Uitslagen zondag 26 oktober (heren)

Vandaag werd bij de heren de achtste speelronde van het seizoen gespeeld. Lees hier de uitslagen en korte samenvattingen van het verloop van de wedstrijden.

Kampong - HGC MdW de Wijn
De heren van Kampong blijven koploper na een 1-4 overwinning op HGC. (c) Maurice de Wert

Bloemendaal – Oranje Zwart: 3-4

In een spannende, gelijk opgaande topper heeft Oranje Zwart vandaag de volle buit weten te pakken. De ploeg uit Eindhoven keek door treffers van Wouter Jolie en Tom Boon na twintig minuten spelen tegen een 2-0 achterstand aan maar vocht zich via Rob Reckers en Thomas Briels nog voor rust terug naar 2-2. In de tweede helft liepen de mannen van Michel van der Heuvel via Mink van der Weerden en een tweede treffer van Briels gestaag uit naar 2-4 en daar wist de thuisploeg niet meer van terug te komen. Diede van Puffelen maakte in de slotminuten nog de 3-4 maar deze kwam te laat om de overwinning voor OZ nog in gevaar te brengen. Oranje Zwart blijft hierdoor op evenveel punten staan als koploper Kampong en treft zondag Schaerweijde. Bloemendaal krijgt dan Tilburg op bezoek.

HGC – Kampong: 1-4

De heren van Kampong hebben zich weten te revancheren voor het gelijkspel tegen Schaerweijde van vorige week. In Wassenaar werd directe concurrent HGC met 1-4 verslagen. In de slotminuten van de eerste helft opende  Martijn Havenga de score voor gasten middels een strafbal waarna Gonzalo Peillat nog voor het rustsignaal de schade voor de thuisploeg beperkte door de gelijkmaker binnen te slepen. In de tweede helft schoot de Utrechtse formatie vervolgens uit de startblokken en na de snelle 1-2 door Loïck Luypaert had HGC weinig meer in te brengen. Havenga mocht het halverwege het tweede bedrijf nogmaals vanaf de stip proberen en pushte ook deze keer raak waarna captain Quirijn Caspers de eindstand op 1-4 zette. Kampong behoudt de koppositie, met evenveel punten als Oranje Zwart. HGC heeft vier punten minder en staat op de derde plek. Komend weekend gaat de ploeg van Dirk Loots op bezoek bij Hurley. Kampong speelt dan tegen Pinoké.

Pinoké – Amsterdam: 0-5

De overwinning op HGC van vorige week lijkt Amsterdam weer wat moet te hebben gegeven. De ploeg van Alyson Annan trof vandaag buurman Pinoké en hoewel deze derby in het verleden vele malen garant stond voor een spannende wedstrijd was Amsterdam vandaag de duidelijke winnaar. Robert Tigges opende na een kwartier spelen de score voor de gasten, die pas halverwege de tweede helft verdubbeld werd door cornerkanon Justin Reid-Ross. De Zuid-Afrikaan tekende enkele minuten later ook voor de 0-3 en zag vervolgens spitsen Santi Freixa en Mirco Pruyser beide hun eerste seizoenstreffer maken. Een mooie 0-5 overwinning dus voor de Amsterdammers die daarmee weer tot het linker-rijtje zijn toegetreden. Pinoké neemt de negende plek in en speelt komend weekend tegen Kampong. Amsterdam krijgt dan Den Bosch op bezoek.

Den Bosch – Rotterdam: 0-4

Rotterdam won vanmiddag met 0-4 van Den Bosch maar, ondanks de ruime overwinning, ging dat niet zonder slag of stoot. De ploeg van Reinoud Wolff kwam na een sterke start via Hidde Kruize op 0-1 waarna de gasten enkele kansen op de 0-2 onbenut lieten. Dit gaf Den Bosch de ruimte in de wedstrijd te groeien en vooral na rust hadden verschillende spelers, waaronder Milan van Baal en Jonas Gomoll de 1-1 op hun stick maar telkens vergaten de Bosschenaren, mede door sterk keeperswerk van Pirmin Blaak, zichzelf te belonen. Rotterdam bleek aan de andere kant van het veld vele malen effectiever. Door twee treffers van Bas Campbell en één van Bjorn Kellerman wonnen de gasten met 0-4, iets waar Den Bosch, gezien het wedstrijdbeeld in de tweede helft, flink de balen van zal hebben. Komende zondag reist de ploeg van Eric Verboom af naar het Wagener Stadion voor de wedstrijd tegen Amsterdam. Rotterdam krijgt dan de nummer laatst Push op bezoek.

