Van den Nieuwenhuijzen: ‘Ik maak alleen belangrijke doelpunten’

Na de 3-1 overwinning op Schaerweijde zijn ook voor de heren van Den Bosch de eerste punten een feit. Middenvelder Julien van den Nieuwenhuijzen kijkt tevreden terug op deze eerste overwinning waarin hij tekende voor de 1-0 en daarmee ook gelijk voor zijn eerste hoofdklassedoelpunt in zes seizoenen.HCDB ,heren 1, seizoen 2013-2014,Julien vd Nieuwenhuijzen, rugnummer 7

“Ik scoor echt bijna nooit,” grinnikt Van den Nieuwenhuijzen. “Dus dan is het wel extra speciaal. Ik maakte een actie, liep de cirkel in en ik dacht, ik zal maar een keer uithalen. Na de wedstrijd kreeg ik ook leuke reacties van mijn teamgenoten, zo van ‘oh je hebt je eerste doelpunt gemaakt’ maar eigenlijk is het mijn tweede. Twee jaar geleden scoorde ik in de play-outs tegen Tilburg dus die waren ze even vergeten. Alsnog was dit wel mijn eerste in de competitie.” Met het openingsdoelpunt van zondag en een goal tijdens de play-outs weet de middenvelder in ieder geval wel zijn momenten te kiezen. “Ja, ik maak dus alleen maar belangrijke doelpunten,” lacht de middenvelder.

Na de verloren wedstrijden tegen topploegen Oranje Zwart (3-1) en Bloemendaal (2-1) stond Den Bosch nog puntloos onderaan de ranglijst en dat voerde de druk op het treffen met Schaerweijde wel een beetje op, beaamt Van den Nieuwenhuijzen. Maar zenuwachtig was zijn team niet. “Omdat we tegen OZ en Bloemendaal zo goed speelden, bouwden we veel zelfvertrouwen op dus we waren er wel klaar voor om drie punten te gaan pakken. Op papier denk ik ook zeker dat wij zondag de sterkste ploeg waren en ik had daarom niet het idee dat er veel zenuwen in het spel waren. Alleen in die eerste wedstrijden waren wij de underdog en tegen Schaerweijde moesten we.” Als hij terugblikt op het duel is hij voornamelijk tevreden de rust binnen het team. “In de eerste helft kregen we eigenlijk niet heel veel druk op hun opbouw en doordat zij meer balbezit hadden leek het of zij betere ploeg waren. We wisten dat we geduld moesten houden en ik voelde ook de controle in het team, helemaal toen we eenmaal voor stonden.”

Met nipte nederlagen tegen topploegen en drie punten op zak kijkt Van den Nieuwenhuijzen tevreden terug op de eerste competitieweken. Vorig seizoen kende Den Bosch echter ook een goede start maar moest er na een slechte tweede helft toch play-outs worden gespeeld. Wat is er dit jaar anders? “Qua spel niet heel veel maar ik denk dat het erg belangrijk is dat je er plezier in hebt en dat ontbrak vorig jaar in de tweede helft een beetje. Nu hebben we het weer teruggevonden en dat werpt zijn vruchten af,” aldus de middenvelder. Vooral het teamweekend van de Brabanders heeft volgens Van den Nieuwenhuijzen bijgedragen aan de goede start. “We hebben een heel goed weekend gehad aan de Vinkeveense plassen waar we duidelijke afspraken hebben gemaakt over onze teamwaardes, over wat wij als ploeg belangrijk vinden. Een voorbeeld? Nou, dat het belangrijk is om eerlijk naar elkaar te zijn en dat we met lef willen spelen. Doordat we niet bang waren voor de tegenstander hebben we die eerste wedstrijden denk ik zo goed gespeeld. Daarnaast heeft het bij mij persoonlijk zondag denk ik geresulteerd in een doelpunt. Ik was een bescheiden jongen en viel nooit heel erg op maar door kleine tactische aanpassingen durf ik nu een actie te maken.”

Aankomende zondag wacht in Wassenaar wederom een lastige tegenstander. Wat verwacht de nieuwbakken goaltjesdief van Den Bosch van de wedstrijd tegen HGC? “Drie punten natuurlijk, haha. Nee, lastig te zeggen want zij hebben ook best wat nieuwe jongens. Vorig jaar hebben ze het heel goed gedaan. We moeten net als zondag met heel veel lef durven hockeyen en vertrouwen in elkaar hebben. Dan denk ik dat we het ze heel lastig kunnen maken.”

Comments (3)

  1. Wat een grootheid…

  2. Klasse Julien! Ga zo door!

Reageer

Contact Us