogte komen. De vreugde bij de thuisploeg was echter van korte duur want Tom Boon en wederom Hofman breidden de voorsprong vervolgens uit naar 1-3. Een zakelijke overwinning van Bloemendaal dat komende zondag Rotterdam op bezoek krijgt. Push reist dan af naar Zeist voor de wedstrijd tegen Schaerweijde.

Rotterdam – Oranje Zwart: 2-2

Na een goede reeks heeft landskampioen OZ vandaag voor het eerst punten laten liggen. In de ‘topper’ tegen Rotterdam kwam de ploeg van Michel van den Heuvel niet verder dan 2-2. Tot twee keer toe kwamen de Eindhovenaren in Rotterdam op voorsprong. Eerst was het Mink van der Weerden die vlak voor rust middels zijn eerste poging vanaf kopcirkel de score opende maar deze treffer al vroeg in de tweede helft teniet zag worden gedaan door Jeroen Hertzberger. Via een slim wippertje over doelman Vincent Vanasch zette de captaint Rotterdam op 1-1. Vervolgens zorde de andere aanvoerder, Robert van der Horst, na een mooie individuele actie voor voor de 1-2 en leek OZ lange tijd op weg naar de overwinning. Timmo Kranstauber stak daar echter een stokje voor. Met zijn gelijkmaker, acht minuten voor tijd, redde hij een punt voor Rotterdam.

 

Reageer