Van Baal: 'Genoeg kwaliteit om geen play-outs te hoeven spelen' - Hoofdklasse Hockey Nederland

Van Baal: ‘Genoeg kwaliteit om geen play-outs te hoeven spelen’

De heren van Den Bosch verloren afgelopen zondag met 2-4 van HGC en door de overwinningen van Pinoké op Amsterdam en Schaerweijde op Hurley, zakken de Brabanders naar de tiende plek. Met nog twee wedstrijden te gaan zal de ploeg alles uit de kast moeten halen om de play-outs te ontlopen. Jong Oranjespeler Milan van Baal vertelt over het verlies van afgelopen weekend en wat dit betekent voor zijn team.

Den Bosch (heren)  Godert von Weiler

“Tot de 1-0  deden we niet veel onder aan HGC,” vertelt Van Baal over de wedstrijd van zondagmiddag. “We hadden zelfs een paar goede kansen, bijvoorbeeld uit corners, waardoor wij op voorsprong hadden kunnen komen. Bij ons viel de goal niet en bij HGC dus wel. Ondanks de achterstand, overheerste tijdens de rust het gevoel dat we nog konden winnen. Na rust kregen we toch al vrij snel de tweede en derde goal tegen en daar kom je gewoon niet meer van terug. We wilden te graag winnen, ook vanwege de stand. We zijn hierdoor eigenlijk gaan forceren en de controle over ons eigen spel verloren. Zij maakten goed gebruik van twee onscherpe momenten vanuit onze kant en scoren dan toch wel erg makkelijk.” Toen ook de vierde goal aan de kant van HGC gevallen was, leek Den Bosch het roer nog even om te gooien. Via een rake strafcorner van Austin Smith en een benutte strafbal van Lucas Vila wordt het nog 4-2, maar de inhaalrace kwam te laat voor de Bosschenaren.

De mannen van Schaerweijde wonnen zondag in een thuis wedstrijd knap van Hurley met 2-1. Nog verrassender was echter de overwinning van Pinoké op stadsgenoot Amsterdam. In het Wagenerstadion notabene, wonnen de steekneuzen met 2-4. Hierdoor ziet Den Bosch zowel de club uit Zeist als Pinoké voorbij stijgen op de ranglijst. Den Bosch zakt hierdoor naar tiende plek. Mocht dit aankomend weekend onveranderd blijven, dan worden er over enkele weken play-outs gespeeld aan de Oosterplas. Een scenario waar misschien niet iedereen rekening mee had gehouden. Van Baal was overigens wel overal op voorbereid. “Het ligt zo dicht bij elkaar de afgelopen weken, dus alles was nog mogelijk. Ik ging er niet zozeer vanuit dat we nog op een play-offsplek zouden komen, maar hield het wel in mijn achterhoofd. We hebben echt genoeg kwaliteit dit seizoen, dus ik ga er nog steeds vanuit dat we zonder play-outs zullen handhaven in de hoofdklasse.”

Het is volgens de Brabantse aanvaller duidelijk wat zijn team te doen staat. Aankomend dubbelweekend moet er twee keer gewonnen worden van achtereenvolgens Tilburg en Pinoké. “Er is binnen het team niets veranderd nu we op een play-out plek staan,” vertelt de jeugdinternational. “Pinoké speelt tegen Kampong en Schaerweijde tegen Oranje Zwart. Zij hebben op papier dus een zwaardere avond vrijdag. Wij gaan op bezoek bij Tilburg en kunnen niet eens denken aan verlies of een gelijkspel. We moeten daar gewoon winnen en zullen nu geen 110 %, maar 120 % geven. Ik heb er vertrouwen in dat dit lukt. En hetzelfde geldt voor zondag in de laatste thuiswedstrijd tegen Pinoké. We zullen laten zien dat we met dit team echt geen play-outs hoeven te spelen.”

Comments (3)

  1. Busvervoer

    Milan, vrijdag gewoon gelijk spelen en zondag winnen. Dan zijn Tilburg & Schaerweijde ook blij.

  2. Toch vreemd met zoveel JO spelers, benieuwd waar die heen gaan als ze ineens toch degraderen.

  3. Sjoerd marijne….

Reageer