Uitslagen zondag 23 november (heren)

Vandaag werd bij de heren de dertiende speelronde van het seizoen gespeeld. Lees hier de uitslagen en korte samenvattingen van het verloop van de laatste wedstrijden voor de winterstop.

Amsterdam Kampong heren Leijs Caspers MdW
Nicki Leijs en Quirijn Caspers in duel. (c) Maurice de Wert

Amsterdam – Kampong: 0-3

Amsterdam trad vandaag aan zondag coach Alyson Annan omdat zij haar vrouw Carole Thate in Amerika vergezeld om daar een prijs in ontvangst te nemen. Met assistent coaches Joost Bitterling en Paul-Robert Lankhout zijn de Amsterdammers er echter niet in geslaagd hun goede reeks van de afgelopen weken een goed vervolg te geven. Kampong was in het Wagener Stadion net een maatje te groot. De Utrechtse formatie kende een sterke start en kwam via Constantijn Jonker, die via de rebound van een push van Philip Meulenbroek, op voorsprong. Thierry Brinkman verdubbelde deze vervolgens halverwege de eerste helft waardoor de thuisploeg bij rust tegen een 0-2 achterstand aan keek. In het tweede bedrijf zette de Amsterdammers alles op alles om nog aansluiting te vinden maar moest in Kampong gewoonweg zijn meerdere erkennen. Jonker maakte elf minuten voor tijd nog zijn tweede van de dag en toen was de buit binnen. Kampong gaat op de tweede plek de winterstop in, Amsterdam blijft vijfde en ziet het gat met Rotterdam weer vergroten naar drie punten.

HGC – Tilburg: 5-3

In Wassenaar opende Jelte van Gennip halverwege de eerste helft de score voor de gasten maar zag deze al snel teniet worden gedaan door een rake corner van Gonzalo Peillat. De Argentijn, die zich komende week mag gaan opmaken voor de Champions Trophy met Argentinië zette de thuisploeg op slag van rust op voorsprong en deze gaf HGC niet meer uit handen. Oud-Tilburg speler Dick Möhlmann vergrootte in de tweede helft de marge naar twee waarna Adam Seccull de spanning nog even terug in de wedstrijd bracht toen voor de 3-2 tekende. Helaas voor de ploeg van Pim Wijzenbeek bleek Peillat vandaag in goede vorm  want hij scoorde in de slotminuten nog twee corners en haalde daarmee de buit binnen voor HGC en daar kon de late treffer van Maarten van Beers niets meer aan veranderen. HGC gaat op de zesde plek de winterstop in, Tilburg blijft elfde.

Rotterdam – Hurley: 2-1

De nummer vier van de ranglijst, Rotterdam, had het vanmiddag knap lastig met Hurley. Na een wat aftastend beginnen van beide kanten lukte het Jeroen Hertzberger in de 27e minuut de score te openen via een prachtige backhand. Lang mocht de thuisploeg hier echter niet van genieten want nog voor rust zorgde Janiek Braaksma via een strafcorner voor de gelijkmaker. Even leek Rotterdam alsnog met een voorsprong de rust in te gaan maar Hertzberger miste een strafbal en dus bleef de 1-1 in stand. Uiteindelijk was het Seve van Ass die zich matchwinner mocht noemen want met zijn doelpunt halverwege de tweede helft schoot hij de drie punten voor Rotterdam binnen. Rotterdam behoudt hierdoor de vierde plek en neemt weer wat afstand van Amsterdam. Hurley gaat als koploper van het rechterrijtje de winterstop in.

Den Bosch – Bloemendaal: 3-4

Den Bosch maakte het Bloemendaal vandaag flink lastig. De ploeg van Eric Verboom kwam na het openingsdoelpunt van Tom Boon via Austin Smith terug naar 1-1 maar moest even later lijdzaam toe zien hoe Roel Bovendeert een vrije slag het goal in tikte en Boon op slag van rust nog de 1-3 maakte. In de tweede helft tapte de thuisploeg echter uit een ander vaatje, het zette grote druk op de Mussen en kwam via aanvoerder Smith terug naar 2-3. Boon maakte drie minuten later na een snelle counter zijn hattrick compleet en dus kon Den Bosch weer van voor af gaan beginnen. Vijf minuten voor tijd kon ook Smith zijn derde van de dag binnen slepen maar dit bleek niet genoeg voor een stunt. De punten gingen naar Bloemendaal dat de derde plek behoudt. Den Bosch gaat als achtste de winterstop in.

