Uitslagen zondag 5 oktober (heren)

Vandaag werd bij de heren de vijfde speelronde van het seizoen gespeeld. Lees hier de uitslagen en korte samenvattingen van het verloop van de wedstrijden.

Amsterdam Bloemendaal heren RV (3)
Bloemendaal viert de vroege 0-1 van Roel Bovendeert. (c) Rob Visser

Amsterdam – Bloemendaal: 3-3

Zowel Amsterdam als Bloemendaal had er vandaag veel baat bij de volle buit te pakken. Amsterdam pakte voorafgaand aan dit duel pas vier punten uit vier wedstrijden en Bloemendaal stond op negen, maar met een wedstrijd meer gespeeld dan de rest. Een overwinning zou voor wat aansluiting kunnen zorgenmet koplopers Kampong en Oranje Zwart maar beide zijn er niet in geslaagd deze te pakken. In het Wagener Stadion kende Bloemendaal een vliegende start waarin Roel van Bovendeert al na twee minuten via een tip-inn de score opende. Tot de twintigste minuut leek er verder geen vuiltje aan de lucht voor de gasten, die goede kansen kregen op de 0-2, maar toen kreeg de Amsterdamse topschutter, en enige doelpuntenmaker tot nu toe, Justin Reid-Ross het op zijn heupen. Eerst liet hij middels een rake backhand zien naast corners ook prima veldgoals te kunnen maken waarna hij in een tijdsbestek van acht minuten ook tekende voor de 2-1 en 3-1 (beide corners) en de ploeg  van Alyson Annan met een mooie voorsprong de rust in ging.  In de tweede helft was het vervolgens weer Bloemendaal dat beter startte en wederom vroeg wist te scoren. Nadat Mats de Groot zijn voorzet op de paal zag belandde zorgde Simon Gougnard in de rebound voor de aansluitingstreffer. Hierna werd de ploeg even opgeschrikt door een knieblessure bij aanvoerder Wouter Jolie die hierdoor het veld moest verlaten maar ook zonder Jolie liet de formatie van coach Russell Garcia zich niet uit het veld slaan en met de 3-3 van Tom Boon leek er een kwartier voor tijd nog een stuntje in de maak. Hier stokte echter de inhaalslag. Na een zeer vermakelijk duel wisten beide ploegen wisten het net niet meer te raken en dus werden de punten gedeeld. Amsterdam staat hierdoor op de zevende plek en mag komend weekend op bezoek bij de nummer zes, Schaerweijde. Bloemendaal staat vierde en kan komend weekend geen punten sprokkelen. In verband met de EHL werd de wedstrijd tegen Kampong al eerder gespeeld en dus zijn de Mussen aanstaande zondag vrij.

Kampong – Oranje Zwart: 2-2

Ook bij de andere topper van de dag, tussen Kampong en Oranje Zwart, bleek het publiek uiteindelijk de grote winnaar. Beide ploegen kennen een goede seizoenstart, Kampong verspeelde nog geen punten, OZ speelde één keer gelijk en dus was het geen verrassing dat de teams zeer aan elkaar gewaagd waren. Constantijn Jonker opende de score voor de thuisploeg al vroeg in de wedstrijd en met deze 1-0 voorsprong voor de Utrechtse formatie gingen de ploegen rusten. Toen Loïck Luypaert halverwege de tweede helft de score uitbreidde naar 2-0 leek de zesde overwinning in de maak voor Alexander Cox en zijn mannen. Leek,  want treffers van Gabriël Dabanch en Bob de Voogd (in de slotminuut) zorgde er uiteindelijk voor dat de ploegen de punten moesten delen. Kampong blijft desalniettemin koploper, OZ ziet HGC voorbij gaan en zakt af naar plek drie. Komend weekend speelt de ploeg van Michel van den Heuvel tegen Hurley. Kampong moet dan aan de bak in de eerste ronde van de EHL en heeft dus een hoofdklasse-vrij weekend.

