Van Ass: "We willen alleen meer trainingstijd" | Hoofdklasse Hockey Nederland

Van Ass: “We willen alleen meer trainingstijd”

Twee bronzen plakken waren de schrale oogst van de Nederlandse afvaardiging op het EK in Boom. Een wake-upcall voor beide teams om een tandje bij te zetten met het WK in eigen land in het vooruitzicht. De dames verspilde in 2007 al hun EK-titel om vervolgens in Peking het olympisch goud te pakken. Bij de Oranjeheren is de situatie zorgelijker. Zij zijn al jaren verre van onoverwinnelijk. Toch heeft bondscoach Van Ass niet het idee dat er onderweg iets uit zijn handen is geglipt. “Af en toe een appel, meer niet,” zegt hij tegen AD/Sportwereld. Daarom zijn er in de aanpak van Van Ass richting het WK slechts marginale aanpassingen te verwachten. “De thema’s gaan niet veranderen, wat mij betreft. We willen alleen meer trainingstijd met de Nederlands elftalspelers. Het bewegingsritme ligt internationaal beduidend hoger dan in de hoofdklasse, dus moeten we samen meer meters maken tijdens de competitie.”

Comments (13)

 1. Zucht.. en het gat tussen Nederland en de wereldtop (Duitsland, Australie, Belgie) blijft verder groeien..

 2. ook ik heb genoten van Belgie, maar om dat nu gelijk wereldtop te noemen…

 3. @dasel, helemaal mee eens.

 4. Trainingstijd, mentale begeleiding en een trainingsjaar o.l.v. de mariniers zal je bedoelen.

 5. @@ fout!
  De Belgen gaan de komende jaren het Hockeywereldje mee beheersen!
  Ze beschikken over spelers met veel mogelijkheden (andere mensen noemen dat talent), hun mentaliteit is geweldig, ze gaan er SAMEN keihard voor. Niemand verstopt zich! De begeleiding is van hoog niveau. We vergeten ook nog even dat TOON Siepman hier ook bij betrokken is.
  Wat stelt Nederland daar tegenover:
  – spelers met veel mogelijkheden
  – bijna allemaal ego’s
  – alles hangt als los zand aan elkaar. Kijk maar eens hoe wij doelpunten tegen krijgen. Jeugdspelers maken die fouten niet.
  – niveau begeleiding, niet zo best. Behalve Erik Verboom.
  @ Wim je hebt gelijk

 6. @Bommel, laat we het allemaal maar even afwachten, er komen is makkelijker dan er blijven.

  Toon Siepman waar is die niet bij betrokken die traint ook de halve hoofdklasse op sleeppushes.

 7. @stijn: Er komen is makkelijker dan er blijven? Nederland is er niet en gaat er ook niet komen zoals het er nu op lijkt!

 8. @Wim, we zijn een jaar geleden tegen alle verwachtingen 2e op de spelen geworden en we staan al een aantal jaar 3e op de wereldranglijst. Dan doe je dus al een tijd mee in de wereldtop.

  Belgie doet het nu heel leuk maar laten we nou niet gaan overdrijven.

 9. @stijn Nederland heeft al jaren geen finale meer gewonnen: Belgie onlangs wel.. Belgie is bezig met de weg naar boven, Nederland helaas niet!

 10. @wim, je verandert continu je begint eerst dat we geen wereldtop zijn, terwijl we gewoon nog steeds bij de toplanden horen.

  En ja Belgie heeft de HWL gewonnen een toernooi, heel knap maar het zegt verder niet zoveel, ook omdat bij Nederland toen een aantal spelers ontbrak, Australie niet op volle sterkte was.

  Dus veel te voorbarig om conclussies te trekken, we wachten het WK af dan kunnen er conclussies getrokken worden, van de spelen werd ook niets verwacht en daar werden we 2e .

 11. Onder van Ass één aansprekend resultaat, de 9-2 in semi van OS 2012. Voor de rest te veel net niet of helemaal niet, ook in de jaren daar voor met andere bondscoaches. Met onze competitie, aantal hockeyers, accomodaties, begeleiding etc. moet Nederland toch iedere vier jaar een titel (OS, WK, EK of CT/HWL)pakken? Dat had met Lammers zeker gelukt!

 12. @Alex, dat is makkelijk roepen dat het met Lammers wel was gelukt, want dat is niet te bewijzen en dus slaat het nergens op.

  Na de Olymische winst in 2000 zijn er amper meer hoofdprijzen gewonnenen er zijn voor van Ass ook nogal wat bondscaoches geweest zouden die allemaal niet capabel geweest zijn? wij denken altijd dat als wij meedoen met welke sport dan ook dat wij de besten zijn en dat is bijna altijd ten onrechte en als we dan niet winnen dan is de teleurstelling niet te overzien.

 13. Coach, toch zeker niet meer trainen om al die kilometers te kunnen lopen als de bal weer eens verspeeld wordt?

Reageer