Van de Peppel: ‘Het zou wel een mooie verrassing zijn’

MdW  zaalhockey Peppel

Komend weekend worden de laatste reguliere zaalwedstrijden in de hoofdklasse gespeeld. In Poule B lijkt alleen Rotterdam zeker van de play-offs. Amsterdam en Den Bosch mogen gaan strijden om het tweede ticket. De teams staan momenteel op een gelijk aantal punten maar de hoofdstedelingen hebben een veel beter doelsaldo. De heren van Amsterdam bereiden zich echter in Zuid-Afrika voor op de tweede seizoenshelft  en dus zal er een ‘B-elftal’ afreizen naar Rotterdam om de play-offs veilig te stellen. Den Bosch speler Robbert van de Peppel ziet dus ook dat zijn team zeker niet kansloos is in de strijd om een play-off ticket.

“Wij moeten eerst tegen hdm en dan tegen Rotterdam. Amsterdam moet tegen Were Di en Hurley dus wat dat betreft is hun programma enigszins makkelijker maar ze spelen wel met gehavend team. Wij moeten sowieso twee keer winnen. Als zij één keer gelijk spelen of verliezen dan maken we kans.”

Toch is het makkelijker gezegd dan gedaan. Van hdm wonnen de Boschenaren eerder nipt met 4-3 en Rotterdam was twee rondes geleden met 6-2 te sterk. Van de Peppel vindt het vooral ‘zuur’ dat zijn team afhankelijk is van de resultaten van Amsterdam. Wel heeft hij het beste scenario voor zijn team al uitgedacht. “Als wij onze eerste wedstrijd tegen hdm winnen moeten zij vervolgens van Hurley winnen om play outs te ontlopen. Als dat gebeurt moet Hurley vervolgens weer van Amsterdam winnen om ook play outs te ontlopen. Dan zou het nog wel spannend kunnen worden.”

Omdat ze van zoveel factoren afhankelijk zijn ziet Van de Peppel wel wat er zaterdag gebeurt maar natuurlijk hoopt hij op het beste. “Ik zou het wel mooi vinden als het zou lukken, zou een mooie verrassing zijn.”

 

Reacties

Je eigen afbeelding bij je commentaar? Ga naar: nl.gravatar.com

Wil

Met dank aan het geweldig spelende WereDi tegen A’dam!

Je kunt niet meer reageren op dit bericht.