Uitslagen zondag 7 september (heren) - Hoofdklasse Hockey Nederland

Uitslagen zondag 7 september (heren)

Vandaag werd de eerste speelronde van het seizoen 2014-2015 gespeeld. Lees hier de uitslagen en korte samenvattingen van het verloop van de wedstrijden bij de heren.

SanderdeWijn.MW
Sander de Wijn was twee maal trefzeker in de wedstrijd tegen Rotterdam. (c) Maurice de Wert

Rotterdam – Kampong: 0-3

Kampong is het seizoen sterk begonnen. In de eerste ‘topper’ van het seizoen had de ploeg van Alexander Cox weinig moeite met Rotterdam. Al na tien minuten zette de van Pinoké overgekomen Joost van de Vijfeijken zijn nieuwe team op 0-1 waarna Sander de Wijn deze voorsprong in de twintigste minuut verdubbelde. Het was wederom De Wijn die op aangeven van Robbert Kemperman op slag van rust tekende voor de 0-3. Ook in de tweede helft lukte het de Rotterdammers niet die aansluiting te vinden die het nodig had om terug te komen in de wedstrijd waardoor de ploeg uit Utrecht enkel de tijd uit hoefde te spelen om de drie punten veilig te stellen. Komend weekend staat er een nieuwe ‘topper’ op het programma voor Kampong, dan komt Amsterdam op bezoek. Rotterdam reist af naar het Amsterdamse Bos voor het duel tegen Hurley.

Den Bosch – Oranje Zwart: 1-3

De Brabantse derby tussen landskampioen Oranje Zwart en Den Bosch verliep in zekere zin net als het duel tussen de eerste damesteam van deze clubs. Daar kwam OZ op voorsprong en ging Den Bosch er met de overwinning vandoor. Bij de heren was het Den Bosch dat op voorsprong kwam maar gingen de punten uiteindelijk mee naar Eindhoven. Nieuwkomer Jonas Gomoll bracht zijn ploeg, via de stick van verdediger Elliot van Strydonk in de 28e minuut aan de leiding maar zag deze nog voor rust teniet worden gedaan door een rake sleep van cornerkanon Mink van der Weerden. Rob Reckers zette de gasten, na een mooie actie van Jelle Galema vlak na rust op 2-1 waarna Bob de Voogd met zijn eerste doelpunt van het seizoen de eindstand naar 3-1 tilde.

HGC – Schaerweijde: 2-0

De verrassing van vorig seizoen, HGC, boekte vandaag een zakelijke 2-0 overwinning op Schaerweijde. De ploeg uit Wassenaar hoopt de goede lijn van afgelopen jaar door te trekken en nestelt zich met deze drie punten gelijk in het linker-rijtje. Het openingsdoelpunt in dit duel kwamen van de stick van de Argentijnse WK-topscorer genaamd Gonzalo Peillat. Hij liet zien zijn vorm sinds het toernooi in Den Haag nog niet verloren te hebben en is daarmee een sterke vervanger voor de vertrokken Simon Egerton. Schaerweijde zal niet wakker liggen van deze kleine nederlaag en gaat volgende week op bezoek bij Pinoké op zoek naar de eerste punten van het seizoen. HGC treft dan Tilburg.

Amsterdam – Tilburg: 0-0

De verwachtingen in de hockeywereld waren hoog gespannen wat betreft het ‘nieuwe’ Amsterdam maar deze hebben de heren uit het Bos vandaag nog niet waar kunnen maken. Vorig seizoen was Tilburg in het Wagener Stadion al dichtbij een punt maar nu werd deze ook daadwerkelijk gepakt. De Amsterdammers hadden het lastig met het defensieve hockey van de ploeg die vorig jaar op de elfde plek eindigde en kwamen niet tot scoren.  De heren van Tilburg beginnen het seizoen dus knap met een punt en mogen volgende week kijken of ze ook tegen HGC voor een stuntje kunnen zorgen. Amsterdam gaat dan op bezoek bij Kampong.

Push – Hurley: 3-3

Een andere verrassing kwam uit de wedstrijden tussen promovendus Push en Hurley. De thuisploeg is pas net terug in de hoofdklasse en heeft nu al het eerste punt binnen. Hurley kwam tot drie keer toe op voorsprong maar zag deze telkens weer weggevaagd worden door de veerkrachtige ploeg uit Breda. Janiek Braaksma bracht Hurley via een rake corner na tien minuten op 0-1 waarna Casper van Wandelen raak schoot voor de thuisploeg. In de tweede helft was het vervolgens Matthijs Verhoef die de Amsterdammers weer op voorsprong bracht maar kon Xander van Gorp middels een strafbal de 2-2 binnen pushen. Toen Martin Gestetet vervolgens zeven minuten voor tijd de gasten op 2-3 zette leek de wedstrijd gespeeld. Helaas van de mannen van Hurley was het slotakkoord voor Gijs van de Ven die in de slotminuut de eindstand naar 3-3 bracht. Volgend weekend zal Push het een stuk lastiger krijgt als het Oranje Zwart ontmoet voor een Brabants onderonsje. Hurley krijgt dan Rotterdam op bezoek in het Amsterdamse Bos.

Pinoké – Bloemendaal: 0-4

De grootste zege van de dag was voor Bloemendaal en dat had de ploeg van Russel Garcia voornamelijk aan Belgische inbreng te danken. In de eerste helft ging het lange tijd gelijk op, totdat Simon Gougnard in de 25e minuut de score opende. Na rust ging de machine uit Bloemendaal lopen en zorgde Tom Boon er eigenhandig voor dat zijn ploeg na 50 minuten spelen een comfortabele 0-3 voorsprong in handen had. Nederlandse inbreng was er ook, die kwam van Wouter Jolie. De tijdelijk gestopte international schoot vanuit een strafcorner de eindstand op 0-4. Door deze ruime overwinning begint Bloemendaal het seizoen als koploper.

 

Comments (4)

  1. Prima start van Bloemendaal. Zelden een wedstrijd gezien in de hoofdklasse waarin een team geen kansen kreeg. Vandaag dus wel! Bloemendaal speelde verdedigend ijzersterk. Ook het middenveld en de aanval waren meer dan goed. Enige minpuntje: te weinig rendement (ondanks de mooie uitslag 0-4). Belangrijk voor Bloemendaal om de komende twee wedstrijden te winnen (Den Bosch thuis en Push uit). Daarna winnen van Rotterdam (thuis) betekent een gat slaan m.b.t. de play-off´s. Bovendien ga je dan met veel energie en vertrouwen de (zware) oktobermaand in!

  2. Pietertje…

    Ah daar is Pieter weer…moet er nog wat bijgekocht worden of staat er al voldoende koopwaar op het veld?

  3. Bloemendaal heeft een keuze voor de eigen jeugd en jongere spelers gemaakt. Voor koopwaar moet je vandaag de dag bij OZ of Rotterdam zijn…

  4. Lekker naïef “Gras”… Als je clubs wil beoordelen op eigen jeugd vs aangetrokken spelers (koopwaar klinkt wat denigrerend vind je ook niet) denk ik niet dat je veel verschil zult vinden tussen de hoofdklasse clubs. Is ook een non-issue wat mij betreft tot er een club opstaat die er in slaagt potten te breken op hoofdklasse niveau met bv 80% eigen spelers… of zo je wil zelfs met met minimaal 1 op 2 spelers uit de eigen jeugd.

Reageer