Van der Linden: “Dit voelt voor mij wel extra lekker” | Hoofdklasse Hockey Nederland

Van der Linden: “Dit voelt voor mij wel extra lekker”

In de tweede speelronde nam HGC het thuis op tegen het grote Oranje Zwart. Vorig seizoen was deze wedstrijd nog in opspraak gekomen. Floris van der Linden maakte toen laat de gelijkmaker, dacht hij, want na veel geklaag en protesten van de internationals van OZ werd het doelpunt alsnog afgekeurd omdat er twee ballen in het veld lagen. Van der Linden komt in het AD aan het woord na een knappe 4-3 overwinning en dat op zijn verjaardag nog wel.

Van een revanche was zeker spraken: “Absoluut. Dat spookte wel door mijn hoofd. Het was een bizarre wedstrijd, waarin een puntje van ons werd afgenomen. Dus dit voelt voor mij wel extra lekker.” Het eerste doelpunt afgelopen zondag was een eigen doelpunt van de Eindhovenaren. Vier minuten later maakte Mink van der Weerden de gelijkmaker uit een strafcorner. Tom Hiebendaal bracht de Gazellen weer op voorsprong en zo ging HGC de rust in. Na rust zorgde Dabanch dat OZ wederom terugkwam, 2-2.  Maar 1 minuut later kwam HGC alweer op voorsprong door een doelpunt van Simon Egerton. Fareed Ahmed scoorde de 3-3 voor OZ. De 4-3 werd opnieuw door Simon Egerton gemaakt, dit keer uit een strafbal. Het was feest bij de HGC, na de domper vorig jaar was er nu gerechtigheid: “Zwaarbevochten, maar we hadden het geloof dat we ze konden pakken. Een betere verjaardag kan ik mij niet wensen. Dit is een bijzondere dag. Vanavond ga ik dit wel even vieren. Vijfentwintig is een mooie leeftijd en toch ook een stukje besef dat ik niet meer bij de jonkies hoor. Nu komt het moment dat ik nog meer die verantwoordelijkheid moet nemen,” aldus de jarige Van der Linden.

Comments (19)

 1. Floris,
  Eerst en vooral gefeliciteerd met je verjaardag, vervolgens gefeliciteerd met een verdiende overwinning afgelopen zondag.
  Maar revanche? Serieus? Vorig jaar probeerde HGC vals te spelen (met zeer bedenkelijke instructies aan de ballenjongens, wat een vb voor je eigen jeugd!) en werd betrapt. Dus verloor HGC toen gewoon terecht, en niet alleen een punt…
  Vorige zondag heb je terecht gewonnen. Ik zou de wedstrijd samen vatten in 3 puntjes: HGC was zwak, OZ was zwakker, de scheidsrechters waren het zwakst. Maar dat komt wellicht ook gewoon voort uit de ergernis over ons eigen spel.
  Proficiat met de mooie start en 1e plek deze competitie met je vernieuwde HGC!

 2. Kijk, hier kan ik nu heel boos over worden. Totaal respectloos en zuur commentaar omdat je ploeg verliest. Dat noemen ze nou “looser” gedrag. EB succes met je leven verder.

 3. @respect, wat is looser gedrag?

 4. Ga daar maar eens over nadenken

 5. @respect, ja volgens mij is het geen bestaand woord dus ik zou het niet weten

 6. Ach, U bent taalpurist. Dan hebt ge gelijk.

 7. mag ik iets zeggen

  Mag ik iets zeggen. Ik heb niets met OZ, ook niet met HGC maar vond die actie vorig jaar niet kunnen. Dat Van der Linden er weer over begint zegt meer, veel meer over hemzelf dan over de rest.

 8. @mag ik iets zeggen

  Zeg kerel; hoe weet je dat hij er over begint? Assuming facts not in evidence zoals dat dan zo mooi heet. Mogelijkerwijs werd hij er gewoon naar gevraagd en heeft hij antwoord gegeven. Misschien had hij moeten zeggen: “ach dat is het verleden en daar hebben we het niet meer over”. Maar wees jij maar zo ad rem als je na een wedstrijd hiernaar gevraagd wordt. Het zijn “maar” hockeyers, geen politici:)

  Daarnaast was wat vorig jaar gebeurde onzinnig omdat die extra bal geen invloed op de wedstrijd had en dat de scheids in dat protest meeging was zowaar nog dommer.

 9. Kan me niet voorstellen dat dat nog bij die jongen speelt. Waarschijnlijk journalist die erover begint en hij er maar op antwoord, niet relevant. Voor de rest was het een mooie en spannende pot! Leuk voor HGC.

 10. @Dhr.Floris, volkomen terechte woorden !

 11. @Dhr Floris,natuurlijk had die extra bal wel invloed op de wedstrijd, en het domme was ook nog dat HGC het vooraf ook nog verkondigde bij de scheidsrechters dat ze dit zouden gaan doen, en natuurlijk volkomen terecht dat dat doelpunt dus werd afgekeurd.

 12. @ paul hoe dan? welk nadeel had OZ bij het verdedigen van de SC van het feit dat er een bal -naast- de lijn lag?

  Overigens heeft Peter Elders al toegegeven dat het een foute beslissing was van de scheidsrechter dus dit hoeven we niet nog eens dunnetjes over te doen.

 13. @Dhr Floris, dit is volgens mij toentertijd uitvoerig behandeld en becomentarieerd en het was gewoon spelbederf wat HGC probeerde toe te passen, en wat Peter Elders wel of niet vind dat is verder totaal niet relevant.

 14. Of het spelbederf is of niet is niet relevant de vraag is of OZ er nadeel van had en dat was niet zo dus had er niet voor gefloten moeten worden en als jij denkt dat wat PE er van vindt niet relevant is dan snap je niet hoe scheidsrechters gebriefd worden.

 15. @paul, dat slaat helemaal nergens op. De beslissing is later “als foutief” beoordeeld. Maar, dit terzijde, het ging daarbij ook ernstig over het respectloze gedrag van mede-sporters binnen de lijnen. Dat soort “internationals” zouden de impact daarvan eens moeten realiseren. Dat was weinig verheffend.
  Laten we verder maar in de toekomst kijken wat deze “heren” tijdens de WK klaar maken.

 16. @Dhr Floris,dat kan Jij helemaal niet bepalen of ze er wel geen last van hadden. Hgc heeft gedacht slim te zijn en dat is bestraft en terecht of niet is allemaal niet zo boeiend ook omdat er toch niets aan veranderd word.

 17. Volgens mij heeft Elders achteraf iets anders gezegd dan hier gesuggereerd wordt.

 18. Jongens, waar maken we ons nou druk om? Vorig seizoen heeft OZ gewonnen en dit jaar HGC, dat zijn de feiten.

 19. Het was een treurige actie vorig jaar van verga/hgc. Jammer dat dit weer ter sprake wordt gebracht en dat van der linden vindt bestolen te zijn. Treurig.

Reageer