Pinoké – Schaerweijde: 6-4

Pinoké en Schaerweijde maakte er in het Amsterdamse Bos met maar liefst tien doelpunten een waar spektakel voor de toeschouwers van. Het streven om het thuispubliek nog voor de winterstop wat ‘waar voor het geld te geven’ is daarmee zeer geslaagd. De thuisploeg ging namelijk zeer voortvarend van start en kwam via doelpunten van Lucas Judge en Roderick Musters (2x) al binnen een kwartier met 3-0 voor te staan. Nadat Schaerweijde van de schrik was bekomen brachten doelpunten van Paul MacKinnon en Hidde Phijffer de gasten weer terug in de wedstrijd waarna Jonathan Fröschle op slag van rust alsnog de marge naar twee wist te vergroten. In de tweede helft maakte Fröschle vervolgens ook zijn tweede van de dag en leek de wedstrijd wel gespeeld. De Zeister formatie had het echter nog niet opgegeven en kwam via twee rake treffers van Eli Matheson nog terug naar 5-4 maar daar bleef het steken. Uiteindelijk maakte Fröschle drie minuten voor tijd zijn hattrick compleet en daardoor was de wedstrijd gespeeld. Pinoké blijft tiende maar neemt hierdoor wel wat afstand van de elfde plek. Schaerweijde gaat als negende de winterstop in.

Push – Oranje Zwart: 0-7

Voor hekkensluiter Push was er vandaag zoals verwacht niets te halen tegen koploper OZ dat een flitsende start kende. Mink van der Weerden, die vandaag zijn broertje Quint speelde, opende al na twee minuten spelen de score waarna Thomas Briels deze nog voor er vijf minuten gespeelde waren verdubbelde. Daarna zakte het spel wat in en duurde het nog tot de 28e minuut voordat Briels, na mooi voorwerk van Bob de Voogd, de 0-3 binnen kon tikken waarna Van der Weerden er op slag van rust 0-4 van maakte en de wedstrijd dus eigenlijk wel gespeeld was. In de laatste tien minuten van de tweede helft werd er door de koploper nog even aan het doelsaldo gewerkt. Bob de Voogd en Briels, die vandaag maar liefst vier keer goal raakte, zette de eindstand op 0-7 en dus mag Oranje Zwart zich Herbstmeister noemen.

 

Comments (8)

 1. Ik heb Amsterdam nog nooit zo kansloos gezien, letterlijk. Toch zonde als je zo’n op papier goede ploeg hebt. Ik maakte me voor de wedstrijd zorgen dat Kampong er niets van zou bakken.

 2. hockeykenner

  enorm geestig die mensen die dachten dat amsterdam van kampong zou winnen. bizar dat het slechts 0-3 werd, het had minstens 0-6 moeten staan. wat een drama dat amsterdam

 3. Amsterdam had al zwijn tegen HGC en Rotterdam. Zonder Ross zouden ze play-outs spelen. OZ en Kampong zijn natuurlijk zekerheidjes. Amsterdam zal Bloemendaal of Rotterdam voorbij moeten. Ik geef ze niet al te veel kans. Dat zou drie jaar op rij geen play offs betekenen. Dat is wegzakken 2.0

 4. Eens met Woody. Daarom zou ik het ook niet erg vinden als Amsterdam en HGC geen play-offs zouden spelen. Met enkel een goeie corner zou je naar mijn mening niet bovenin mee moeten mogen doen.

 5. Tja t is dringen voor plek 3 en 4, bij Amsterdam loopt de corner geweldig, maar laten de spitsen het afweten, Bakker 1, Pruyser 3 en Freixa 4 is natuurlijk veel te weinig voor mensen met hun kwaliteiten.

  Denk dat dat al wat jaartjes het probleem is bij Amsterdam, veel kwaliteit, maar te weinig rendement daarvan.

  In de samenvatting zag Kampong er indrukwekkend uit in iedergeval.

 6. Je kan geloof ik de hele wedstrijd kijken op het youtubekanaal van Kampong. De samenvatting laat niet het vele verdedigende werk van beide kanten zien.

 7. ’t Voordeel van de corner is dat je moet aanvallen. Je kunt niet, zoals bij voetbal, een wedstrijd dood maken en achterover leunen. Dan krijg je strafcorners tegen en ga je eraan. Daarom is ’t tempo altijd hoog, beide teams moeten aanvallen. Maar idd, zoals de ranglijst nu is mag ie ongeveer blijven

 8. Was Push-OZ geen 0-7?

Reageer