Van Ass: "Ik baal vooral" | Hoofdklasse Hockey Nederland

Van Ass: "Ik baal vooral"

Drie finales speelden de Nederlandse hockeyers in anderhalf jaar en drie keer was goud een brug te ver. Als het aan Paul van Ass ligt, stappen zijn hockeyers vandaag met de kin omhoog en de borst vooruit in het vliegtuig terug naar Nederland. Teleurstelling? In het AD zegt hij: “Ik ben niet teleurgesteld, maar juist trots op de manier waarop de ploeg het toernooi, zonder echte voorbereiding, heeft neergezet”
Obsessie is een groot woord, maar het winnen van een finale begint wel een ‘dingetje’ te worden voor de Oranjeheren. De laatste titel dateert van 2007, toen het EK werd gewonnen. “Nee, dat knaagt niet,” weigerde Van Ass het goede gevoel los te laten. “Het is belangrijk voor het vertrouwen om voor het WK van 2014 een finale te winnen, maar daar gaan we 2013 dan maar voor gebruiken.”
Bij de uitblinkende keeper Jaap Stockmann, uitgeroepen tot beste keeper van het toernooi, was het trotse gevoel van Van Ass echter ver te zoeken. “Trots ben ik alleen als ik win. We waren er zo dichtbij, maar halen het weer niet. Ik weet dat het knap van ons is dat we voor de tweede keer in een toernooi in de reguliere speeltijd overeind blijven tegen Australië, dat ook nog eens thuis speelt, maar nu baal ik vooral,” aldus Van Ass tegen het AD.

Reageer