Van den Honert:"Taekema traint de laatste tijd hard en is super scherp" | Hoofdklasse Hockey Nederland

Van den Honert:"Taekema traint de laatste tijd hard en is super scherp"


Hoe aantrekkelijk het duel tussen Amsterdam en Rotterdam ook was, het gesprek van de dag ging rond de wedstrijd toch vooral over de comeback van Taekema in Oranje. Bondscoach Paul van Ass maakte afgelopen vrijdag bekend dat de strafcornerspecialist van Amsterdam samen met Teun de Nooijer weer deel uitmaakt van de olympische trainingsgroep.
Omslachtig
Vandaag staan de routiniers vanaf 15.00 uur in het Wagener Stadion weer voor het eerst op het trainingsveld met Oranje.
Een paar maanden geleden werden De Nooijer en Taekema nog met de grond gelijk gemaakt door Van Ass. „Omslachtig”, noemde de Amsterdamse coach Taco van den Honert het beleid van de bondscoach nu de twee gevallen helden weer bij het Nederlands elftal zijn gehaald met een glimlach. „Maar als ze straks goud halen in Londen, dan gooi ik iedereen die in mijn selectie van Amsterdam ook maar iets te betekenen heeft er meteen uit.”
Van den Honert maakte er op zijn bekende wijze met een kwinkslag een grapje van, maar moest ondertussen ook bekennen dat het hele verhaal voor zijn pupil wel degelijk een positief effect had opgeleverd. „Taekema is niet echt een trainingsbeest, maar traint de laatste tijd hard en is super scherp. Ik vraag me alleen af of Van Ass dit resultaat niet op een andere manier voor elkaar had kunnen krijgen.”
Scherp
Hoe scherp Taekema op dit moment is, bleek in het eerste kwartiertje van de wedstrijd. Na de 0-1 van Simon Child sleepte de strafcornerspecialist zijn eerste corner meteen binnen terwijl de tweede korte hoekslag op de lat belandde en vervolgens door de uitstekend spelende Teun Rohof in het doel werd getikt: 1-2. Desalniettemin won Rotterdam uiteindelijk het enerverende duel en dit was onder meer te danken aan de vier doelpunten van de Nieuw-Zeelander Simon Child. Daarnaast had de volgend seizoen voor Kampong spelende Roderick Weusthof een groot aandeel in de zege. De kersverse vader, die wat betreft de corner in het Nederlands elftal een concurrent is van Taekema, tikte op bekeken wijze de 2-4 door de benen van keeper Klaas Veering en nam vlak voor tijd uit de enige Rotterdamse korte hoekslag de beslissende 6-7 voor zijn rekening.
Beleefd
Nadat De Nooijer, die met Bloemendaal met 4-0 won van Hurley, al had laten weten dat het tijd wordt om het verleden te laten rusten bleef ook de in het Nederlands elftal teruggekeerde Taekema bijzonder beleefd ten opzichte van Van Ass. „De bondscoach maakt zijn eigen keuzes”, zei de routinier na de nipte nederlaag tegen Rotterdam. „Ondertussen heb ik maar één doel en dat is de Olympische Spelen halen. Ik ben dolblij dat ik weer één van de 26 spelers ben en ga er alles aan doen om te laten zien dat ik goed genoeg ben.”
Bron:Spits

Reageer