Van Gent: 'Ze zijn fit en starten liever vandaag dan morgen' - Hoofdklasse Hockey Nederland

Van Gent: ‘Ze zijn fit en starten liever vandaag dan morgen’

Acht weken na de laatste competitiewedstrijd begint voor de heren van Tilburg morgen de strijd om lijfsbehoud. De promovendus van afgelopen seizoen ontkwam in het laatste competitieweekend aan directe degradatie en mocht zich dus opmaken voor play-outs. Inmiddels is de ploeg van Roger van Gent er helemaal klaar voor. Net als de coach zelf. Van Gent vertrekt na dit seizoen bij Tilburg en hoopt dus op een succesvol ‘laatste kunstje’. 

Roger van Gent

Na een moeilijk seizoen waarin er keihard gevochten moest worden van de gevreesde twaalfde plek af te komen gaf van Gent zijn mannen anderhalve week rust om zich wat te kunnen opladen voor de play-outs. Dat hadden ze volgens de coach ook wel even nodig. “Ze hadden toch een zwaar seizoen achter rug en ook waren er hier en daar wat pijntjes en blessures. Nu konden ze hun gedachten even verzetten om daarna met frisse koppies weer te beginnen.”

Waar de overgangsklasse ploegen nog enkele weken competitie speelden, gevolgd door de eerste play-off rondes, moest Tilburg de weken overbruggen middels trainingen en oefenwedstrijden. “We hebben er van tevoren goed over nagedacht hoe we die acht weken zouden besteden. Na de rustperiode hebben we expres ook veel oefenwedstrijden gespeeld tegen steeds wat sterkere tegenstanders. We startten tegen twee Russische ploegen die hier op oefenstage waren, daarnaast speelden we wedstrijden tegen Were Di, Jong Oranje, Schaerweijde, Hudito en twee keer tegen Den Bosch.” Ook vertelt van Gent dat hij met zijn ploeg heeft gewerkt aan de zwakkere punten van het team, en met resultaat. “Vooral op de punten waar we eerder tekort kwamen, met name wat technische aspecten, zijn we gegroeid. Ik denk ook dat we nu beter spelen dan toen.”

Afgelopen weekend werd bekend dat Hdm de tegenstander gaat worden in deze play-outs. De ploeg uit Den Haag verloor in twee wedstrijden van Push en mag tegen Tilburg dus in de herkansing. “Wij zijn ook met zijn allen naar Hdm gaan kijken en denken nu te weten wat ze kunnen,” aldus de Brabantse coach die zich verder eigenlijk liever richt op de eigen verbeterpunten. “Aangezien pas laat bekend werd tegen wie we zouden spelen hebben we deze punten ongeacht de tegenstander aangepakt en dat moet denk ik voldoende zijn om de play-outs succesvol te doorlopen.”

Met deze play-outs sluit Roger van Gent zijn tijd bij Tilburg af. Naast zijn functie als technisch directeur bij de club stond hij drie jaar lang aan het roer van het eerste herenteam. Of hij zijn rijke loopbaan, waarin hij onder meer landskampioen werd met zowel de heren van Den Bosch als van Oranje Zwart, ergens anders voorzet is nog onzeker. “Voorlopig is dit mijn laatste club, mijn laatste kunstje,” vertelt de coach die al 26 jaar actief is in de hoofdklasse. “Als er nog iets leuks voorbij komt zou ik het graag doen maar zo niet, dan is dit het einde van mijn trainerscarrière en heb ik een hele mooie tijd gehad.”

Van Gent hoopt natuurlijk op een succesvol ‘laatste kunstje’ maar kijkt ondertussen al met trots terug op het zware afgelopen seizoen. “Na de promotie hebben we weinig versterking gekregen en daarom is het erg knap dat we met dit team van eigen spelers en jeugd, zonder grote namen, toch zover gekomen zijn. Dat is ook een groot compliment naar de jongens toe,” aldus de coach die met veel vertrouwen de play-outs tegemoet gaat. “We hebben gister voor het laatst getraind. Na acht weken hard werken is iedereen scherp en gretig. Zij zijn fit en starten liever vandaag dan morgen dus ik heb ze vooral in toom moeten houden. Als je ergens lang naartoe werkt wil je ook winnen dus ja, ze zijn er helemaal klaar voor.”

Comments (1)

  1. Alternatieven

    Een ware professional! Jammer dat Van Gent nog geen nieuwe club heeft.

Leave a Reply