Van Doesburg: ‘Dit zijn nooit de mooiste wedstrijden’

De hockeyers van Voordaan wonnen in twee wedstrijden de eerste play-off ronde van SCHC. De ploeg van Marieke Dijkstra mag zich daarom opmaken voor ronde twee, waarin het speelt tegen de nummer tien uit de hoofdklasse, Den Bosch. 

Rik van Doesburg_ir_0

Waar het team uit Groenekan vorige week zondag  in Bilthoven al met 1-2 te sterk was in de Utrechtse derby, won het ook thuis met 2-1. Rik van Doesburg, dertiger en routinier in de defensie van Voordaan, kwam zondag maar met moeite uit zijn bed, vertelt hij aan het AD/Utrechts Nieuwsblad. “Het blijft een aanslag op je lichaam. En dat voel je na zo’n dag wel.” De verdediger blikt terug op een ‘gek’ thuisduel met SCHC. “Passes kwamen niet aan, ballen werden achter de man gespeeld.” Voordaan kende een lastige beginfase waarin de thuisploeg via Thijs de Wert op voorsprong kwam en recht had op meer. Coach Pim Wijzenbeek had een 0-3 voorsprong bij rust niet onterecht gevonden en daar kan ook Van Doesburg zich in vinden. Al zag hij de wedstrijd wel meer in evenwicht komen na de gelijkmaker van teamgenoot Hans Claassen. De rust kwam dan ook op het juiste moment. “We moesten ons als team over die slechte start heen zetten. We waren angstig begonnen, zonder energie. Dat moest echt beter. Het kan zijn dat je niet in vorm bent of last van zenuwen hebt, maar dat mag niet betekenen dat je geen energie kunt leveren en je niet aan de afspraken kunt houden. Gelukkig hebben wij meer ervaring dan SCHC. Dat heeft ons wel geholpen.”

In de tweede helft nam Voordaan de controle over de wedstrijd en scoorde al in de beginfase de 2-1. “Wij hadden ook nog wel de 3-1 kunnen maken. Je weet: deze wedstrijden met alles wat er bij komt kijken, zijn nooit de mooiste wedstrijden. Dan is het belangrijk dat je bij een voorsprong de rust bewaart, de boel gewoon binnenhaalt en geen grote kansen meer weggeeft. Nou, dat is ons heel aardig gelukt. Na de 2-1 had ik het gevoel dat het echt wel klaar was. Zo veel zelfvertrouwen hadden wij wel.”

Aanstaande woensdag krijgt Voordaan Den Bosch op bezoek voor de eerste wedstrijd uit de ‘best-of-three’ reeks

Reageer