Van Emstede: 'De ontlading was redelijk groot' - Hoofdklasse Hockey Nederland

Van Emstede: ‘De ontlading was redelijk groot’

De heren van Tilburg boekte gister hun eerste overwinning van het seizoen. Tegen Schaerweijde werd het in de slotminuten 2-1 voor de thuisploeg. Een terechte overwinning volgens Tilburg keeper Camille van Emstede. 

“Ja het was gezien het veldspel terecht dat wij wonnen. In de eerste helft kregen zij nog wel wat kansjes maar in de tweede helft was het éénrichtingsverkeer van onze kant. Het was wachten op het vallen van het tweede goal.” Pas in de 66e minuut verlost Paul McKinnon zijn team van alle spanning. Hij schoot het winnende doelpunt binnen. “Ja het duurde en het duurde maar dus toen het goal viel was de ontlading redelijk groot,” aldus de keeper.

De overwinning kende een aanloop van een paar goed gespeelde wedstrijden waarin Tilburg vaak aan het kortste eind trok, zo vindt ook van Emstede. “Ik vind dat wij vaak aardige wedstrijden neerzetten maar dan wel verliezen. Dus ja, een overwinning zat er wel al een tijdje aan te komen maar het heeft wel lang geduurd.” De keeper is ook trots op de manier waarop zijn team gister de drie punten binnen haalde. “We speelden heel gecontroleerd en dat zie je ook terug in de 2-1 score. Ik vond ons heel gedisciplineerd spelen we staan daarnaast de laatste tijd ook scherp te trainen.

Bij de overwinning kwam ook veel opluchting naar boven want Tilburg verkleind hierdoor het gat met Schaerweijde en kan dus weer iets omhoog kijken. Van Emstede: “Het gat werd redelijk groot en als we deze hadden verloren hadden we naar onder moeten kijken. Dan zou het echt enkel een gevecht met Laren worden. Nu hebben we iets meer lucht, een verschil van vier punten is overbrugbaar. Vanuit hier gaan we verder, hopelijk hebben we nu de flow te pakken.”

Aankomende week speelt Tilburg de uitwedstrijd tegen Hurley. Van Emstede denkt dat het team uit het Amsterdamse Bos wel gegroeid is in het seizoen maar ziet tegelijkertijd ook kansen voor zijn team. “Zij hebben een gevaarlijke counter waar wij rekening mee moeten houden. Ik denk dat het twee kanten op kan vallen. Daarom is het wel goed dat we zondag gedisciplineerd hebben gespeeld en de oude vorm weer te pakken hebben. Geeft ons ook zeker weer vertrouwen voor zondag. Zou wel mooi zijn he, dat je aan het begin van de tweede helft gelijk zes punten pakt,” sluit hij lachend af.

Comments (2)

  1. Tilburg gefeliciteerd. Nog maar een paar puntjes en de 10e plaats is ook een feit.

  2. Op naar de veilige haven

    Snel stuivertje wisselen met Schaerwijde 🙂

Reageer