Uitslagen zondag 22 maart (heren)

Vandaag speelden de heren hun zeventiende speelronde van het seizoen. Lees hier de uitslagen en korte samenvattingen van het verloop van de wedstrijden.

Amsterdam Schaerweijde heren RV (1)
De heren van Amsterdam wonnen met een zakelijke 2-1 van Schaerweijde en vinden hun plek terug naar de top vier.

Kampong – Bloemendaal: 2-1

De topper tussen Kampong en Bloemendaal is vanmiddag geeindigd in een 2-1 overwinning voor de thuisploeg. Kampong liep via twee doelpunten van Constantijn Jonker uit naar een 2-0 voorsprong waarna Tom Boon, op voorzet van Wouter Jolie, de gasten tien minuten voor tijd terug in de wedstrijd tipte. Bloemendaal zette de Utrechtse formatie in de slotfase flink onder druk, op zoek naar de gelijkmaker, maar vond deze niet. Door de nederlaag valt Bloemendaal uit de top vier en ziet het zowel Rotterdam als Amsterdam langszij gaan. Komend weekend treffen de mannen van Russell Garcia Hurley, Kampong speelt dan de Utrechtse derby tegen Schaerweijde.

Rotterdam – HGC: 1-1

Rotterdam en HGC kunnen de punten in de strijd om play-off tickets goed gebruiken maar moesten vandaag beide genoegen nemen met één punt. Rotterdam nam door een rake strafbal van Jeroen Hertzberg al vroeg de leiding in deze topper. HGC had vervolgens kansen om nog voor rust op gelijke hoogte te komen maar mede doordat Pirmin Blaak een strafbal van Gonzalo Peillat wist te keren hield de thuisploeg de voorsprong een tijd lang in stand. Drie minuten na rust was het alsnog raak voor de formatie uit Wassenaar toen Tom Hiebendaal de ploeg naar 1-1 tikte. Even leek Hertzberger vervolgens met zijn 2-1 de volle buit binnen te halen maar een rake treffer van Shea McAleese in de slotminuten besliste anders. De teams delen de punten. Rotterdam stijgt door het verlies van Bloemendaal wel naar de derde plek en speelt volgende week tegen Pinoké. HGC, dat zesde blijft, treft dan Amsterdam.

Amsterdam – Schaerweijde: 2-1

Amsterdam heeft weer drie punten gepakt maar minder overtuiging dan van tevoren misschien werd verwacht. Justin Reid-Ross opende de score na negen minuten waarna Tijn Lissone halverwege de tweede helft Schaerweijde op gelijke hoogte bracht. Mirco Pruyser tekende niet lang daarna voor de 2-1 en dat bleek ook de winnende treffer te zijn. Met deze minimale overwinning is Amsterdam voor het eerst sinds lange weer terug in de top vier. Schaerweijde blijft tiende.

Hurley – Oranje Zwart: 0-6

Doordat de arbitrage te laat in het Amsterdamse Bos arriveerde startte het duel in het Amsterdamse Bos tussen Hurley en OZ vandaag een kwartier later dan normaal maar dat weerhield OZ niet van een vliegende start. Binnen vijf minuten mochten de Eindhovenaren maar liefst vier keer aanleggen voor een corner en lukte het Mink van der Weerden in de vijfde minuut de vierde poging raak te slepen. Ook corner nummer vijf, tien minuten later, verdween achter keeper Daan Wisselink waarna Thomas Briels met zijn 0-3 nog voor rust de wedstrijd in het slot gooide. In het tweede bedrijf tilden Bob de Voogd (2x) en Thijs Bams de eindstand naar 0-6 en daarmee houdt de ploeg van Michel van den Heuvel koploper Kampong in het vizier. Komend weekend gaan de Eindhovenaren op bezoek bij Tilburg en speelt Hurley, dat op de negende plek blijft staan, tegen Bloemendaal.

Den Bosch – Tilburg: 4-2

In de Brabantse derby in Den Bosch heeft de thuisploeg zonder de geblesseerde Kieran Govers, Austin Smith en Sebastiaan van der Graaf weer drie punten weten te pakken. Waar het team van coach Eric Verboom vorige week nog met grote cijfers van Pinoké verloor was de Bossche formatie vandaag zeer scherp in de afronding. Al voor rust zorgden doelpunten van Bas Scheer, Bram van Groesen en een prachtige treffer van Milan van Baal voor een comfortabele 3-0 voorsprong. In de tweede helft wist Tilburg via Casper Engelkens nog wat terug te doen maar toen Sebastien Dockier enkele minuten voor tijd de 4-1 maakte was de wedstrijd gespeeld, daar kon de rake strafbal van Jip Krens in de slotminuut niets meer aan veranderen.

Push – Pinoké: 3-4

In een doelpuntrijk duel was Push vandaag voor het eerst in weken weer eens dichtbij een punt. De hekkensluiter, die directe degradatie per week dichterbij ziet komen, ging lange tijd gelijk op met Pinoké dat juist uit de degradatiezone probeert te klimmen. Dennis Warmerdam opende al vroeg de score voor de Steekneuzen maar zag Push via Kjeld Ossel weer langszij komen. Wouter Brasem zette Pinoké daarna wederom op voorsprong maar daarna zorgde Casper van Wandelen ervoor dat Push met een 3-2 stand kon gaan rusten. Ondanks de goede start lukte het de thuisploeg uiteindelijk niet om een punt aan het duel over te houden. Jonathan Fröschle en een tweede treffer van Brasem besliste het duel in het voordeel van de Amsterdammers.

Reageer