Uitslagen zondag 9 november (heren)

Vandaag werd bij de heren de elfde speelronde van het seizoen gespeeld waarmee de eerste seizoenshelft er inmiddels op zit. Lees hier de uitslagen en korte samenvattingen van het verloop van de wedstrijden.

Amsterdam RV Reid Ross

Amsterdam – Rotterdam: 4-3

Justin Reid-Ross won vandaag in eigen huis van Rotterdam. De Zuid-Afrikaan was met vier treffers wederom van zeer grote waarde voor Amsterdam.  De score in het Wagener Stadion werd nog wel geopend door Seve van Ass die na een mooie individuele actie met zijn backhand raak schoot maar Reid-Ross bracht de thuisploeg een kwartier later alweer terug in de wedstrijd. Jeroen Hertzberger mocht vervolgens op slag van rust aan mocht leggen voor een strafbal. Oog in oog met keeper Laurens Goedegebuure bleef de captain kalm en pushte hij zo Rotterdam naar een 1-2 voorsprong bij rust. Helaas voor de Rotterdammers sleepte Reid-Ross vandaag wederom met scherp en zorgde hij er in de tweede helft eigenhandig voor dat deze achterstand werd omgekeerd in een 4-2 voorsprong. De tweede treffer die Van Ass voor tijd maakte kon hierdoor niets meer aan de Amsterdamse overwinning veranderen. Rotterdam blijft Amsterdam op de ranglijst v oor, maar nu alleen nog maar op doelsaldo. Komend weekend heeft de ploeg van Reinoud Wolff wederom en topper op het programma, dan treft het Kampong.  Amsterdam gaat op bezoek bij Tilburg.

Bloemendaal – HGC: 4-2

Zowel Bloemendaal als HGC won dit seizoen nog geen topper en hoopte hier vandaag, in de laatste speelronde van de eerste seizoenshelft, verandering in te brengen. De thuisploeg kende een prima start en zag Simon Gougnard na enkele minuten spelen keihard de 1-0 binnen schieten. Vijf minuten voor rust leek Tom Boon de Mussen met een 2-0 voorsprong de rust in te tikken, ware het niet dat HGC’s strafcornerkanon Gonzalo Peillat in de 35e minuut de marge middels een rake strafcorner weer naar één bracht. Na rust kwamen de mannen van Dirk Loots sterk uit de kleedkamer en zorgde een rake strafbal van Peillat ervoor dat de strijd weer helemaal open lag. Uieindelijk bleek Bloemendaal echter over de langste adem te beschikken. Tien minuten voor tijd bracht Roel Bovendeert de thuisploeg, na mooi voorwerk van Glenn Schuurman weer op voorsprong waarna Boon de Mussen drie minuten later van de overwinning verzekerde. Bloemendaal behoudt de derde plek en begint de tweede seizoenshelft volgende week tegen Pinoké. HGC staat nu zesde, vier punten verwijdert van de vierde plek en reist volgende week af naar Zeist waar het Schaerwijde treft.

Tilburg – Schaerweijde: 3-1

Na een wervelende start is Schaerweijde de flow de afgelopen weken even kwijt. Er werd drie maal op rij verloren en vandaag moest het ook buigen voor de nummer elf, Tilburg dat de punten goed kon gebruiken. De thuisploeg opende via de eerste corner van de wedstrijd de score doordat Russell Ford de rebound binnen tikte. Met een verwoestend schot van kopcirkel wist Jelte van Gennip de voorsprong vervolgens vlak voor rust te verdubbelen. De zege werd vroeg in het tweede bedrijf veilig gesteld door Jan-Maarten Tacke die met zijn 3-0 de wedstrijd in het slot gooide. Oud-Tilburg speler Paul McKinnon maakte de ere-treffer nog voor Schaerweijde maar verder dan 3-1 kwam de ploeg van Dave Smolenaars niet. Met deze overwinning op zak blijft Tilburg elfde maar heeft het evenveel punten als de nummer tien, Pinoké. Schaerweijde, dat nu is afgezakt naar de negende plek, krijgt zondag HGC op bezoek.

Kampong – Push: 3-1

Push heeft zich enigszins weten te revancheren voor de ruime nederlaag die het vrijdagavond leed tegen Amsterdam. De hekkensluiter deed vandaag, voornamelijk in de eerste helft, weinig onder voor koploper Kampong waardoor de brilstand tot een kwartier voor tijd nog in tact was. Hoewel de formatie uit Breda bleef strijden voor elke meter, kon het niet voorkomen dat Constantijn Jonker de score opende  waarna Joost van de Vijfeijken slechts enkele momenten later de voorsprong verdubbelde. Casper van Wandelen bracht vier minuten voor tijd de spanning nog even terug in de wedstrijd maar de tweede treffer van Jonker die volgde gooide de wedstrijd in het slot. Kampong komt het weekend met zes punten uit en speelt zondag thuis de topper tegen Rotterdam. Push reist dan af naar Amsterdam voor de wedstrijd tegen Hurley.

Hurley – Den Bosch: 1-3

In het Amsterdamse Bos troffen directe concurrenten Hurley en Den Bosch elkaar. Hurley verspeelde vrijdagavond een 3-0 voorsprong en moest uiteindelijk genoegen nemen met een punt. Den Bosch speelde goed tegen Kampong maar beloonde zichzelf niet en dus waren beide ploegen vandaag gebrand op een overwinning. Den Bosch startte sterk en kwamen via Sebastien Dockier op voorsprong waarna Janiek Braaksma deze vervolgens vlak voor rust weer weg wist te poetsen. In het tweede bedrijf lukte het de gasten wederom de leiding te nemen, ditmaal via Austin Smit die daarmee tekende voor zijn eerste doelpunt van het seizoen. Het slotakkoord was echter voor Robbert van de Peppel die met zijn 1-3 de drie punten veilig speelde. Met deze overwinning op zak staat Den Bosch nu zevende, Hurley deelt de achtste plek met Schaerweijde. Komend weekend krijgt Hurley Push op bezoek en reist Den Bosch af naar Eindhoven voor de Brabantse derby tegen OZ.

Oranje Zwart – Pinoké: 3-0

Oranje Zwart heeft vandaag een zakelijke overwinning op Pinoké geboekt. De ploeg van Michel van den Heuvel kwam in Eindhoven al na vier minute op voorsprong via een rake corner van Mink van der Weerden. Vijf minuten voor rust wist Bob de Voogd deze vervolgens te verdubbelen door op kopcirkel mooi weg te draaien van de Amsterdamse verdedigers en hard raak te schieten. Vroeg in de tweede helft was het weer raak voor Van der Weerden en toen leek OZ het wel mooi te vinden. Een degelijke 3-0 overwinning dus voor de Eindhovenaren die daardoor het gelijke puntenaantal met koploper Kampong in stand houden. Komend weekend treffen zij Den Bosch. Pinoké heeft dan wederom een zwaar duel op het programma, de ploeg van Hans Streeder treft dan Bloemendaal.

Reageer