Van der Linden: ‘Ik zal twee keer zo scherp moeten spelen’

Afgelopen week vertoefden de mannen van HGC in Barcelona om zich voor te bereiden op de tweede seizoenshelft. Floris van der Linden vertelt in het Haagsche AD over de oefentrip en zijn kansen bij Oranje.

In Barcelona speelde HGC drie oefenwedstrijden en werden twee trainingen afgewerkt. Het team verbleef, in tegenstelling tot veel andere teams, in een huisje in plaats van in een hotel. “Dan zit je in een huiskamer en word je toch minder van elkaar afgezonderd,” legt Van der Linden uit. “Verder deden we alles met de fiets. Niks met de bus of met de taxi. Zo werk je ook buiten de trainingen om aan je conditie.” Over de missie van zijn ploeg, play-offs halen, is Van der Linden erg positief. “We hebben maar de helft van het budget van de topploegen en toch een sterke eerste seizoenshelft gedraaid. Die lijn moeten we doorzetten. We kunnen met deze ploeg iets heel moois neerzetten,” zegt Van der Linden. “De eerste drie wedstrijden winnen is cruciaal. De topploegen komen elkaar allemaal vroeg tegen, dus we mogen geen misstappen begaan. Dan zouden we zomaar eens derde of vierde kunnen staan.”

Naast play-offs behalen, heeft de international nog een belangrijk doel voor ogen.Van der Linden wil met Oranje het WK in Den Haag spelen. Vorige maand viel hij als laatste af voor de Hockey World League in India. “Dit was een grote telleurstelling. De bondscoach (Van Ass, red.) vond dat ik niet op genoeg verschillende plekken inzetbaar was in tegenstelling tot andere spelers. Dat zou ongunstig zijn voor het wisselschema. Dat was even zuur, maar ik heb het positief opgepakt door keihard te trainen. Ik moet twee keer zo scherp spelen en de bondscoach overtuigen,” aldus Van der Linden.

Reageer

Contact Us