Van Ass:"Wij kunnen de verrassing van de Olympische Spelen worden" | Hoofdklasse Hockey Nederland

Van Ass:"Wij kunnen de verrassing van de Olympische Spelen worden"


Foto: © Ben Haeck
De drie wedstrijden tegen Australië tijdens de oefentrip in januari in Perth, die alle drie verloren gingen, toonden aan dat Oranje weliswaar dichtbij het topniveau zat maar toch tekort kwam aan hockeykwaliteit. In Nederland bevonden zich nog twee tophockeyers met hockeykwaliteit en deze mogen zich dan ook weer maandag meldden bij de selectie.
Van Ass:”We vonden dat er na de Champions Trophy in Nieuw Zeeland iets moest veranderen. Deze boodschap is geland bij ze en dat was een fantastisch moment. Zonder de garantie dat ze meegaan naar de Olympische Spelen sluiten ze maandag aan bij de selectie. Eind mei gaat de selectie terug naar 22 man en 2 juli maak ik de definitieve Olympische selectie bekend.”
“Ik verwacht van De Nooijer en Taekema meer dan van anderen.De Nooijer moet zich meer gaan verbinden met de jonge spelers en zijn ervaring delen. Als dat allemaal voor elkaar komt dan worden wij nog de verrassing van de Olympische Spelen.”

Comments (14)

 1. Iman Trafo

  Zelfvertrouwen kun je Paul van Ass niet ontzeggen. Maar om nu al weer te roepen dat Oranje de verrassing van de Olympische Spelen kan gaan worden is niet echt slim.
  Wat meer ingetogenheid zou meer op zijn plaats zijn. Met dit soort opmerkingen krijg je weer heel Nederland over je heen als het niet gaat zoals verwacht.
  Pas als je echt de verrassing van de OS bent geworden, mag je jezelf opp de borst kloppen en zullen alle forumbezoekers je lof toezwaaien.

 2. Nou ja zeg, onverbeterlijke zelfoverschatting. Het gaat maar ongeneerd door, die uitspraken.

 3. Hahahahaha!
  Van Ass:”Wij kunnen de verrassing van de Olympische Spelen worden”
  Drie dagen geleden zei de Boswachter dat Nederland geen titelfavoriet is.
  Wat gelooft deze man nu???

 4. Haha @horst helemaal gelijk. Rare vent…

 5. @horst @kampioen is toch helemaal niet raar wat PvA zegt? We zijn geen titelkandidaat voor de OS. Als de ontwikkeling van de jonge garde zich doorzet EN Teun zijn binding met de groep verstevigd EN de vechtersmentaliteit doorzet, dan KUNNEN ‘we’ voor een verassing zorgen. 2e is in veel gevallen ook een verassing, aangezien ‘we’ als maximaal 3e worden bestempeld op dit moment.

 6. Pietertje

  @Wouter, helemaal met je eens.
  @Iman Trafo @Horst @DSK @Kampioen, als jullie de gehele persconferentie hadden gezien dan had je begrepen hoe deze slechte samenvatting, met uit zijn verband getrokken quotes tot stand is gekomen.
  Jammer dat journalistiek zo slecht wordt bedreven waardoor een Paul van Ass niet meer vrij kan praten. De persconferentie toont dat van Ass bij ieder antwoord de tijd moet nemen om een antwoord zodanig af te bakenen zodat de ‘stukjes schrijvers’ er geen rare dingen mee kunnen doen. Journalisten vragen vervolgens net zo lang, domme vragen (+-45min), totdat van Ass iets laat vallen waarmee ze hem de nek om kunnen draaien. Ik vind het geen manier van verslaggeving maar meer stemmingmakerij, niet sjiek.
  Overigens goede zaak dat Teun en Teake weer terug zijn. Krijg het idee dat er een signaal af moest worden gegeven naar de groep. Zodat iedereen er alles! aan gaat doen. Niemand is daarbij een uitzondering, er is geen beter signaal dan personen van deze naam en faam ook terecht te wijzen.
  Hoop dat de groep nu een open karakter heeft gekregen waar iedereen op nul begint en vanaf nu de komende 120 dagen er alles voor gaat doen om zo goed mogelijk te presteren op de OS. Het resultaat zal dan blijken waar we staan met het Nederlands heren hockey.
  Als het aan mij ligt, ga 120 dagen intern! Prepare for battle!
  Succes mannen!

 7. @horst, een titelfavoriet is toch ook heel wat anders dan een verrassing? dus is helemaal geen verkeerde opmerking.

 8. Een hoop mensen mogen een voorbeeld nemen aan de heer van Ass. Je zelf zo kwetsbaar opstellen en je eigen ego opzij zetten voor het goede doel verdient respect. Wat de kleur van de medaille ook mogen zijn in Londen, Onze bondcoach heeft alles gedaan om het best mogelijk team bij elkaar te krijgen.
  Hulde voor de bondscoach!

 9. Hoe kan je als Nederland nou ooit een verrassing zijn? Echt een hele stomme opmerking. Nederland zit altijd bij de favorieten, zelfs als ons team wat minder is zoals nu, wij zijn het grootste hockeyland ter wereld. Denk je nou echt dat een ander land denkt ‘goh wat een verrassing’ als Nederland in de finale staat. Deze man blijft maar vreemde dingen roepen en doen!

 10. @Bo, het zou zeker een verrassing zijn als we goud of zilver halen, zie de resultaten van de afgelopen jaren.
  Prima opmerking dus.

 11. amsterdammer

  Fijn scribenten! Fijn dat er weer eens positieve woorden te lezen zijn op dit forum!
  Fijn dat Teun en Taeke weer terug zijn, nog veel fijner als er een gezonde en open sfeer in de trainingsgroep is waardoor de groep als geheel kan groeien naar een nog hoger niveau.
  En JA, ik hoop dat we gaan stunten in Londen! Da’s pas superfijn!
  Keep up the good work, go for it!! Ik volg jullie op de voet.

 12. En nu Wiek en Miek …

 13. Sweet dreams allemaal…..

 14. Kijk naar die man zijn ogen tijdens het interview….zijn aanpak werkte niet en waarschijnlijk op zijn kop gehad;) Als een kind dat straf gehad heeft. En hou toch op met ze weten nu wat ik van ze wil…wat een lachertje is die man!!!

Reageer