Van der Horst wil donderdag visitekaartje afgeven aan Kampong voordat hij volgend jaar vertrekt naar Den Bosch - Hoofdklasse Hockey Nederland

Van der Horst wil donderdag visitekaartje afgeven aan Kampong voordat hij volgend jaar vertrekt naar Den Bosch

Vorige week maakte zijn nieuwe club Den Bosch bekend dat Jair van der Horst volgend seizoen gaat verhuizen. Gisteren maakte hij de belangrijke 3-1 in de degradatiekraker tegen Almere. Donderdag staat de ontmoeting tegen Kampong op het programma.

Het moeten spannende dagen zijn geweest voor de heren van Tilburg. Gisteren stond ‘de’ degradatie kraker tegen Almere op het programma. Beide ploegen moesten winnen om de aansluiting te houden met de rest. Tilburg won, na een spannend slot, met 3-2 en speelt zich daardoor uit de rechtstreekse degradatiezone. Spits Jair van de Horst scoorde de 3-1 en was daarmee de gevierde man aan Tilburgse zijde: “Het was een nerveus potje hockey. Ik merkte dat aan beide kanten er veel basisfouten waren. Dit had misschien te maken met de spanning, aan de andere kant vond ik dat het veld hard was. Het werd naar mijn idee zelfs ook nog wat kouder gedurende de wedstrijd. Uiteindelijk was ik heel blij dat we het veld op mochten en dat we de overwinning naar ons toe konden trokken”.

Rik Sprengers juicht nadat hij twee keer heeft gescoord voor Tilburg. Foto: Rogier Balk

Doel van Tilburg

Een belangrijke overwinning, want doordat Tilburg won staat het nu op vier punten van rechtstreekse degradatie. Met nog een wedstrijd te gaan, de wedstrijd Tilburg tegen Kampong wordt opnieuw gespeeld, zou het zomaar met een overwinning de aansluiting met de middenmoot kunnen maken. Iets wat naar de mening van Jair van der Horst mogelijk zou moeten zijn: “We hebben dit jaar een aantal keer net niet gewonnen of een punt gepakt. Ik denk dat we pech hadden in bijvoorbeeld de wedstrijd tegen Bloemendaal die we met 5-4 verloren. Ons doel is handhaving, door de overwinning op Almere hebben we een belangrijke stap gemaakt”.

De druiven zijn zuur voor Almere-speler Flip Wijsman. Zijn ploeg verliest met 3-2 van Tilburg.
De druiven zijn zuur voor Almere-speler Flip Wijsman. Zijn ploeg verliest met 3-2 van Tilburg. Foto: Rogier Balk

Donderdag neemt Tilburg het dus op tegen Kampong. De ontmoeting, die allicht spanning zal meegeven aan beide partijen, staat voor Kampong in het teken van ‘herstel’. De Utrechtenaren leden een gevoelige en grote nederlaag tegen Bloemendaal. De ploeg staat nu op ruime achterstand in het kampioenschap. Van der Horst over de ontmoeting met Kampong: “Ik denk dat wij donderdag kans maken. Ook tegen grote ploegen spelen we tot nu toe, maar ook vorig jaar goed. Bij Tilburg heb ik het altijd naar mijn zin gehad., Maar voordat ik volgend jaar naar Den Bosch ga, wil ik met Tilburg nog een aantal goede wedstrijden neerzetten, zodat ook zij volgend jaar blijven spelen in de Tulp Hoofdklasse Heren”.

BEKIJK OOK:
Den Bosch heeft zich versterkt met Jair van der Horst

Reageer