Van den Honert vervangt Garcia in de technische staff - Hoofdklasse Hockey Nederland

Van den Honert vervangt Garcia in de technische staff

Bondscoach Max Caldas maakte bekend dat Taco van den Honert de taken van assistent-trainer Russell Garcia overneemt. Caldas vindt het belangrijk dat hij in de aanloopfase naar de Olympische Spelen kan werken met een assistent-trainer die fulltime beschikbaar is voor het Nederlands elftal. Zijn assistenten Russell Garcia en Alexander Cox waren afgelopen  seizoen tevens clubcoaches bij respectievelijk Bloemendaal en Kampong. 

Caldas: ‘Als er dubbele programma’s waren, bijvoorbeeld in de maand mei, konden Garcia en Cox er niet altijd zijn. Dat wist ik van tevoren, maar is niet ideaal. In aanloop naar de Olympische Spelen komend jaar kunnen we dat ons niet veroorloven.’

 

Caldas besloot daarom een verandering door te voeren in het begeleidingsteam en afscheid te nemen van assistent Russell Garcia. De functie van assistent-trainer wordt vanaf maandag 6 juli, wanneer Oranje start met de voorbereiding op het EK, overgenomen door Taco van den Honert. Van den Honert is op dit moment niet gebonden aan een club waardoor hij fulltime inzetbaar is.

 

Comments (2)

  1. Blijft Cox nu wel aan als assistent?

  2. Tuurlijk. Carcia heeft een eigen mening en Cox wil alleen maar bondscoach worden. Dus hielen likken

Leave a Reply