Van Ass: ‘Een nekschot waar we niet meer van terugkwamen’

De mannen van Rotterdam hebben het kunstje van vorig jaar dit seizoen niet kunnen herhalen. Afgelopen weekend was Oranje Zwart in de halve finale van de play-offs in twee wedstrijden te sterk. International Seve van Ass kan toch enigzins tevreden terugkijken op de playoffs en blikt vooruit op de aankomende Euro Hockey League.

Zaterdag kwamen in de eerste halve finalewedstrijd de heren van Oranje Zwart op bezoek in de Havenstad. Rotterdam kwam voor rust op voorsprong door een goal van Bjorn Kellerman. Toch wist de thuisploeg niet overeind te blijven en won OZ met 1-3. “Er heerste toch wel teleurstelling na dat eerste duel,” vertelt Van Ass. “We hebben het in de tweede helft weggegeven. We speelden niet meer ons eigen spel en kwamen daardoor onder druk te staan. Tegen OZ hockey je daar moeilijk onderuit. Kort voor tijd staat het gewoon nog 1-1, maar vervolgens komen we toch nog op achterstand door een strafbal.” Het derde doelpunt, van Thomas Briels, deed Rotterdam echt de das om. Volgens Van Ass was die laatste goal funest voor een goede afloop. “We moesten het in de tweede wedstrijd echt anders spelen, anders zagen we het niet meer goed komen. Natuurlijk ga je niet met het volste vertrouwen die zondag-wedstrijd in, maar we hadden allemaal zin om nog volle bak voor de winst te gaan. We vochten voor wat we waard waren en dat kon je terug zien in ons spel. We speelden beter en voelden dat we goed mee konden met Oranje Zwart. Maar zoals ik al zei, die derde goal van Oranje Zwart bij ons thuis was een nekschot waar we niet van terug konden komen. Ik vind knap dat we toch zo gemotiveerd waren om bij OZ nog drie goals te maken. Dat is niet makkelijk tegen die ploeg op hun veld.”

Als pleister op de wonden van de verloren halve finale staat volgens Van Ass dat Rotterdam zondag heeft laten zien wat ze waard zijn en dat zijn team dat mee zal nemen naar de EHL die op woensdag 16 april van start gaat. “De manier waarop we speelden zondag, geeft me bovenop de teleurstelling wel een goed gevoel. Het is over nu, maar we hebben de EHL nog en daar moeten we nu naar toe leven,” aldus de spits, die zich een waardige verliezer toont. De international was tijdens het interview onderweg naar Kampong om daar een uitlooptraining met het Nederlands Elftal af te werken. “Daarna pakken we de training weer op met Rotterdam om ons voor te bereiden op de EHL,” zegt Van Ass. “We spelen waarschijnlijk ook nog een oefenwedstrijd, maar het is nog niet duidelijk tegen wie. We gaan ons in ieder geval opladen voor volgende week. Die wedstrijd van gisteren geeft een goed gevoel en dat smaakt naar meer. Dat niveau willen we tijdens de EHL ook laten zien en dan zien we wel wat daar voor ons in het verschiet ligt. Ik heb er in ieder geval zin in.”

Comments (1)

  1. Zijn er ergens beelden van OZ-Rotterdam dit weekend?

Reageer