Uitslagen zondag 28 september (heren) - Hoofdklasse Hockey Nederland

Uitslagen zondag 28 september (heren)

Vandaag werd bij de heren de vierde speelronde van het seizoen gespeeld. Lees hier de uitslagen en korte samenvattingen van het verloop van de wedstrijden.

Kampong heren MdW
Loïck Luypaert scoorde zijn eerste hoofdklasse doelpunten. (c) Maurice de Wert

Bloemendaal – Rotterdam: 2-3

Rotterdam schoot in Bloemendaal uit de startblokken. Al binnen een minuut kreeg de ploeg van Reinoud Wolff een strafcorner toegekend die via een goed uitgespeelde variant uiteindelijk gescoord werd door Jeroen Hertzberger. Niet lang daarna liet Bloemendaal aan de andere echter zien ook een prima cornervariant in huis te hebben waardoor Simon Gougnard de stand binnen tien minuten weer naar 1-1 trok. Via de jonge Thijs van Dam en international Seve van Ass liepen gasten vervolgens voor ruist uit naar 1-3 en daar wisten de Mussen niet meer van terug te komen. Matthew Swann maakt twaalf minuten voor tijd nog wel de 2-3 maar verder komt de ploeg van Russell Garcia niet. Rotterdam wint de topper maar blijft vijfde, één plek onder Bloemendaal dat een wedstrijd meer gespeeld heeft. Komend weekend mogen mag laatstgenoemd zich wederom opmaken voor een topper. Bloemendaal reist dan af naar Amsterdam en Rotterdam krijgt Schaerweijde op bezoek.

HGC – Den Bosch: 5-3

Ondanks een knappe inhaalrace is het Den Bosch vandaag niet gelukt een punt uit de wedstrijd tegen HGC te slepen. HGC startte sterk aan het duel in Wassenaar en had in de eerste helft het betere van het spel. De thuisploeg nam via Roc Oliva en Bosco Perez-Pla een 2-0 voorsprong maar zag na rust een sterker Den Bosch uit de kleedkamers terugkeren. De ploeg van Eric Verboom vond binnen enkele minuten aansluiting door een goal van Jonas Gomoll maar liet HGC vervolgens via een rake klap van Shea McAleese weer uitlopen naar 3-1. Daarna lukte het de gasten via Milan van Baal en Robbert van de Peppel terug te komen naar 3-3 en leek een stunt in de maak. Leek, want na een rake corner van Gonzalo Peillat kwamen de Brabanders in de slotminuten door een gele kaart met tien man te staan. Rik van Kan profiteerde van dit voordeel en gooide met zijn 5-3 de wedstrijd in het slot.

Schaerweijde – Push: 4-2

Na de 3-1 nederlaag van vorige week tegen Den Bosch had Schaerweijde vandaag weinig moeite met hekkensluiter Push. Al binnen tien minuten opende Eli Matheson de score voor de thuisploeg waarna Philip Engelkens deze halverwege de eerste helft verdubbelde. Een rake corner van Thijn Knetemann bracht de ruststand op 3-0 waarmee de wedstrijd toen eigenlijk al gespeeld was. Nadat Knetemann vroeg in de tweede helft wederom raak pushte leek de thuisploeg op weg naar een monsterzege. Push stak daar echter een stokje voor en kwam via treffers van Pepijn Bod en Kjeld Ossel nog terug naar 4-2. Al met al een mooie zege voor Schaerweijde dat hiermee een plek in het linker-rijtje veroverd heeft. Komend weekend treft de ploeg van Dave Smolenaars Rotterdam.

Oranje Zwart – Amsterdam: 2-1

Amsterdam kent een moeizame seizoenstart, won pas één keer en trof vandaag het sterke OZ dat al binnen vijf minuten de score opende. Wie anders dan Mink van der Weerden verzilverde alweer zijn zesde treffer van het seizoen en bracht de stand daarmee op 1-0. Als vervolgens aan de andere kant van het veld ook een korte hoekslag wordt toegewezen laat Justin Reid-Ross zien zijn goede vorm van de afgelopen week vast te hebben gehouden en daarmee bracht hij de gasten weer op gelijke hoogte.  Met een terechte gelijkstand, gezien de gelijk opgaande eerste helft, gingen de teams de rust in waarna Amsterdam vervolgens lijdzaam moest toezien hoe Oranje Zwart wederom een vroege voorsprong wist te pakken. Met deze 2-1 tekende Jelle Galema ook gelijk zijn eerste treffer van het seizoen en, zo bleek uiteindelijk, voor de drie punten voor OZ. Deze weekmogen beide ploegen zich opmaken voor het treffen met een andere topploeg. Oranje Zwart gaat zondag bij Kampong op bezoek en Amsterdam  speelt tegen Bloemendaal.

Hurley – Kampong: 1-4

Het zit de heren van Hurley dit seizoen nog niet echt mee. Nadat de Amsterdamse ploeg vorig weekend in de slotminuut van Amsterdam verloor staat het met één punt op de 10e plek. Vandaag zou daar, naar verwachting, weinig verandering in komen aangezien de wedstrijd met het ongeslagen Kampong op het programma stond. Toch is het Hurley dat de score opende tijdens deze wedstrijd in het Amsterdamse Bos. Via een strafbal zette Kenny Bain de thuisploeg op een verrassende 1-0 voorsprong die de Amsterdammers lange tijd in stand hielden. Vlak na rust moest het echter toch toezien hoe de gasten via Constantijn Jonker weer op gelijke hoogte kwamen waarna Loïck Luypaert uit een strafcorner tekende voor zijn eerste treffer in de hoofdklasse. In de slotminuten herhaalde dit scenario zich waardoor Kampong door twee treffers van Jonker en twee van Luypaert wederom drie punten mee kon nemen naar Utrecht.

Tilburg – Pinoké: 1-3

Bij Pinoké zijn inmiddels ook de eerste punten een feit. De ploeg uit Amsterdam was vanmiddag met 0-3 te sterk voor Tilburg en verruilt daarmee de laatste plek voor plek negen. Via een knappe backhand van Lucas Judge kwamen de Steekneuzen na veertien minuten op voorsprong. Ondanks een flink aantal kansen lukte het Tilburg niet om daarna aansluiting te vinden en was het vlak voor rust aan de andere kant wel weer raak via Dennis Warmerdam waardoor de ploegen met een 0-2 stand de kleedkamers opzochten. In de tweede helft lukte het de Steekneuzen om via Jonathan Fröschle de voorsprong uit te breiden naar 0-3 waarna Tim Swaen in de slotminuten nog tekende voor de eretreffer van de thuisploeg. Daar bleef het echter bij. Pinoké wint voor het eerst en zal daarmee weer wat vertrouwen hebben opgebouwd voor de wedstrijd van komend weekend tegen Den Bosch. Tilburg speelt dan het kelderduel tegen Hurley.

Reageer