Uitslagen zondag 8 maart (heren)

Vandaag speelden de heren hun vijftiende speelronde van het seizoen. Lees hier de uitslagen en korte samenvattingen van het verloop van de wedstrijden.

Amsterdam Oranje Zwart heren RV Leijs
Nicki Leijs viert zijn winnende treffer. (c) Rob Visser

Kampong – Hurley: 8-1

In Utrecht kregen de heren van Kampong Hurley op bezoek en zij besloten het thuispubliek in het heerlijke weer te trakteren op een waar doelpuntenfestijn. Loïck Luypaert opende de score na vijf minuten waarna Philip Meulenbroek en Sander de Wijn nog voor rust tekenden voor een comfortabele 3-0 voorsprong. In de tweede helft gingen de heren van Alexander Cox erop en erover. Meulenbroek en Luypaert maakten toen hun tweede van de dag en ook Quirijn Caspers en Constantijn Jonker (2x) pikten een goaltje mee. Bij een 8-0 stand redde Rogier Rombouts in de slotminuut de eer voor Hurley waarmee hij de eindstand op 8-1 bepaalde. Hurley zakt hierdoor af naar de tiende plek en speelt volgende week de belangrijke wedstrijd tegen de nummer elf, Tilburg. Kampong profiteert van de nederlaag van OZ en klimt weer terug naar de koppositie.

Amsterdam – OZ: 2-1

Een verrassende uitslag in het Amsterdamse Bos waar Amsterdam vanmiddag knap (voormalig) koploper Oranje Zwart heeft weten te verslaan. OZ, dat vandaag voor het eerst dit seizoen verloor, startte het duel voortvarend en kwam, net als vorige week, al binnen de minuut op 0-1. Dit keer was het Rob Reckers die al vroeg het net wist te raken. Lang kon de Eindhovense formatie echter niet genieten van de voorsprong want slechts twee minuten later zette Justin Reid-Ross de thuisploeg aan de andere kant van het veld via een rake corner weer op gelijke hoogte. Nicki Leijs werd uiteindelijk de man of the match want met zijn 2-1, een kwartier voor tijd, haalde hij de overwinning binnen voor de hoofdstedelingen. Deze drie punten zorgen echter nog niet voor een plek in de top vier want ook concurrent Rotterdam pakte de volle buit.  Op doelsaldo staat Amsterdam nog altijd vijfde. Volgende week treffen Alyson Annan en haar mannen de nummer drie van de ranglijst, Bloemendaal. Oranje Zwart krijgt dan mede-koploper Kampong op bezoek.

Den Bosch – HGC: 3-5

Den Bosch trad vanmiddag aan met Tim Conrads in het doel die doelman Piet Noordam verving. Na twintig minuten spelen moest hij voor het eerst zijn meerdere erkennen in een goed uitgespeelde counter van HGC waar Yorick van der Vis als eindstation de score opende. Gonzalo Peillat en Roc Oliva schroefden de voorsprong vervolgens op naar 0-3 waarna Bram van der Groesen weer wat aansluiting bracht voor de thuisploeg. Deze marge bleef echter niet heel lang in tact want nog geen drie minuten later zette Jorrit Croon de ruststand op 1-4. In het tweede bedrijf leken Jasper Luijkx en Kieran Govers nog een inhaalrace voor de Bossche formatie in te luiden maar met een tweede rake corner maakte Gonzalo Peillat twee minuten voor tijd aan deze droom een einde. HGC wint en houdt aansluiting bij de top vijf.

Pinoké – Tilburg: 1-0

In deze zogenaamde zes-punten wedstrijd in het Amsterdamse Bos heeft Pinoké vanmiddag aan het langste eind getrokken en daarmee afstand genomen van de twee onderste plekken. Aan één rake corner van Jonathan Fröschle op slag van rust hadden de Steekneuzen genoeg om de volle buit binnen te halen. Het gat met Tilburg is hier door nu vergroot naar zes punten. Komende week treft Pinoké met Den Bosch een andere directe concurrent. Tilburg krijgt dan Hurley op bezoek.

Rotterdam – Bloemendaal: 1-0

Rotterdam heeft zich vandaag iets dichterbij de derde plek weten te knokken. Een doelpunt van Jeroen Hertzberger in de twaalfde minuut bleek genoeg om Bloemendaal te verslaan. De ploeg van Reinoud Wolff verkleint het gat met de Mussen hierdoor naar twee punten maar behoudt de vierde plek. Komend weekend gaan de Rotterdammers bij Schaerweijde op bezoek, Bloemendaal krijgt dan thuis bezoek van Amsterdam.

Push – Schaerweijde: 0-4

Voor Push lijkt degradatie steeds dichterbij te komen want ook vandaag tegen Schaerweijde kwam de ploeg uit Breda geen moment in de buurt van een punt. Schaerweijde, dat de komende weken zware tegenstanders treft, moest vandaag winnen om niet te dicht bij de degradatiezone te komen. Dat deed de ploeg van de vertrekkende Dave Smolenaars dan ook. Middels een hattrick van Tijn Knetemann (allen strafcorners) en nog een rake treffer van Philip Engelkens pakte de Zeister formatie de overwinning. Hierdoor bekleed het nu een achtste plek maar met evenveel punten als de nummer negen en tien. Push heeft komende week tegen Den Bosch weer een kans om het gat van zeven punten met de nummer elf, Tilburg, te dichten.

 

Reageer