Hurley – Tilburg: 3-0

In het Amsterdamse Bos troffen de nummers tien en elf van de ranglijst elkaar, beide hopend na vandaag weer wat aansluiting te vinden met de middenmoot. De wedstrijd kende een zeer gelijk opgaande eerste helft, waarin Hurley de beste kansen had, waarna Kenny Bain na rust de thuisploeg op voorsprong wist te zetten. De Schot volleerde de bal achter keeper Camille van Emstede en bracht de stand daarmee op 1-0. Tilburg moest daarna komen en ondanks de druk die op de Amsterdammers werd gezet kwamen de doelpunten er niet. Toen Janiek Braaksma vervolgens vijf minuten voor tijd de 2-0 binnen schoot was het Brabantse verzet gebroken. Maarten Nyst maakte er als klap op de vuurpijl nog 3-0 van en daarmee heeft Hurley de eerste overwinning van het seizoen binnen.  Na de verloren wedstrijd tegen Pinoké heeft Tilburg ook bij Hurley geen punten kunnen pakken en dus zal er volgende week in de Brabantse derby tegen Den Bosch flink geknokt moeten worden om de afstand met de middenmoot niet te groot te laten worden.

Den Bosch – Pinoké: 3-3

Den Bosch was vandaag gebrand op een overwinning om zo wat afstand te nemen van de onderste plekken. Voor Pinoké gold hetzelfde maar het was de thuisploeg die feller aan de wedstrijd begon. Al na vijf minuten opende Sebastien Dockier de score voor Den Bosch waarna ook bij Pinoké het gas erop ging. Dit resulteerde in de terechte gelijkmaker van Lucas Judge waardoor de teams met een 1-1 stand de rust in gingen. In de tweede helft waren het de Amsterdammers die voor de aanval kozen en via een rake corner van Jonathan Fröschle een voorsprong pakten. Lang mochten ze er echter niet van genieten want binnen een minuut stelde Robbert van de Peppel weer orde op zaken door de 2-2 binnen te schieten.  Een tweede treffer van Judge leek de Steekneuzen daarna de overwinning te bezorgen maar Milan van Baal stak daar een stokje voor. Hij tekende twee minuten voor tijd voor de 3-3. Beide punten moeten hierdoor genoegen nemen met een punt en daar schieten ze eigenlijk niet zoveel mee op.

Push – HGC: 1-5

Met een 1-5 overwinning op de nummer laatst, Push, is HGC is de enige ‘topploeg’ die vandaag wel de volle buit heeft weten te pakken. Het team van Dirk Loots profiteerde van alle gelijkspelen en neemt nu de tweede plek op de ranglijst in. In Breda was de wedstrijd tegen de ‘rode lantaarn drager’ eigenlijk al bij rust gespeeld aangezien de  formatie uit Wassenaar toen via Rik van Kan, Tom Hiebendaal en Floris van der Linden al op een comfortabele 0-3 voorsprong stond. Gijs van de Ven bracht iets van spanning terug door in de beginfase van de tweede helft de 1-3 binnen te schieten maar door treffers van Hiebendaal en Gonzalo Peillat in de slotminuten ging de klinkende overwinning naar HGC. De nieuwbakken nummer twee zal hierdoor met vertrouwen uitkijken naar de topper van komend weekend waarin het Rotterdam treft. Push speelt dan tegen Pinoké.

Rotterdam – Schaerweijde: 2-2

Schaerweijde heeft de vorm en het vertrouwen helemaal te pakken dit seizoen. De ploeg van Dave Smolenaars stond voorafgaand aan het treffen met Rotterdam op zes punten uit vier wedstrijden en heeft daar vandaag knap een punt bij kunnen sprokkelen. Het hadden er zelfs drie kunnen zijn. De ploeg uit Zeist verraste door via Thijs Lissonne en Casper Horn een 0-2 voorsprong te nemen waarna Jeroen Hertzberger vervolgens de schade voor de thuisploeg iets wist te beperken door op slag van rust een corner raak te slepen. Met nog 35 minuten te gaan leek er een stuntje in de maak voor de gasten die met man en macht hun voorsprong verdedigde maar ook de ene na de andere corner om hun oren kregen. De ploeg van Reinoud Wolff wist lange tijd niet van deze kansen te profiteren maar in de slotminuut sleepte Hertzberger alsnog een punt binnen voor de thuisploeg. De Rotterdammers staan nu vijfde en zullen momend weekend tegen concurrent HGC toch uit een ander vaatje moeten tappen om weer aansluiting te vinden met de top vier.

Reageer