Geen WK voor Bob de Voogd

Bondscoach Paul van Ass heeft vandaag de selectie bekend gemaakt waarmee hij gaat deelnemen aan het WK in Den Haag (31 mei – 15 juni 2014).  Bob de Voogd, Oliver Polkamp, Jan-Willem Buissant, Diede van Puffelen, Hidde Turkstra en Sam van der Ven vallen af en zien het WK aan hun neus voorbij gaan. Van Puffelen en Turkstra blijven stand-by als reserve.

De definitieve WK-selectie is als volgt:

Jaap Stockmann (GK) (Bloemendaal)
Pirmin Blaak (GK) (Rotterdam)
Floris van der Linden (HGC)
Klaas Vermeulen (Amsterdam)
Marcel Balkestein (Oranje Zwart)
Wouter Jolie (Bloemendaal)
Billy Bakker (Amsterdam)
Valentin Verga (Amsterdam)
Jeroen Hertzberger (Rotterdam)
Robbert Kemperman (Kampong)
Sander Baart (Oranje Zwart)
Jelle Galema (Oranje Zwart)
Rogier Hofman (Bloemendaal)
Sander de Wijn (Kampong)
Robert van der Horst (Oranje Zwart)
Seve van Ass (Rotterdam)
Constantijn Jonker (Kampong)
Mink van der Weerden (Oranje Zwart)

Comments (28)

 1. Helemaal niet gek! Galema zal vast wat scherper zijn de Voogd. Verder goeie ploeg, snelheid gegarandeerd. Mooi!

 2. Had gehoopt dat Hofman eraf ging ipv de voogd. Rest logische selectie. Veel snelheid idd.

 3. Belachelijk, De Voogd kan veel meer brengen dan Hofman of Van Ass!

 4. Diederik

  Wanneer krijgt de Bondscoach Paul van Ass nu eindelijk eens de krediet die hij verdient ?? Of is Fred een lid/fan van O.Z.?
  Veel succes spelers en begeleiding tijdens het WK. Een hockey liefhebber !

 5. Hockeyfanaat

  De Voogd heeft op het einde van het seizoen meermaals zijn hele ploeg op sleeptouw genomen, zowel in de playoffs als bij de EHL (tot in de finale toe). In mijn ogen belachelijk dat hij niet mee is. Er zitten tenslotte toch wat namen in deze selectie die toch keer-op-keer minder voor het Nederlands elftal brengen in topwedstrijden.

  Vraag me af wat de reden hiervoor is…

 6. @Hockeyfanaat: Genetisch.

 7. @16

  Onzin, Seve van Ass hoort gewoon thuis in het Nederlands Elftal.

 8. logische selectie

 9. Hockeyfanaat

  @Piet

  De Voogd niet dan?

 10. @hockeyfanaat.

  Zie mijn eerdere reactie

 11. Goede selectie en zoals gezegd zeer veel snelheid. Jammer dat vd Ven niet mee is. Is in mijn ogen het talent van het land en hoe waardevol is zo’n WK in eigen land dan.
  Verder snep ik de keuze van de voogd niet zo heel goed. maar goed, dan krijgen we weer een oude discussie en daar zit niemand op te wachten.

 12. Hockeyfanaat

  @Bert of de discussie oud is vraag ik mij af. Ik kan bij de andere afvallers wel een reden bedenken maar in dit geval zou een korte uitleg niet misstaan.

 13. rare keuzes

  Dat De Voord niet mee mag begrijp ik echt niet?? En Hertzberger en Verga horen er helemaal niet bij. Vervelende arrogante mannetjes die niks toevoegen!

 14. Laat van Ass maar schuiven. intelligente man. net als in Londen en India gaat zijn tuckendoos weer open.

 15. Seve van Ass vs De Voogd: lijkt me overduidelijk dat de bondscoach hier aan nepotisme doet!

 16. Genant dat een Galema mee is, maar een Bovendeert niet

 17. @schwans

  ook fan van bovendeert maar natuurlijk een ander soort speler. Ging tussen galema en de voogd lijkt me.

 18. Raar dat vd Ven geen kans krijgt steeds. Denk dat hij dit jaar heeft laten zien een erg goede keeper te zijn en denk betrouwbaarder dan Blaak. Maar goed, zijn tijd zal nog wel komen. Verder jammer voor de Voogd, maar is wel een erg moeilijke keuze, veel toppers.

 19. @hockeyfanaat

  Ik doel op de oude discussie Seve van Ass.
  In mijn ogen is hij gewoon niet NL elftal waardig maar er zijn er genoeg ( ook op dit forum ) die het niet met mij eens zijn. Ik vind de Voogd gewoon vele malen beter dan van Ass.

  Maar goed, ik ga er niet over, mijn mening is 1 van de weet ik hoeveel en daarom is het verder niet van belang wat ik denk. Ik hoop dat van Ass wereldkampioen wordt!

 20. Wel flauw om over nepotisme te beginnen inzake van Ass jr. Het is een ontzettend goede en technische speler, die bij elke bondscoach zijn kans zou krijgen.

 21. @klaas

  Waarom is dat flauw? We mogen toch over iedereen discussieren? Er zijn hier toch ook mensen die zeggen dat hofman, verga, galema, hertzberger niet in oranje thuis horen. Mag dat dan niet over van Ass omdat hij de zoon van is? Wat een onzin zeg! We zijn het er toch over eens dat hij niet de beste speler van oranje is? Dan mag je ongeacht zijn band met de coach over hem discussieren! En ik vind de Voogd beter dan van Ass.

 22. Busvervoer

  Met of zonder Galema, voogd, Poolkamp, van Ass. We winnen toch niet het WK.

 23. aparte keuze zeg die Galema. Had liever gezien dat een Pruyser een kans had gekregen. De inzaghi van het hockey. Dit seizoen 20+ goals, dodelijke combinatie met Bakker etc.Bovendeert btw ook beter.

 24. Nee bovendeert echt niet goed genoeg voor het nederlands elftal. Pruyser mee eens dat hij een kans had moeten krijgen ipv galema, galema werkt hard maar dat was het dan ook..

 25. Geruchten gaan niet alleen op kwaliteit is geselecteerd.. Inzet van de Voogd zou niet goed genoeg zijn, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Galema. Dan zou het wel te verklaren zijn. Jammer, want ik was wel een fan van Bob.

 26. Beluister het interview bij Omroep Brabant, de andere kant van de persverklaring.

 27. Bovendeert niet goed genoeg? Dan heeft niemand potentie..

 28. kamponger

  Als je Jonker hebt heb je dan niet automatisch een Pruiyser? Jonker kan ook gewone goals maken en daarnaast is het afdekken van zo’n spits niet moeilijk. Pruiyser zo nauwelijks scoren. Jammer dat Bovendeert niet mee is maar zat ook niet bij de selectie, Galema wel, van Ass Sr. bouwt door.

Reageer