Van Baal: ‘Het ging tussen of even lucht hebben of weer naar beneden kijken’

De heren van Den Bosch gingen er afgelopen zondag in een ware thriller tegen Schaerweijde met de drie punten vandoor. Tot een kwartier voor tijd keek de ploeg van coach Eric Verboom tegen een 2-0 achterstand aan maar dit werd middels een sterk slotakkoord rechtgetrokken en daardoor bekleed Den Bosch nu de zevende plek. “Hele gunstige punten,” aldus spits Milan van Baal die met zijn doelpunt de inhaalrace inluidde.

Amsterdam-Den-Bosch-heren-PS-Kavanagh-van-Baal
Van Baal aan de bal eerder dit seizoen tegen Amsterdam. (c) Peter Schaik

“Het ging tussen of even lucht hebben of weer naar beneden kijken en door deze overwinning hebben we voorlopig weer even wat afstand van de onderste ploegen denk ik,” vertelt Van Baal die de overwinning terecht vond. “Wij waren volgens mij wel de betere ploeg die het meest hockeyde. We kwamen alleen snel 2-0 achter waarbij de 2-0 een beetje ongelukkig viel uit een counter nadat wij een strafcorner op de lat hadden gepusht. Het lukte ons lange tijd niet om te scoren maar uiteindelijk hebben we wel doorgeknokt. Ik had toen wel het gevoel dat als we eenmaal zouden scoren, er meer zou kunnen gebeuren.” En zo geschiedde, het doelpunt kwam een kwartier voor tijd van de stick van Van Baal zelf waarna Bram van der Groesen eindelijk een Bossche corner wist te raken. De net-teruggekeerde Kieran Govers kroonde zich vervolgens tot ‘man of the match’ toen hij twee minuten voor tijd Den Bosch naar drie punten schoot. Van Baal maakte twee jaar geleden tegelijk met Govers zijn debuut in het eerste van Den Bosch en is blij de Australiër weer terug in zijn team te hebben. “Hij is er nu een week en het is wel weer even wennen voor hem want hij kent natuurlijk nog niet iedereen maar eigenlijk gaat het vrij goed. We kunnen hebben goed gebruiken. Hij heeft gelukkig geen last meer van blessures, doet gewoon alles mee en heeft gister dus al laten zien heel belangrijk voor ons te kunnen zijn.”

Zonder Govers bereidde de rest van de ploeg zich al enkele weken voor op de hervatting van de competitie. Naast de reguliere trainingen in Nederland vertrok de Bossche formatie voor vier dagen naar Frankrijk. “We zijn echt op een hockeytrip geweest en hebben daar twee keer tegen het Frans nationale team gespeeld. Het waren goede wedstrijden, we speelden beide keren gelijk, en ik denk dat we daaruit ook veel vertrouwen hebben gehaald voor wedstrijden als die van gister. Het was een cruciaal duel en hoewel we de eerste helft niet echt overtuigend speelden hebben we het wel goed om kunnen draaien dus ik hoop dat we op deze manier door kunnen gaan.”

De komende weken hoopt Van Baal dat zijn ploeg, net als in de eerste seizoenshelft de, directe concurrenten achter zich zal laten maar daarnaast ook eens punten te pakken tegen een team uit het linker-rijtje. “Tegen de topteams valt het vaak net de verkeerde kant op. Ik heb wel het gevoel dat we in die wedstrijden kansen hebben maar die moeten we ook grijpen. Al met al staan we op dit moment goed op de zevende plek want naar mijn mening zouden we met dit team niet eens onderin mogen komen. We moeten er echter wel hard voor blijven werken en dan hopelijk ook eens tegen een topteam punten pakken. Dat zou wel heel lekker zijn.”

Reageer