Van Ass: "Ik heb mijn keuze nog niet gemaakt" | Hoofdklasse Hockey Nederland

Van Ass: “Ik heb mijn keuze nog niet gemaakt”

Foto © Gerrit van Keulen

“Alles ging de eerste helft precies zoals we het hadden afgesproken,” zegt bondscoach Paul van Ass over de 4-0 gewonnen wedstrijd tegen Pakistan. “Wat we wilden, lukte ook. Dan is de 3-0 ruststand een mooi resultaat. Ik vind dat we het fantastisch hebben gedaan de eerste helft.”

“In de tweede helft hadden we het doel om weer drie keer te scoren,” vervolgt Van Ass. “Maar de energie werd minder. Pakistan had het ook opgegeven en dat maakte de wedstrijd een stuk minder leuk. Jammer, want we wilden uitgedaagd worden en dat was niet het geval.”

Wie wel uitgedaagd werd, was Amsterdam-keeper Klaas Veering. Hij stond dit toernooi voor de tweede achtereenvolgende keer onder de lat, terwijl men had verwacht dat de keepers om en om in de goal zouden staan. Dat Van Ass tegen Pakistan niet voor Jaap Stockmann had gekozen had een reden. “Ik heb Klaas weer laten keepen, omdat ik vind dat hij nog een keer getest moest worden op dit niveau. Dat had ik ook met ze afgesproken. Jaap heeft een fantastisch toernooi gekeept tegen Duitsland en daarmee de lat erg hoog gelegd. Ik heb mijn keuze wie er keept op het EK nog niet gemaakt. Dat zal ik pas doen vlak voordat het toernooi begint,” verzekert Van Ass.

Comments (9)

 1. Ik ben benieuwd waar de bondscoach op gaat beoordelen wie er tijdens het EK/Olympische Spelen onder de lat staat. Het verschil is minimaal en beide keepers zijn in goede vorm. Omdat Stockman een langere carriere voor de boeg heeft en hij over de afgelopen 5 jaar een stuk constanter keept, lijkt hij mij een betere keuze.

  Stockman:
  2006 – 47 tegen – landskampioen
  2007 – 44 tegen – landskampioen
  2008 – 41 tegen – landskampioen
  2009 – 44 tegen – landskampioen
  2010 – 40 tegen – 2e

  totaal: 216 (43.2 gemiddeld)

  Veering:
  2006 – 51 tegen – 5e
  2007 – 33 tegen – 2e
  2008 – 46 tegen – 2e
  2009 – 47 tegen – 5e
  2010 – 40 tegen – landskampioen

  totaal: 217 (43.4 gemiddeld)

 2. ‘‘Zoals mijn kamergenoot Roderick Weusthof al heeft gezegd: alles draait om vertrouwen,’ – Floris Evers

  Ironisch dat de huidige aanvoerder van het NLXI dit zegt, terwijl van Ass het nodig vindt om de concurrentie strijd tussen beide keepers hoog op te voeren met als argumentatie dat Jaap Stockman hier beter door zou gaan keepen..

  Als Veering niet als eerste keeper wordt gekozen, rest hem geen andere mogelijkheid dan te bedanken en zijn plek aan Jenniskens af te staan.

 3. Jenniskens nee die zie ik niet daar staan. Van Ass moet toch ook verjongen met Blaak 23j en van Der ven 22j. Daar wordt niks over gezegd.

 4. Veering maakt de beste kans, stockmann heeft dit niet zo’n best seizoen gekeept! Vorige jaren overigens wel, en Veering heeft ervaring genoeg. En dat Amsterdam een aantal jaren geen landskampioen is geworden, ligt natuurlijk niet aan Veering. Bloemendaal had de afgelopen jaren gewoon een beter team, met Dwyer en Teun de Nooijer. Maar die deden niet mee in de Play offs omdat ze te geblesseerd waren, dat maakt ook een groot verschil. Klaas Veering word het zeker ook weer getuige zijn niveau op de Champions Trophy, het is heel erg zonde voor Stockmann maar het is niet anders. Het blijft Topsport!!

 5. @Jasper: onzin dat Stockman niet zo een best seizoen heeft gekeept. Veering was eerder in sommige wedstrijden goed, in anderen heel slecht.

  Het aantal keer dat een ploeg landskampioen is geweest zegt wel degelijk iets over de ervaring en kwaliteiten van de keeper.

  Stockman heeft meer uitgeblinkt in de eerste wedstrijd, dan Veering daarna. We zullen zien hoe het 2e vierlanden toernooi verloopt, maar ik ben er redelijk zeker van dat Stockman het wordt.

 6. ps. Ik vergeet helemaal te vermelden dat Stockman ook nog een deel van het seizoen geblesseerd is geweest, waardoor het doelsaldo van Bloemendaal (40 tegen) waarschijnlijk lager was uitgevallen als hij wel onder de lat had gestaan.

 7. Veering was zeer onzeker tegen Engeland en tegen Pakistan heeft hij niks hoeven doen.

 8. Van Oostduin

  Het feit dat Van Ass niet automatisch voor Stockman kiest, maar Veering deze kans geeft, zegt al vrij veel. Veering maakt een serieuze kans. En inderdaad: met Blaak van Van der Ven heeft hij voor de toekomst nog twee prima keepers achter de hand.

 9. En vergeten we van Essen dan niet, als je wilt gaan verjongen… Verder heeft Stockman 1helft wel goed gekeept, maar de eerste helft was die niet echt zeker. Bij Klaas zag je dat die nog wat moest wennen… En straalde tegen pakistan ook al veel meer rust en vertrouwen uit…

Reageer