Schaerweijde – Hurley: 2-3

Na een sterke reeks waarin er in drie duels tegen topploegen vijf punten werden gepakt stond Schaerweijde vandaag in eigen huis voor het eerst dit seizoen met lege handen. De thuisploeg kende een goede start maar Hurley was, vooral in de eerst helft, vele malen effectiever. De Amsterdammers liepen via Matthijs Verhoef (2x) en Janiek Braaksma binnen dertig minuten uit naar 0-3. Paul MacKinnon kon vlak voor rust nog iets terug doen door uit een corner de 1-3 binnen te slepen maar, ondanks een tweede treffer van MacKinnon in de tweede helft, bleek de inhaalslag niet goed genoeg om nog een punt uit de strijd te slepen. Een goede overwinning dus voor Hurley dat hiermee weer iets van aansluiting met de middenmoot vindt. Schaerweijde staat door deze nederlaag nu op de zevende plek met evenveel punten als de nummer zes, Amsterdam. Komend weekend reist de formatie uit Zeist af naar Eindhoven voor de wedstrijd tegen Oranje Zwart, Hurley speelt dan thuis tegen HGC.

Tilburg – Push: 3-1

De heren van Tilburg hadden vandaag weinig moeite met de nummer laatst, Push en daarmee is de eerste zege van het seizoen een feit. Na een sterk begin, waarin vele corner onbenut werden gelaten, opende Felix Gulinck in de vijftiende minuut de score voor de thuisploeg. Vroeg in de tweede helft had diezelfde Gulick ook een belangrijk aandeel in de 2-0 die Russel Ford op zijn aangeven wist binnen te tikken. Een rake strafbal van Jip Krens gooide het duel vervolgens in het slot. De 3-1 van Dani Malgosa Gasol was er hierdoor enkel een voor de statistieken.  De eerste overwinning voor Tilburg is hiermee binnen, Push zal weer een week moeten wachten op de eerste drie-punter. Komend weekend speelt de ploeg van Herman Kruis tegen Rotterdam, Tilburg reist dan af naar ’t Kopje voor de wedstrijd tegen Bloemendaal.

Comments (8)

 1. Hurley maakt optimaal gebruik van de kansen, Sw laat kansen liggen, spelen tegen een lager geplaatste ploeg dan krijg je geen ruimte. De ruimte moet je dan zelf creëren en dat lukte niet. 3 kansen 3 doelpunten dan ligt het aan jezelf. Volgende week beter!

 2. Hans, dat heeft Sw een paar wedstrijden op rij zelf gedaan, alle kansen maken die ze kregen. Nu een keer andersom.

 3. Lekker Tilburg. Volgende thuiswedstrijd wéér 3 punten!

 4. Top 4 blijft top 4, bottom 3 blijft bottom 3 en de rest mag beetje meeballen. Geen verrassingen. Jammer. Had Schaerweijde wel als nieuwkomer in linkerrijtje willen zien, maar met programma tegen OZ en B’daal zullen ze niet gaan stijgen. Reken er op dat HGC zich als nieuwkomer voor PO meldt en Push komt met jonge ploeg met eigen jeugd net tekort voor plek 11. Kortom het is oktober en enige vraag is nog wordt Kampong of OZ kampioen… Ik hoop op Kampong.

 5. Schaerweijde gaf minder energie dan voorgaande wedstrijden tegen grote ploegen. Hurley groef zich in achter eigen 23. Is te begrijpen van Hurley, hebben de punten hard nodig. En ze waren dodelijk effectief 3 vd 4 kansen waren goal. Maar SW had voldoende kansen en power in tweede helft om alsnog te winnen. Lukte niet, ze hebben het eerste helft laten liggen gaven toen doelpunten te makkelijk weg, niet scherp in verdedigende cirkel. Past wel in leerproces van jonge ploeg. Ze weten nu dat ze altijd gas moeten geven en 70 minuten geconcentreerd moeten hockeyen, ook tegen de lager geklasseerde ploegen. Hurley matig. Vraag is of ze plek 9 halen zo. Is in ieder geval niet leuk om naar te kijken, maar daar zullen ze maling aan hebben…

 6. Stukje over Pinoké – Amsterdam doet totaal geen recht aan de wedstrijd. Dit had iedereen kunnen schrijven die er niet bij was en alleen de score gezien heeft. Eerste helft was zeer matig van beide kanten en uitgespeelde kansen zijn er niet geweest. Amsterdam komt wel mooi op voorsprong door tip-in.

  Sleutelmoment was ongeveer 5 minuten na rust. Bomans steekt het middenveld over en wordt hard op de stick geraakt door een inglijdende Amsterdam-speler. In tegenstelling tot wat het hele publiek en, ik denk ook, alle spelers en begeleiding verwachten, krijgt Amsterdam een vrije slag, met als uitleg stick-afhouden van Bomans. Hierop wordt gereageerd, geel voor Bomans. Hierop reageert Streeder, eerst geel, vervolgens rood. Vanaf dat moment speelt Pinoké dus met eerst twee man minder, en daarna met één man minder, met nog dertig minuten te spelen.

  Daarna ging het inderdaad relatief eenvoudig voor Amsterdam en waren de punten terecht, maar voor het sleutelmoment zag het er nog niet naar uit dat Amsterdam eenvoudig de drie punten zou pakken.

 7. Dank voor uitleg Pol. Wat ontzettend dom van die Streeder zeg..

 8. Scheidrechter Retra raakte bij Pin-Adam volledig de kluts kwijt.
  Overkomt hem wel vaker

Reageer